Skip to main content

Nieuwe laptop nodig? Ga voor een refurbished MacBook!

De zomervakantie is aangebroken en dat betekent dat je laptop ook toe is aan een welverdiende vakantie. Misschien heeft je laptop het afgelopen jaar zelfs overuren gedraaid en is deze toe aan een oneindige vakantie. Onze tip als je een nieuwe laptop nodig hebt: ga voor een refurbished MacBook!

Wat is een refurbished MacBook?

Laten we beginnen bij het begin: wat is een refurbished MacBook eigenlijk? Een refurbished MacBook is een tweedehands laptop die weer zo goed als nieuw is gemaakt. Dit betekent dat alle onderdelen grondig zijn getest, gereinigd en eventueel vervangen voor nieuwe onderdelen. Het grootse voordeel van een refurbished MacBook is de prijs. Een refurbished model kan wel honderden euro’s goedkoper zijn dan een nieuwe. Verder mag je alle voordelen verwachten die je ook bij een normale MacBook ontvangt, zoals 2 jaar garantie en een goede service (bij Apple krijg je maar 1 jaar garantie!).

Waarom een MacBook Air?

Maar waarom heb je als student nou eigenlijk een MacBook Air nodig? De MacBook Air is licht, gaat lang mee en is ideaal voor alles wat je voor je studie moet doen. Je maakt er gemakkelijk aantekeningen mee tijdens college, verslagen als je thuis studeert en hij werkt goed met verschillende programma’s. Dit is de perfecte laptop voor het typen van verslagen en het raadplegen van databanken. Bijkomend voordeel is dat je jouw iPhone eenvoudig kunt synchroniseren met je MacBook, zodat je altijd toegang hebt tot je bestanden.

Verschil tussen Macbook Air en MacBook Pro

Alle MacBooks zijn goed, maar er zit wel een verschil tussen de MacBook Air en MacBook Pro. Zoals eerder gezegd is de MacBook Air perfect voor tijdens je studie, zeker als je veel verslagen moet typen, veel onderzoek moet doen en graag buiten de deur studeert: de laptop is licht van gewicht en de accu gaat lang mee! De MacBook Pro kan wat zwaardere programma's makkelijk aan, dit kan de MacBook Air niet. Zwaardere programma's zijn bijvoorbeeld video-editing programma's zoals Premiere Pro of After Effects. Maar ook andere Adobe programma's zoals Photoshop, Illustrator, InDesign en Lightroom kan het makkelijk aan. Ook van de Macbook Pro gaat de accu lang mee. Moet jij voor je studie voornamelijk onderzoek doen en eindeloos veel tikken? Dan is de MacBook Air perfect voor jou! Moet jij vaak werken met de zwaardere programma's? Dan is dé MacBook Pro de laptop voor jou!

Waar koop ik een refurbished MacBook?

Er zijn verschillende aanbieders van refurbished Apple producten, dus onderzoek altijd goed of de betreffende winkel betrouwbaar is. Lees bijvoorbeeld de recensies en de voorwaarden. Eén van de bekendste Apple refurbished verkopers is iUsed. iUsed heeft al meer dan 25 jaar ervaring en hebben specialisten in dienst die de producten zelf refurbishen. Zij hebben een webshop, maar ook verschillende servicepunten waar je langs kunt komen als je een product wilt laten repareren of omruilen. Heb je een vraagje? Dan kan jij hen elke werkdag telefonisch bereiken van 8 uur 's ochtends tot 5 uur 's middags. Geen gedoe met lang wachten in de wachtrij na een lang keuzemenu: er staat altijd een vriendelijke medewerker voor je klaar die altijd met een passende oplossing komt.

iUsed heeft deze zomer ook een hele chille Back to School actie, deze geldt van 1 augustus t/m 5 september 2021! Als je één van de geselecteerde Back to School producten koopt, maak je automatisch kans op €500. Ze geven in totaal 4 keer €500 weg. 2 keer in augustus en 2 keer september. Als student kan je dit geld natuurlijk goed gebruiken voor je studiekosten, boeken of andere benodigdheden. Dus als je een nieuwe laptop nodig hebt, is het zeker de moeite waard om even bij hen te kijken. Vind je een refurbished laptop aanschaffen toch een beetje spannend? Hoeft niet! Op TrustPilot krijgen zij namelijk 4.8 van de 5 sterren! 

Ga jij na de zomervakantie studeren in Delft? Hier lees je alles over studeren in Delft!

 Vond je dit interessant? 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang maandelijks het laatste nieuws, toffe hotspots, handige tips, nieuwe kamers en leuke vacatures in je mail! 

Delft Studentenstad

Delft biedt jou de ideale mix voor een onvergetelijke studententijd. In een dynamische, Delftse studententijd waarbij elke dag anders is, houden wij voor jou het overzicht. Wij bieden: het laatste studentennieuws, feestjes, de beste kamers, de leukste bijbanen en alles wat je verder moet weten tijdens je studententijd in Delft.

Studeren in Delft

Ga jij studeren in Delft? De basis van je studententijd is het kiezen van de onderwijsinstelling en studie die bij jou past.

Werken in Delft

Ga je in Delft studeren? Dan wil je vast werken naast je studie en misschien moet je ook wel een stage lopen. Ben je op zoek naar een leuke bijbaan in of rondom Delft en de beste studiegerelateerde stages? Heb je hulp nodig bij het maken van een cv?

Wonen in Delft

Ga je studeren in Delft? Dan wil je hier misschien ook wel wonen! Delft is een van de leukste studentensteden van Nederland.

Geldzaken

Studeren en het bijbehorende studentenleven is leuk, maar het kost hartstikke veel geld.

Vrije tijd in Delft

Na een dag hard studeren en colleges volgen heb je wel wat ontspanning verdiend. Dat komt goed uit, want er is altijd wel wat leuks te doen in Delft Studentenstad.

Gezondheidszorg in Delft

Tot vroeg in de ochtend bier drinken in de kroeg, weinig slapen en ongezond eten. Het studentenleven in Delft staat niet bekend om haar gezonde levensstijl.