Skip to main content

Moederdag in Delft tijdens de coronacrisis: zo pak je het aan!

Op zondag 10 mei is het moederdag. Doordat we dan nog steeds in quarantaine zitten, kan het lastig zijn om iets leuks te organiseren voor je moeder. Om je moeder toch een speciale dag te bezorgen in deze gekke tijd, hebben wij een aantal ideeën voor je op een rijtje gezet!

Thema-avond

Organiseer een thema-avond voor je moeder! Zitten jullie samen met het gezin in quarantaine? Laat dan iedereen in huis meedoen. Versier het huis, zet muziek aan die bij het thema past en vergeet de verkleedoutfits niet. Je kunt ook het eten en het “entertainment” voor de avond aanpassen aan het thema. Schuil jij op een ander adres voor het coronavirus dan je moeder? Maak er dan een digitale thema-avond van.

Lekker etentje

Ga in de keuken aan de slag en regel een lekker etentje voor je moeder. Kies bijvoorbeeld voor een ontbijtje op bed of een fancy avondmaal. Als je ergens anders dan je moeder woont, kun je ook een mooi pakket maken en dat voor de deur zetten. Of bestel bij een Delfts restaurant, zodat niet alleen je moeder maar ook de lokale horeca blij maakt. Laat bijvoorbeeld een gezond ontbijtje van Angie’s Juicebar of een lekkere dagschotel van De Verbeelding bezorgen.

Speurtocht in huis

Laat je moeder zoeken naar haar Moederdagcadeautje door middel van een speurtocht. Verstop je cadeautje(s) ergens in huis en bedenk leuke vragen en mysterieuze aanwijzingen. Zo maak je een saaie quarantaine-zondag toch een beetje spannend. Als je niet samen met je moeder in quarantaine zit, kun je hulp vragen aan iemand die wel bij haar woont.

Cadeautje via de post

Zit je ver van je moeder in quarantaine? Dan is een cadeautje via de post altijd nog een optie. Je kunt dit wat persoonlijker maken door er een lieve (zelfgemaakte) kaart bij te doen. Of verstuur een leuke bos bloemen via De Bloemist!

 Vond je dit interessant? 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang maandelijks het laatste nieuws, toffe hotspots, handige tips, nieuwe kamers en leuke vacatures in je mail! 

Delft Studentenstad

Delft biedt jou de ideale mix voor een onvergetelijke studententijd. In een dynamische, Delftse studententijd waarbij elke dag anders is, houden wij voor jou het overzicht. Wij bieden: het laatste studentennieuws, feestjes, de beste kamers, de leukste bijbanen en alles wat je verder moet weten tijdens je studententijd in Delft.

Studeren in Delft

Ga jij studeren in Delft? De basis van je studententijd is het kiezen van de onderwijsinstelling en studie die bij jou past.

Werken in Delft

Ga je in Delft studeren? Dan wil je vast werken naast je studie en misschien moet je ook wel een stage lopen. Ben je op zoek naar een leuke bijbaan in of rondom Delft en de beste studiegerelateerde stages? Heb je hulp nodig bij het maken van een cv?

Wonen in Delft

Ga je studeren in Delft? Dan wil je hier misschien ook wel wonen! Delft is een van de leukste studentensteden van Nederland.

Geldzaken

Studeren en het bijbehorende studentenleven is leuk, maar het kost hartstikke veel geld.

Vrije tijd in Delft

Na een dag hard studeren en colleges volgen heb je wel wat ontspanning verdiend. Dat komt goed uit, want er is altijd wel wat leuks te doen in Delft Studentenstad.

Gezondheidszorg in Delft

Tot vroeg in de ochtend bier drinken in de kroeg, weinig slapen en ongezond eten. Het studentenleven in Delft staat niet bekend om haar gezonde levensstijl.