Skip to main content

Mijn kamer precies zoals ik het wil: ik kan het

Tijd om te studeren? Dat betekent op jezelf wonen in een studentenkamer, helemaal voor jou alleen. Even wennen misschien, maar ook fijn om van die kamer een eigen plekje te maken. Ook Anouk is net ingetrokken in haar kamer in Den Haag en kijkt er enorm naar uit om aan de slag te gaan. Anouk: ‘Mijn kamer is de belangrijkste plek, het is een thuis dat ik zelf naar mijn hand zet. Ik kan dat, met hulp van GAMMA!’

Color blocking op je muur

De eerste klus? Het verven van de muur. Witte muren zorgen voor een rustige sfeer, maar kunnen ook saai zijn. Anouk besluit daarom de muur te verven en maakt daarbij gebruik van color blocking: lange banen schilderen op de muur in diverse kleuren. Zo oogt je ruimte langer.

Anouk: ‘De kleur kiezen vond ik lastig. Zeker toen ik bij GAMMA voor de verfkleurenwand stond – wat een mogelijkheden!’ Gelukkig heeft GAMMA kleine testblikjes die je in elke gewenste kleur kunt laten mengen. Zo kun je eerst een paar kleuren thuis uitproberen op de muur. Weet je niet goed hoe je een muur moet verven? Bekijk dan de handige klusvideo ‘Hoe schilder ik mijn muur.’

Creëer privacy met een gordijn

Om wat privacy te creëren in een ruime studentenkamer zoals die van Anouk, kun je een gordijn ophangen halverwege de ruimte. Handig wanneer je bijvoorbeeld twee aparte gedeeltes wilt hebben: een ruimte om rustig te kunnen studeren en te relaxen aan de ene kant, en een ruimte om te slapen aan de andere kant. Door een gordijn op te hangen naast je bed, ontstaat er een soort splitsing in de ruimte. Op die manier voelt je slaapplek echt als een apart gedeelte. 

Geen nachtkastje? Hang een plank boven je bed

Om optimaal gebruik te maken van de ruimte kun je je bed strak tegen de muur plaatsen. Anouk ontdekt al snel dat ze daarom een slim alternatief moet bedenken voor een nachtkastje. Omdat het bed tegen de muur staat,kan ze aan die kant geen nachtkastje kwijt. Aan de andere kant is er ook weinig ruimte, want daar staat de eettafel. Daarom kiest ze ervoor om een plank boven haar bed op te hangen, zodat ze daar al haar spulletjes kwijt kan.

Stoer en simpel: de steigerbuizenkast

Heb je veel spullen, maar weinig opbergruimte? Dan ben je niet de enige. Anouk: ‘Mijn jas ophangen kon eerst nog niet, dus slingerde ik die maar over mijn stoel. Ook had ik een klein metalen rekje meegenomen uit onze schuur. Praktisch, dat wel, maar niet echt mooi.’

GAMMA biedt de oplossing: een kast van steigerbuizen maken. Deze kun je helemaal zelf ontwerpen. Jij bepaalt hoe lang de planken moeten worden, hoeveel ruimte er nodig is voor jassen en tassen, hoeveel planken je wilt en welke hoogte en diepte deze moeten hebben. Anouk maakt haar kast 40 cm diep, zodat ze er ook nog handige opbergdozen in kwijt kan. Je kunt de planken van steigerhout maken, maar Anouk kiest voor iets anders: underlayment hout, waarbij je de echte houtnerven ziet. Bij GAMMA is het bovendien mogelijk om houten platen gratis op maat te laten zagen. Zo kun je snel thuis aan de slag!

Zelf een lamp ophangen

Is klussen met elektra echt niet jouw ding? Ook jij kunt aan de slag met elektriciteit in je kamer, zoals het ophangen van een lamp boven je eettafel. Het allerbelangrijkste: haal de stroom eraf, dan weet je zeker dat je veilig te werkt kunt. Verder is het best een leuke klus, vindt Anouk.

Zo ga je te werk: draai twee draden aan elkaar, plaats de centraaldoos erover en draai de schroefjes aan. Schuif vervolgens de plafondplaat erover en draai ook deze goed vast. En tot slot, als kers op de taart: de lichtbron erin draaien.

Je muur verven, een kast van steigerbuizen maken, een lamp ophangen. Klussen in haar eigen studentenkamer, Anouk had niet gedacht dat ze het kon. Maar nu is ze trots op het resultaat: ‘Ik heb elke keer weer zin om thuis te komen. Mijn vriendinnen komen graag langs en ploffen gezellig bij me op de bank. Ik heb echt de leukste kamer, en dat heb ik helemaal zelf gedaan!

 Vond je dit interessant? 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang maandelijks het laatste nieuws, toffe hotspots, handige tips, nieuwe kamers en leuke vacatures in je mail! 

Delft Studentenstad

Delft biedt jou de ideale mix voor een onvergetelijke studententijd. In een dynamische, Delftse studententijd waarbij elke dag anders is, houden wij voor jou het overzicht. Wij bieden: het laatste studentennieuws, feestjes, de beste kamers, de leukste bijbanen en alles wat je verder moet weten tijdens je studententijd in Delft.

Studeren in Delft

Ga jij studeren in Delft? De basis van je studententijd is het kiezen van de onderwijsinstelling en studie die bij jou past.

Werken in Delft

Ga je in Delft studeren? Dan wil je vast werken naast je studie en misschien moet je ook wel een stage lopen. Ben je op zoek naar een leuke bijbaan in of rondom Delft en de beste studiegerelateerde stages? Heb je hulp nodig bij het maken van een cv?

Wonen in Delft

Ga je studeren in Delft? Dan wil je hier misschien ook wel wonen! Delft is een van de leukste studentensteden van Nederland.

Geldzaken

Studeren en het bijbehorende studentenleven is leuk, maar het kost hartstikke veel geld.

Vrije tijd in Delft

Na een dag hard studeren en colleges volgen heb je wel wat ontspanning verdiend. Dat komt goed uit, want er is altijd wel wat leuks te doen in Delft Studentenstad.

Gezondheidszorg in Delft

Tot vroeg in de ochtend bier drinken in de kroeg, weinig slapen en ongezond eten. Het studentenleven in Delft staat niet bekend om haar gezonde levensstijl.