Skip to main content

Mijn kamer opknappen in 1 dag

Nog maar een maandje voordat het nieuwe studiejaar weer gaat beginnen. Spannend! Ga jij wel voor het eerst studeren en gelijk op jezelf wonen? Of misschien is je huidige studentenkamer wel toe aan een opknapbeurtje. Wij vertellen je graag hoe jij zelf je studentenkamer kunt opknappen, je kan namelijk meer dan je denkt!

Een dagje klussen

Als je gaat verhuizen naar jouw studentenkamer, wil je natuurlijk wel dat het aanvoelt als thuiskomen. De allereerste - en makkelijkste - stap is om je muur een kleurtje te geven. Maar hoe verf ik een muur? Er zijn verschillende manieren, maar de makkelijkste is door het gebruiken van een roller! Misschien vraag je jezelf nu wel af: "Welke roller heb ik nodig?" Het belangrijkste bij het kopen van een verfroller is dat je er een koopt die goed is voor de oppervlakte die je gaat verven. Heb je houten latten op de muur? Dan moet je een andere verfroller gebruiken dan wanneer je over behang heen gaat verven. Maar dan rest nog de vraag: welke kleur doe je op je muur? Als je keuzestress hebt kun je bij de Gamma een gratis kleurtester bestellen! Met deze tester verf je een klein stukje op de muur om te kijken of de kleur mooi staat in je kamer. Easy peasy, want nu hoef je niet je hele studentenkamer opnieuw te schilderen als je de kleur niet mooi vindt ;-)!

Handig

Speciaal voor jou als aankomende student heeft de Gamma video's gemaakt waarin ze jou laten zien dat klussen helemaal niet moeilijk is. Jouw vader hoeft heus niet het wandje in jouw kamer te verven, met Gamma's tips kun je dat helemaal zelf! Hoe verf je een muur of plafond? Of hoe hang ik eigenlijk die toffe plafondlamp op? No worries, met deze how to video's lukt het je helemaal zelf!

Spullen kopen

Als je je jouw studentenkamer gaat opknappen, heb je natuurlijk wel wat spullen nodig. Uiteraard verf en een roller, maar denk ook aan een verfbak waar je alle verf in doet en je de roller uitrolt. Daarnaast moet je natuurlijk de randjes afplakken en heb je afdekzeil nodig om je mooi gelegde vloer te beschermen tegen verfspetters. Er is altijd een Gamma in de buurt om de benodigde spulletjes te kopen. Je kunt hier ook gereedschap huren per dagdeel, weekend of week. Ideaal als jij zelf geen betonklopboor in huis hebt, maar ook niet de behoefte voelt om dit aan te schaffen ;-). Kun je wel mooi al je plankjes en kastjes aan de muur hangen, maar hoef je geen directe grote uitgaven te doen! 

We hopen dat je met de how to video's inziet dat het helemaal niet moeilijk is om zelf een beetje te klussen. Even een dagje de schouders eronder en je herkent je kamer niet meer terug! Wil jij graag op jezelf wonen en je studentenkamer opknappen, maar moet je dan wel eerst een kamer vinden? Lees dan van A tot Z: de gids naar de perfecte kamer!

 Vond je dit interessant? 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang maandelijks het laatste nieuws, toffe hotspots, handige tips, nieuwe kamers en leuke vacatures in je mail! 

Delft Studentenstad

Delft biedt jou de ideale mix voor een onvergetelijke studententijd. In een dynamische, Delftse studententijd waarbij elke dag anders is, houden wij voor jou het overzicht. Wij bieden: het laatste studentennieuws, feestjes, de beste kamers, de leukste bijbanen en alles wat je verder moet weten tijdens je studententijd in Delft.

Studeren in Delft

Ga jij studeren in Delft? De basis van je studententijd is het kiezen van de onderwijsinstelling en studie die bij jou past.

Werken in Delft

Ga je in Delft studeren? Dan wil je vast werken naast je studie en misschien moet je ook wel een stage lopen. Ben je op zoek naar een leuke bijbaan in of rondom Delft en de beste studiegerelateerde stages? Heb je hulp nodig bij het maken van een cv?

Wonen in Delft

Ga je studeren in Delft? Dan wil je hier misschien ook wel wonen! Delft is een van de leukste studentensteden van Nederland.

Geldzaken

Studeren en het bijbehorende studentenleven is leuk, maar het kost hartstikke veel geld.

Vrije tijd in Delft

Na een dag hard studeren en colleges volgen heb je wel wat ontspanning verdiend. Dat komt goed uit, want er is altijd wel wat leuks te doen in Delft Studentenstad.

Gezondheidszorg in Delft

Tot vroeg in de ochtend bier drinken in de kroeg, weinig slapen en ongezond eten. Het studentenleven in Delft staat niet bekend om haar gezonde levensstijl.