Skip to main content

Met deze plan-apps haal je in 2018 wel je deadlines

De start van het nieuwe jaar staat altijd in het teken van de goede voornemens starten en volhouden. Ik durf te wedden dat ik niet de enige student ben die een award verdiend wat betreft het uitstellen van alles dat met school te maken heeft... Ik vind het vooral lastig om alles te organiseren en te bedenken wat slim is om als eerste te doen. Aangezien we in 2018 leven kun je bijna niet anders dan hulp zoeken in de vorm van apps en websites. Ik deed onderzoek naar een aantal plan-apps en deel mijn bevindingen met jou!

Asana Planner

Met Asana kun je je dagen gemakkelijk inplannen en jezelf reminders sturen. Ook kun je projecten aanmaken waar je je projectleden aan kan toevoegen. Wat handig is, want dan kun je jouw werk direct linken aan je eigen to do-lijst. Asana werkt online, maar er is ook een applicatie zodat je altijd kunt kijken wat jij nog moet doen of wat je projectleden hebben gedaan. 

Todoist

Todoist is mijn persoonlijke favoriet. Je kunt het programma downloaden op je laptop of computer en de app downloaden. Je kunt projecten aanmaken en daar taken aan toevoegen. Je kunt ze gemakkelijk wegstrepen, waar ik persoonlijk heel gelukkig van word. Je kunt voor 30 euro per jaar de Premium-versie downloaden, daarmee kun je zien wat je tot nu toe allemaal hebt gedaan. Zelf zie ik daar niet echt het voordeel van in, want als het af is, is het af. Dus de gratis versie is wat mij betreft helemaal prima. De lay-out is simpel, maar juist daarom zo fijn in gebruik.

Day by Day 

De Day by Day-app voegt je Google Calender en Google Tasks samen in één app, waardoor alles heel overzichtelijk wordt. Je kunt de app customizen, waardoor het voor iedereen fijn is om te gebruiken. Je kunt tot op de moment dingen inplannen en ze categoriseren op datum of er geen datum aan toevoegen. Per ingeplande gebeurtenis kun je lijstjes toevoegen. Dus moet je boodschappen doen vandaag? Dan kun je daaronder direct je boodschappenlijstje plaatsen. Day By Day-app is er helaas niet voor iOs.

RescueTime Time Management

Deze app RescueTim Time Managament is niet helemaal een plan-app, maar hij houdt in de gaten waar jij op je telefoon allemaal mee bezig bent. Zo kun jij aan het einde van de dag zien dat jij zo'n anderhalf uur hebt verspild aan het scrollen op Facebook en Instagram. Door hier bewust van te worden, kun je je dagen beter benutten. Je kunt namelijk meldingen instellen voor wanneer je te lang op Facebook, Instagram of Pinterest zit. Voor €90,- per jaar kun je deze app ook gebruiken op je laptop, wat voor mij best handig zou zijn aangezien ik mijzelf nog wel eens wil verliezen op Pinterest of YouTube... Nogmaals, geen plan-app, maar anno 2018 is dagelijks teveel tijd kwijt zijn aan de online wereld een probleem die veel mensen herkennen. Tijd om beter je tijd in te delen!

Eindoordeel

Ik gebruik al ongeveer een jaar Todoist. Hiervoor gebruikte ik Asana, maar dat werkt voor mij persoonlijk wat minder. Todoist is zo simpel en gemakkelijk in gebruik dat mijn voorkeur daar naar uit gaat. Day by Day-app lijkt me heel handig, maar ik gebruik geen Google Calender omdat ik het simpelweg vergeet. Tot slot de Rescue Time-app heb ik direct gedownload nadat ik 'm vond. Het is voor mij wel interessant, dan al niet confronterend, om te zien waar ik dagelijks mijn tijd aan kwijt ben. Ik ben heel benieuwd of jullie plan-apps gebruiken om het drukke leven mee te organiseren. Laat je het me weten?

Groetjes, Rebecca

 Vond je dit interessant? 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang maandelijks het laatste nieuws, toffe hotspots, handige tips, nieuwe kamers en leuke vacatures in je mail! 

Delft Studentenstad

Delft biedt jou de ideale mix voor een onvergetelijke studententijd. In een dynamische, Delftse studententijd waarbij elke dag anders is, houden wij voor jou het overzicht. Wij bieden: het laatste studentennieuws, feestjes, de beste kamers, de leukste bijbanen en alles wat je verder moet weten tijdens je studententijd in Delft.

Studeren in Delft

Ga jij studeren in Delft? De basis van je studententijd is het kiezen van de onderwijsinstelling en studie die bij jou past.

Werken in Delft

Ga je in Delft studeren? Dan wil je vast werken naast je studie en misschien moet je ook wel een stage lopen. Ben je op zoek naar een leuke bijbaan in of rondom Delft en de beste studiegerelateerde stages? Heb je hulp nodig bij het maken van een cv?

Wonen in Delft

Ga je studeren in Delft? Dan wil je hier misschien ook wel wonen! Delft is een van de leukste studentensteden van Nederland.

Geldzaken

Studeren en het bijbehorende studentenleven is leuk, maar het kost hartstikke veel geld.

Vrije tijd in Delft

Na een dag hard studeren en colleges volgen heb je wel wat ontspanning verdiend. Dat komt goed uit, want er is altijd wel wat leuks te doen in Delft Studentenstad.

Gezondheidszorg in Delft

Tot vroeg in de ochtend bier drinken in de kroeg, weinig slapen en ongezond eten. Het studentenleven in Delft staat niet bekend om haar gezonde levensstijl.