Meer voor minder: geld besparen op gezond eten
We hebben het hier al eerder over gehad: gezonde maaltijden zijn van belang tijdens je studententijd. Om goed te kunnen presteren (en feesten) heb je voldoende van de juiste voedingsstoffen nodig! Helaas betaal je vaak ook wat meer voor gezond eten… Alsof studeren nog niet duur genoeg is?! Omdat wij weten dat niet iedere student een fortuin op z’n bankrekening heeft staan, zijn hier een aantal tips die jou helpen te besparen op een gezonde voeding.
1. Weet wat je eet, maar ook waar je koopt!
Shoppen bij de goedkopere supermarkten klinkt erg voor de hand liggend, maar houd er rekening mee dat prijsverschillen erg onvoorspelbaar kunnen zijn! We zijn al snel geneigd om te denken dat supermarkten als Albert Heijn en Spar per definitie duurder zijn dan de Aldi en Lidl, maar dat is niet in alle gevallen waar! Het ligt er maar net aan wat je nodig hebt… Hiiper heeft een superhandige website en app die op basis van jouw boodschappenlijstje nagaat waar jij het voordeligst uit bent.
De markt is natuurlijk ook nog een optie. Verser kan je het bijna niet krijgen! Let alsnog erg goed op de prijzen, want we verwachten vaak dat je alles voor een prikkie mee krijgt, maar de prijzen hier schommelen wat meer en je bent niet altijd goedkoper uit! Schroom daarom ook vooral niet om de onderhandelaar in je naar boven te laten komen, wie weet kan je iets van de prijs afdingen.
2. Besparen op onnodige boodschappen
Hoe vaak kom je wel niet thuis van de supermarkt met spullen die je eigenlijk niet nodig hebt? Of die helemaal niet goed voor je zijn? Het gebeurt mij vaak genoeg… Wees sterk en laat je niet verleiden door de aanbiedingen in de snoep schappen! En waarom zou je niet gewoon stoppen (of minderen) met limonade? Water blijft de beste dorstlesser.
Bonustip: maak een boodschappenlijstje en probeer er niet vanaf te wijken!
3. Kliekjesdag!
Gooi je restjes vooral niet weg! Als je al je kliekjes gewoon in de koelkast bewaard, dan heb je aan het einde van de week een dag waar je alleen maar je restjes op hoeft te warmen. Je verspilt niets, het kost geen moeite én geen geld!
4. Goed gebruikmaken van aanbiedingen
Sla groots in bij aanbiedingen! Als producten die jij veel gebruikt in de aanbieding zijn, dan kan je een flinke voorraad in huis halen. Je geeft nu misschien meer uit aan boodschappen, maar uiteindelijk ben je een stuk voordeliger uit!
5. Lang leven de vriezer
Als je kookt, maak dan extra grote porties. Als je dit invriest kan je er makkelijk nog een paar keer van eten! Bijvoorbeeld in de week voordat je je loon of studie ontvangt…
Als je meer wilt weten over een gezonde voeding, lees dan hier mijn blog ‘’Easy vitamins: gezond je studententijd doorstaan.’’ Als je inspiratie op wilt doen voor lekkerdere én gezondere lunches die ook nog eens betaalbaar zijn, kan je hier mijn to-go lunches vinden.