Skip to main content

Leukste plekken en activiteiten in Delft

Delft staat vooral bekend om zijn rijke historie, grachtjes en natuurlijk… Delfts blauw! Toch heeft Delft nog veel meer te bieden, vooral voor studenten. Want wie kent TU Delft nou niet? En wist je dat er ook een vestiging van de Haagse Hogeschool in Delft is? Genoeg studenten dus! Mede dankzij de vele studenten die hier wonen, heeft de stad ook hele toffe plekken en activiteiten voor jongeren. Ga jij binnenkort in Delft studeren of wonen? Dan ben je vast benieuwd wat de leukste plekken en activiteiten zijn!

Prachtig uitzicht vanaf de toren van de Nieuwe Kerk

Waarschijnlijk is dit niet het eerste waar je aan denkt, maar als Delftenaar móet je dit echt een keer doen! Met studentenkorting beklim je voor maar €2,50 de toren van de Nieuwe Kerk. En daar vind je, na 376 traptreden op 85 meter hoogte, het mooiste uitzicht over Delft en omgeving! Met een beetje mooi weer kan je zelfs helemaal naar Rotterdam en Den Haag kijken. En nu je toch in de buurt bent… ga meteen even langs het Blauwe Hart! Dit opvallende, grote kunstwerk ligt vlakbij de kerk op de Oude Langendijk. Vooral ’s avonds is dit de moeite waard. Dan is het grote, fonkelende hart namelijk ook nog is verlicht!

De hippe Voldersgracht

De Voldersgracht staat wereldwijd bekend als de straat waar Johannes Vermeer werd geboren. Maar voor de Delftenaar is de Voldersgracht een van de hippere straten van Delft. Je vindt hier namelijk een heleboel toffe horecagelegenheden en winkeltjes. Een van die plekjes is Roast Chicken Bar. Bij Roast ben je aan het juiste adres voor G&T’s, lekkere salades en natuurlijk kip! Een paar deuren verder kan je je geluk niet op als je van eigenzinnige spullen houdt. Bij INSTORE ben je namelijk aan het juiste adres voor opvallende fashionitems en de allerleukste hebbedingetjes. Een van onze andere favoplekjes op de Voldersgracht is Pleck. Bij Pleck zit je als koffieliefhebber helemaal goed. Ze serveren er namelijk heerlijke koffie en taart, maar je kunt er ook van alles kopen. Van cactussen tot tassen: je vindt het bij Pleck!

Terrasjes, terrasjes, terrasjes!

De pleinen en grachten van Delft lenen zich uitstekend voor de gezelligste terrassen. Bij een beetje mooi weer is het in Delft dus goed vertoeven! De meeste terrassen van Delft bevinden zich toch wel op de Markt en Beestenmarkt. Voor een middagje (speciaal)biertjes drinken kan je hier dus prima terecht!

Benieuwd wat wij doen als we een dagje in Delft zijn? Op deze pagina vind je andere restaurants en barretjes in Delft waar wij gek op zijn!

 Vond je dit interessant? 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang maandelijks het laatste nieuws, toffe hotspots, handige tips, nieuwe kamers en leuke vacatures in je mail! 

Delft Studentenstad

Delft biedt jou de ideale mix voor een onvergetelijke studententijd. In een dynamische, Delftse studententijd waarbij elke dag anders is, houden wij voor jou het overzicht. Wij bieden: het laatste studentennieuws, feestjes, de beste kamers, de leukste bijbanen en alles wat je verder moet weten tijdens je studententijd in Delft.

Studeren in Delft

Ga jij studeren in Delft? De basis van je studententijd is het kiezen van de onderwijsinstelling en studie die bij jou past.

Werken in Delft

Ga je in Delft studeren? Dan wil je vast werken naast je studie en misschien moet je ook wel een stage lopen. Ben je op zoek naar een leuke bijbaan in of rondom Delft en de beste studiegerelateerde stages? Heb je hulp nodig bij het maken van een cv?

Wonen in Delft

Ga je studeren in Delft? Dan wil je hier misschien ook wel wonen! Delft is een van de leukste studentensteden van Nederland.

Geldzaken

Studeren en het bijbehorende studentenleven is leuk, maar het kost hartstikke veel geld.

Vrije tijd in Delft

Na een dag hard studeren en colleges volgen heb je wel wat ontspanning verdiend. Dat komt goed uit, want er is altijd wel wat leuks te doen in Delft Studentenstad.

Gezondheidszorg in Delft

Tot vroeg in de ochtend bier drinken in de kroeg, weinig slapen en ongezond eten. Het studentenleven in Delft staat niet bekend om haar gezonde levensstijl.