Skip to main content

Leuke dingen om te doen rond de kerst in Nederland

December is aangebroken en dat betekent dat er heel veel leuke dingen te doen zijn. Logisch dat je weet wat er in jouw stad allemaal te doen is, maar er is in heel Nederland natuurlijk van alles te doen rondom de feestdagen. Daarom ging ik op onderzoek voor je uit en heb ik de leukste dingen uitgekozen waar jij naartoe zou kunnen deze kerstvakantie!

Amsterdam Light Festival - 29 november 2018 t/m 20 januari 2019

Onze eigen hoofdstad wordt elke december weer omgetoverd tot een heus winterwonderparadijs. Met kerstmarkten, ijsbanen en overal lichtjes. Maar daarnaast is er iets anders bijzonders, namelijk het Amsterdam Light Festival. Het wordt alweer de zevende editie van dit succesvolle festival. Al maandenlang wordt er hard gewerkt aan mooie, bijzondere en vooral indrukwekkende installaties om een bijzondere wereld te creëren die je vanaf het water kan ervaren. Boek via de website je tickets voor een boottocht! Het is echt een must see, dus trommel je familie en vrienden op!

Lichtjesavond Delft - 11 december 2018

De aftrap van de Donkere Dagen in Delft wordt gevierd met de Lichtjesavond. Een winterse avond vol gezelligheid waarbij de lampjes in de kerstboom worden aangezet, zijn er optredens, een lichtjesmarkt en nog veel meer. Om van alles up-to-date te blijven kun je de Facebook-pagina van de Lichtjesavond Delft volgen.

Dickensfestijn Deventer - 15 en 16 december 2018

Ieder jaar komenden honderdduizenden mensen af op het Dickensfestijn in Deventer, wat dit jaar al voor de 26e keer wordt gevierd. Bij het Dickensfestijn spelen figuranten op straat de verhalen van Dickens na. Deftige notabelen, maar ook weeskinderen, oude vrijsters met kantoorklerken. Je vindt ze tijdens dit festival allemaal! Ook is er dit jaar een kerstmarkt en valt het toevallig samen met koopzondag, dus het wordt verwacht dat het weer een daverend succes zal worden!

IJsbeeldenfestival Zwolle - 15 december 2018 t/m 3 maart 2019

Voor ieder wat wils tijdens het IJsbeeldenfestival in Zwolle. Van ijsfiguren van Game of Thrones tot Winnie de Poeh in prachtige scenes gebouwd uit 250.000 kilo ijs én 250.000 kilo sneeuw. Er worden hele scenes nagemaakt van je favoriete series waar ieder jaar zo'n 145.000 mensen op af komen. Mocht je een dagje naar Zwolle gaan, dan is het IJsbeeldenfestival een leuk iets om ook eventjes naar toe te gaan!

 Vond je dit interessant? 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang maandelijks het laatste nieuws, toffe hotspots, handige tips, nieuwe kamers en leuke vacatures in je mail! 

Delft Studentenstad

Delft biedt jou de ideale mix voor een onvergetelijke studententijd. In een dynamische, Delftse studententijd waarbij elke dag anders is, houden wij voor jou het overzicht. Wij bieden: het laatste studentennieuws, feestjes, de beste kamers, de leukste bijbanen en alles wat je verder moet weten tijdens je studententijd in Delft.

Studeren in Delft

Ga jij studeren in Delft? De basis van je studententijd is het kiezen van de onderwijsinstelling en studie die bij jou past.

Werken in Delft

Ga je in Delft studeren? Dan wil je vast werken naast je studie en misschien moet je ook wel een stage lopen. Ben je op zoek naar een leuke bijbaan in of rondom Delft en de beste studiegerelateerde stages? Heb je hulp nodig bij het maken van een cv?

Wonen in Delft

Ga je studeren in Delft? Dan wil je hier misschien ook wel wonen! Delft is een van de leukste studentensteden van Nederland.

Geldzaken

Studeren en het bijbehorende studentenleven is leuk, maar het kost hartstikke veel geld.

Vrije tijd in Delft

Na een dag hard studeren en colleges volgen heb je wel wat ontspanning verdiend. Dat komt goed uit, want er is altijd wel wat leuks te doen in Delft Studentenstad.

Gezondheidszorg in Delft

Tot vroeg in de ochtend bier drinken in de kroeg, weinig slapen en ongezond eten. Het studentenleven in Delft staat niet bekend om haar gezonde levensstijl.