Skip to main content

Kerst vieren met je huisgenoten

Misschien lijkt het nog ver weg, maar kerst is dichterbij dan je denkt! Waarschijnlijk heb je al genoeg plannen voor kerstavond, 1e kerstdag en 2e kerstdag. Maar als je in een studentenhuis woont, is het natuurlijk ook heel gezellig om kerst te vieren met je huisgenoten. Prik een datum en bepaal wat jullie gaan doen!

Gezellig gourmetten

Niks is zo gezellig als gourmetten met je huisgenoten: veel eten, lekker drinken en gezellig ouwehoeren. Door alle kleine hapjes is het ook heel makkelijk om iedereen iets te laten maken of te kopen. Splits de boodschappenlijst op en zorg dat iedereen wat haalt. Jullie kunnen natuurlijk ook met zijn allen een gourmetschotel bestellen. Alles komt dan kant-en-klaar binnen en jullie hoeven het alleen nog op tafel te zetten. Vind je het juist wel leuk om dingen zelf te maken? Er zijn een heleboel gourmet recepten. Kies verschillende recepten uit, zodat er voor iedereen wat lekkers tussen zit. Vergeet ook het brood, lekkere dipjes en de drank niet. Eet smakelijk!

Date diner

Willen jullie het dit jaar wat chiquer aanpakken? Dan is een date diner een goed idee! Alle huisgenoten maken dan een culinaire gang en nemen een date mee. Iedereen kleed zich netjes aan en het tafelen kan beginnen. Door ook buitenstaanders uit te nodigen, verandert meteen de dynamiek aan tafel. Dit zorgt vaak voor een hele gezellige avond die tot in de late uurtjes duurt. Op zoek naar een recept voor het kerstdiner? Lees dan deze blog met simpele gerechten voor het kerstdiner!

Ouderwetse spelletjesavond

Ook een ouderwetse spelletjesavond is vaak een succesrecept in studentenhuizen. Haal allemaal wat bordspellen op bij jullie ouders of zoek wat leuke drankspelletjes online op. Spellen staan vaak garant voor lachen, gieren en brullen, maar kijk wel uit voor die ene huisgenoot die slecht tegen zijn verlies kan!

Cadeaus

Wat ook niet mag ontbreken bij kerst: cadeaus. Spreek met alle huisgenoten af hoe jullie dit aanpakken. Koop je bijvoorbeeld voor alle huisgenoten iets van een paar euro? Of trekken jullie lootjes, zodat iedereen een wat groter cadeau voor één iemand kan kopen? Jullie kunnen ook een spel spelen met de cadeautjes. Iedereen koopt dan een aantal goedkope cadeautjes en pakt deze in. Met behulp van een grote dobbelsteen kunnen jullie dan dobbelen om de cadeautjes. Online vind je allerlei varianten van dit spel.

 

 

 Vond je dit interessant? 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang maandelijks het laatste nieuws, toffe hotspots, handige tips, nieuwe kamers en leuke vacatures in je mail! 

Delft Studentenstad

Delft biedt jou de ideale mix voor een onvergetelijke studententijd. In een dynamische, Delftse studententijd waarbij elke dag anders is, houden wij voor jou het overzicht. Wij bieden: het laatste studentennieuws, feestjes, de beste kamers, de leukste bijbanen en alles wat je verder moet weten tijdens je studententijd in Delft.

Studeren in Delft

Ga jij studeren in Delft? De basis van je studententijd is het kiezen van de onderwijsinstelling en studie die bij jou past.

Werken in Delft

Ga je in Delft studeren? Dan wil je vast werken naast je studie en misschien moet je ook wel een stage lopen. Ben je op zoek naar een leuke bijbaan in of rondom Delft en de beste studiegerelateerde stages? Heb je hulp nodig bij het maken van een cv?

Wonen in Delft

Ga je studeren in Delft? Dan wil je hier misschien ook wel wonen! Delft is een van de leukste studentensteden van Nederland.

Geldzaken

Studeren en het bijbehorende studentenleven is leuk, maar het kost hartstikke veel geld.

Vrije tijd in Delft

Na een dag hard studeren en colleges volgen heb je wel wat ontspanning verdiend. Dat komt goed uit, want er is altijd wel wat leuks te doen in Delft Studentenstad.

Gezondheidszorg in Delft

Tot vroeg in de ochtend bier drinken in de kroeg, weinig slapen en ongezond eten. Het studentenleven in Delft staat niet bekend om haar gezonde levensstijl.