Skip to main content

Kamer opknappen in 5 stappen

Het is koud buiten en het wordt steeds eerder donker. Dat betekent dat de winter er weer aankomt en we weer veel tijd in onze studentenkamer zullen spenderen. Om de komende maanden niet in een oude, vieze, rommelige kamer te zitten, is dit het moment om ‘m op te knappen! We hebben tenslotte toch zeeën van tijd op het moment. Lees hier 5 stappen hoe je gemakkelijk je kamer kunt opknappen!

Stap 1: opruimen en uitzoeken

Een rommelige kamer kunnen we niet opknappen! Begin dus met het opruimen en uitzoeken van jouw spullen. En ja, ook de spullen onder je bed! Je kunt het maar beter eens in de zoveel tijd uitzoeken, dan dat je opeens dagen bezig bent met uitzoeken als je gaat verhuizen. Ik spreek uit ervaring ;). Als je het lastig vindt om spullen weg te doen, vraag dan of iemand je wil helpen. Een huisgenootje bijvoorbeeld! 

Stap 2: nieuwe kleur

Een nieuw seizoen betekent nieuwe kleuren, yeah! Wat dacht je van een nieuw kleurtje op de muur? Haal een pot sikkens verf in huis en plan een middagje verven in. Een nieuwe kleur op de muur kan veel verschil maken in jouw kamer! Ben je iets minder netjes of soms onhandig, dan ijs misschien de sikkens alpha rezito mat iets voor jou. Deze heel erg vlekafstotend en makkelijk afneembaar. Dus als jij weer eens een biertje omstoot en het komt over de muur, dan neem je het gewoon met een doekje weer af. 

Stap 3: meubels pimpen

Waarom nieuwe meubels kopen als je ook oude meubels kunt pimpen? Kijk eens rond of er iets in je kamer staat wat wel een likje verf kan gebruiken. Bijvoorbeeld een oud kastje. Is die niet veel leuker in een andere kleur? Of de stoelen en/of tafel? Een schuurpapiertje erover, likje verf en het is weer als nieuw!

Stap 4: aankleden

Dit is de leukste stap wat mij betreft: de kamer gezellig maken met leuke accessoires. Haal een paar luchtzuiverende planten voor een beetje groen in je kamer, hang wat mooie lijsten aan de muur en zet vazen met droogbloemen op tafel of in de vensterbank. Zeker in de wintermaanden is het leuk om kleine lampjes neer te zetten of op te hangen. Veel leuke dan die grote, felle lamp!

Stap 5: grote schoonmaak

Om jouw kamer helemaal af te maken, eindig je met een grote schoonmaak. Zo gaat gelijk de verflucht er een beetje uit en kun je meteen genieten van jouw nieuwe kamertje!

 Vond je dit interessant? 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang maandelijks het laatste nieuws, toffe hotspots, handige tips, nieuwe kamers en leuke vacatures in je mail! 

Delft Studentenstad

Delft biedt jou de ideale mix voor een onvergetelijke studententijd. In een dynamische, Delftse studententijd waarbij elke dag anders is, houden wij voor jou het overzicht. Wij bieden: het laatste studentennieuws, feestjes, de beste kamers, de leukste bijbanen en alles wat je verder moet weten tijdens je studententijd in Delft.

Studeren in Delft

Ga jij studeren in Delft? De basis van je studententijd is het kiezen van de onderwijsinstelling en studie die bij jou past.

Werken in Delft

Ga je in Delft studeren? Dan wil je vast werken naast je studie en misschien moet je ook wel een stage lopen. Ben je op zoek naar een leuke bijbaan in of rondom Delft en de beste studiegerelateerde stages? Heb je hulp nodig bij het maken van een cv?

Wonen in Delft

Ga je studeren in Delft? Dan wil je hier misschien ook wel wonen! Delft is een van de leukste studentensteden van Nederland.

Geldzaken

Studeren en het bijbehorende studentenleven is leuk, maar het kost hartstikke veel geld.

Vrije tijd in Delft

Na een dag hard studeren en colleges volgen heb je wel wat ontspanning verdiend. Dat komt goed uit, want er is altijd wel wat leuks te doen in Delft Studentenstad.

Gezondheidszorg in Delft

Tot vroeg in de ochtend bier drinken in de kroeg, weinig slapen en ongezond eten. Het studentenleven in Delft staat niet bekend om haar gezonde levensstijl.