Skip to main content

Interview Studentenvereniging: SoSalsa

Ben jij van plan om je in het aankomende studiejaar aan te sluiten bij een studentenvereniging? Wat een goed idee! Vind je de keuze alleen lastig te maken? Geen probleem! Wij hebben voor jou de belangrijkste vragen gesteld aan SoSalsa! Lees je mee?

Allereerst: vertel over jullie vereniging!

SoSalsa is een studenten dans vereniging, waar iedereen welkom is. Het is zeker geen traditionele studenten vereniging en je zult dan ook een open sfeer ervaren als je bij ons een avondje langs komt. Wij dansen graag samen, maar een drankje doen of een hapje eten behoort ook tot de wekelijkse activiteiten. Bij SoSalsa hebben we een diverse mix aan Nederlandse en internationale studenten en de man-vrouw verhouding is (zoals bijna nergens in Delft) bijna 50-50. Hierdoor is de voertaal binnen onze vereniging Engels.

Wij organiseren maandelijks een feest. Hier wordt veel verschillende stijlen latin muziek gedraaid, waar iedereen lekker op kan dansen. Ook organiseren we 2 maandelijkse borrels. Hier wordt ook gedanst, maar ligt de nadruk op het sociale aspect: samen dineren, een drankje doen, misschien wel een spelletje, en daarna gaat de muziek aan en stroomt de dansvloer vol. En als je nog niet (zo goed) kan dansen? Niet getreurd! Vraag iemand om te dansen en leer nieuwe passen. 

Maar je kan natuurlijk ook eerst lessen volgen. We geven les in 4 verschillende stijlen: Salsa, Rueda, Kizomba, Bachata. Iedereen is welkom om les te komen volgen*, maar SoSalsa leden krijgen korting. (*om deel te nemen aan de salsa lessen moet je lid zijn van SoSalsa). Daarnaast worden er ook nog allerlei activiteiten georganiseerd, zoals een kroegentocht, karaoke avond, 'dance till you drop', en veel meer! 

SoSalsa heeft ook vele commissies die bijdragen aan het organiseren of promoten van de vele activiteiten van SoSalsa. Vind je het leuk om snel nieuwe mensen te leren kennen? Schrijf je dan in voor een van de commissies.

Als een (aankomende) student zich wilt aansluiten bij jullie vereniging, voor welke datum moeten zij dat dan doen?

Je kan bij ons per semester inschrijven (en betalen). Er zit geen harde deadline op het inschrijven, maar als je in het begin van het jaar wilt inschrijven, dan kan ik aanraden om voor 25 augustus in te schrijven: dan kan je nog meedoen met de nieuwe leden activiteit en dan leer je meteen mensen kennen!

Dan zijn ze ingeschreven, dan komt de bekende ontgroening. Wat kunnen aankomende studenten verwachten?

Wij hebben geen ontgroening voor onze nieuwe leden. Wel organiseren we een nieuwe leden dag, waarin je een mentorgroepje krijgt toegewezen met 2 enthousiaste mentoren die je alles van SoSalsa laat zien. Ook leer je meteen een groepje mensen kennen tijdens die dag. Daarnaast worden er workshops georganiseerd om kennis te maken met de verschillende lessen die we aanbieden.

Hoeveel betaal je gemiddeld voor een lidmaatschap en zijn er andere kosten waarbij rekening gehouden moet worden? Moet er kleding aangeschaft worden bijvoorbeeld?

Als student betaal je 40 euro per semester. Om te kunnen dansen, heb je niet per se speciale kleding nodig. Gewoon een broek en een shirt dat lekker zit en waar je je makkelijk in kan bewegen is voldoende. Als je danslessen wilt volgen, dan komt er nog ongeveer 40 euro per kwartaal bovenop. Als lid zijn de borrels en feesten gratis! Dat is een groot voordeel van lid zijn bij SoSalsa!

Zijn er verenigingsplichten?

Nee, er zijn geen verplichtingen. Kom lekker dansen als je zin hebt!

Wie zitten er dit jaar in bestuur en wat zijn de taken?

We hebben een bestuur bestaande uit 6 man:

Esmee - Voorzitter
Gregor - Secretaris
Erik - Penningmeester
Nils - Commissaris Promotie
Sanne - Commissaris Activiteiten
Kirsten - Commissaris Dans

Hoe kom je terecht in het bestuur? Wat moet je daarvoor doen?

Aanwezig zijn op de activiteiten en betrokken zijn bij de vereniging. Het helpt om een commissie te doen: zo laat je zien aan de vereniging dat je om kan gaan met verantwoordelijkheden. Ook wordt er in de loop van het jaar een interesseborrel georganiseerd waarbij je vragen kan stellen aan het bestuur en je interesse in een functie binnen het bestuur kan uitspreken. In het begin van het 2e semester zal het huidig bestuur het kandidaatsbestuur vragen. 

Waarom moeten (aankomende) studenten lid worden van jullie vereniging?

SoSalsa is een open en laagdrempelige vereniging, waar dansen en gezelligheid centraal staat. Als je op zoek bent naar een leuke studentenvereniging zonder verplichtingen, maar wel de mogelijkheid wilt hebben om deel te nemen aan diverse activiteiten en nieuwe mensen wilt ontmoeten, dan past SoSalsa perfect bij jou!

Wat is jouw leukste herinnering aan jullie vereniging?

SoSol! Dit jaar gingen we met ongeveer 25 leden tijdens het Paasweekend naar Praag. We hebben er heerlijk weer gehad, hebben veel van de stad gezien en natuurlijk ook lekker veel gedanst. Het was een erg gezellig weekend, met super leuke mensen. En allemaal georganiseerd door de commissieleden van onze commissie: SoSol. Het is een reis die om het andere jaar georganiseerd wordt.

Komend jaar staat niet SoSol, maar SoFestival op de planning: een 3-daags festival, georganiseerd door SoSalsa! Ook een heel gaaf evenement om mee te maken, waar veel gedanst en gelachen wordt.

Is er iets wat je echt wilt laten weten aan (aankomende) studenten?

Kom gezellig de sfeer proeven op een van onze activiteiten tijdens de OWee! We hebben mooie feestjes op de planning staan. Onze lessen zijn ook open voor niet-leden, dus als je wel van dansen houdt, maar nog niet bij een vereniging wilt, dan kan je onze lessen volgen! Het aanbod is te vinden op de website van SoSalsa. Binnenkort hebben we weer een week waarin je gratis onze lessen kunt uitproberen. 

Als iemand nog een vraag heeft voor jullie, waar kunnen ze dan terecht?

Op de website van SoSalsa of door een mail te sturen naar board@sosalsa.nl. Ons telefoonnummer is +316 14138004.

 Vond je dit interessant? 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang maandelijks het laatste nieuws, toffe hotspots, handige tips, nieuwe kamers en leuke vacatures in je mail! 

Delft Studentenstad

Delft biedt jou de ideale mix voor een onvergetelijke studententijd. In een dynamische, Delftse studententijd waarbij elke dag anders is, houden wij voor jou het overzicht. Wij bieden: het laatste studentennieuws, feestjes, de beste kamers, de leukste bijbanen en alles wat je verder moet weten tijdens je studententijd in Delft.

Studeren in Delft

Ga jij studeren in Delft? De basis van je studententijd is het kiezen van de onderwijsinstelling en studie die bij jou past.

Werken in Delft

Ga je in Delft studeren? Dan wil je vast werken naast je studie en misschien moet je ook wel een stage lopen. Ben je op zoek naar een leuke bijbaan in of rondom Delft en de beste studiegerelateerde stages? Heb je hulp nodig bij het maken van een cv?

Wonen in Delft

Ga je studeren in Delft? Dan wil je hier misschien ook wel wonen! Delft is een van de leukste studentensteden van Nederland.

Geldzaken

Studeren en het bijbehorende studentenleven is leuk, maar het kost hartstikke veel geld.

Vrije tijd in Delft

Na een dag hard studeren en colleges volgen heb je wel wat ontspanning verdiend. Dat komt goed uit, want er is altijd wel wat leuks te doen in Delft Studentenstad.

Gezondheidszorg in Delft

Tot vroeg in de ochtend bier drinken in de kroeg, weinig slapen en ongezond eten. Het studentenleven in Delft staat niet bekend om haar gezonde levensstijl.