Skip to main content

Hoe vind je als student een rijschool binnen jouw budget?

Het behalen van je rijbewijs is iets wat bij elke student wel ter sprake komt. Het is namelijk super normaal om je rijbewijs te halen en te mogen autorijden wanneer je op een bepaalde leeftijd komt. Als student kan het halen van een rijbewijs een flinke investering zijn, het wordt dan ook steeds duurder. De lessen, maar ook de tussentijdse toets en het examen kosten handenvol geld.

De studententijd staat erom bekend dat er veel geleend wordt en dat er niet veel te besteden is, daarom kan het beginnen met rijlessen een grote stap zijn. Een studentenkamer kost bijvoorbeeld al genoeg! Niet elke student heeft hier natuurlijk last van. Zo heeft iedereen een ander budget wat ze uit kunnen geven aan het behalen van hun rijbewijs. De grote vraag is dan; hoe vind je een rijschool die past binnen jouw budget?

Het aanbod van rijscholen vergelijken

In elke stad of dorp zijn wel verschillende rijscholen te vinden, zo ook in Delft. Er is zoveel aanbod waar je uit kunt kiezen, dat je door de bomen het bos niet meer ziet. Heb je besloten dat je jouw auto, scooter, brommer of motorrijbewijs wilt halen, dan staat je de opdracht een rijschool te kiezen. 

Tussen het grote aantal rijscholen verschilt het aanbod enorm. De eerste stap in het maken van je keuze is dan ook om de verschillende rijscholen in jouw buurt met elkaar te vergelijken. Kijk hierbij naar de aangeboden begeleiding, de kwaliteit van de rijschool en natuurlijk naar de prijs. Vaak worden er door rijscholen lespakketten aangeboden. Deze pakketten bestaan bijvoorbeeld uit een bepaald aantal rijlessen, een tussentijdse toets, een theorie- en een praktijkexamen. Hierbij hoort een vaste prijs die je eenmalig betaalt. Heb je bijvoorbeeld meer lessen nodig of zak je voor je examen, dan komen de kosten van deze extra’s er nog bovenop.

Waar let je op bij het kiezen van een rijschool? 

Zoals hiervoor werd genoemd, bekijk je verschillende dingen bij het uitzoeken van een rijschool. Zo kun je de prijzen voor de lessen en de lespakketten met elkaar vergelijken. Als student kan het zo goedkoop mogelijk behalen van een rijbewijs een grote motivator zijn om voor een rijschool te kiezen. Toch is het ook belangrijk om te kijken naar de kwaliteit en de begeleiding. Hoe beter deze is, hoe sneller jij je rijbewijs zult halen en er dus geen extra lessen hoeven te komen. De kwaliteit van een rijschool is terug te zien in het slagingspercentage. 

Een goede begeleiding komt vooral vanuit je rijinstructeur. Belangrijk is dat de communicatie goed is, er duidelijke afspraken worden gemaakt en ook dat jij je op je gemak voelt. Om erachter te komen of dit zo is, kun je kijken naar recensies, maar ook kun je vaak een gratis proefles aanvragen. Hierbij zit je nog nergens aan vast, maar kun je wel ontdekken of deze rijschool bij je past. Dit is allemaal mogelijk wanneer je begint met rijlessen bij Rijschool Hero. Daarnaast heb je bij hen als student ook nog eens recht op studentenkorting van maar liefst €360,-!

Advies vragen aan je omgeving 

Weet je niet goed waar je moet beginnen met het kiezen van een rijschool, dan kun je natuurlijk advies vragen aan je omgeving. Of je het nu aan je ouders, vrienden of medestudenten vraagt. Iedereen heeft een eigen ervaring in het behalen van een rijbewijs en kunnen je advies geven. Zo kun je vragen naar het bedrag dat zij totaal kwijt waren, hoe de rijlessen waren en of de gehele ervaring aan te raden was. 

Bij het maken van een keuze voor jouw budgetproof rijschool is het belangrijk om het aanbod van de verschillende rijscholen te vergelijken. Komen hier verschillende opties uit, dan kun je advies vragen aan de mensen om je heen. Zij zullen vaak een eerlijk beeld schetsen van hoe de rijschool het doet en of deze fijn lesgeeft. Vergeet ook niet gebruik te maken van de gratis proefles, dit geeft je een goed beeld van hoe de begeleiding en de kwaliteit van de rijles en dus de rijschool is. 

Overige tips op het goedkoop en snel halen van je rijbewijs

Het goedkoop halen van je rijbewijs ligt voor een deel ook bij jezelf. De kosten van de rijschool spelen een grote rol. Vaak is de goedkopere optie een lespakket, waarbij verschillende onderdelen van het behalen van je rijbewijs worden aangeboden. Let op, vaak wordt er in een pakket ook iets aangeboden wat je misschien niet nodig hebt. Kies dan voor een ander, vaak goedkoper pakket.

In een pakket wordt een bepaald aantal rijlessen aangeboden, ga jij hier overheen dan komen de kosten per les er ook bovenop. Daarnaast kost het je veel geld als je meerdere keren zakt voor je theorie- en praktijkexamen. Dit is zonde van je geld. Om ervoor te zorgen dat je dit geld niet onnodig uitgeeft is het belangrijk dat je pas op examen gaat wanneer je er echt klaar voor bent. 
 

 Vond je dit interessant? 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang maandelijks het laatste nieuws, toffe hotspots, handige tips, nieuwe kamers en leuke vacatures in je mail! 

Delft Studentenstad

Delft biedt jou de ideale mix voor een onvergetelijke studententijd. In een dynamische, Delftse studententijd waarbij elke dag anders is, houden wij voor jou het overzicht. Wij bieden: het laatste studentennieuws, feestjes, de beste kamers, de leukste bijbanen en alles wat je verder moet weten tijdens je studententijd in Delft.

Studeren in Delft

Ga jij studeren in Delft? De basis van je studententijd is het kiezen van de onderwijsinstelling en studie die bij jou past.

Werken in Delft

Ga je in Delft studeren? Dan wil je vast werken naast je studie en misschien moet je ook wel een stage lopen. Ben je op zoek naar een leuke bijbaan in of rondom Delft en de beste studiegerelateerde stages? Heb je hulp nodig bij het maken van een cv?

Wonen in Delft

Ga je studeren in Delft? Dan wil je hier misschien ook wel wonen! Delft is een van de leukste studentensteden van Nederland.

Geldzaken

Studeren en het bijbehorende studentenleven is leuk, maar het kost hartstikke veel geld.

Vrije tijd in Delft

Na een dag hard studeren en colleges volgen heb je wel wat ontspanning verdiend. Dat komt goed uit, want er is altijd wel wat leuks te doen in Delft Studentenstad.

Gezondheidszorg in Delft

Tot vroeg in de ochtend bier drinken in de kroeg, weinig slapen en ongezond eten. Het studentenleven in Delft staat niet bekend om haar gezonde levensstijl.