Skip to main content

Hoe plan je een leuke stedentrip?

In de zomer, lente, herfst of winter. Tijdens een weekend of middenin een langdurige vakantie. Met je moeder, beste vrienden of collega’s. Binnen of buiten Europa. Voor elke gelegenheid en voor ieder persoon is er een geschikte stedentrip te organiseren. Of je nu houdt van zon, feesten en lekker eten of van kou, musea en legendarische gebouwen: een stedentrip is altijd een goed idee! Maar, hoe plan je nu zo’n tripje naar een leuke stad? Hoe zorg je ervoor dat je rekening houdt met ieders wensen en dat het tegelijkertijd betaalbaar blijft? In deze blog geef ik je uitgebreid tips over het plannen van een leuke stedentrip. Ook deel ik wat persoonlijk favoriete bestemmingen.

Ken je reisgezelschap

De eerste stap in het planproces bestaat uit denk- en vraagwerk. Ga na met wat voor reisgezelschap je dit tripje gaat maken. Ieder reisgezelschap is anders en heeft andere wensen en voorkeuren. Het is belangrijk dat je deze eerst duidelijk voor jezelf op een rijtje zet. Doe ‘onderzoek’ naar het soort bestemming waar ze graag heen willen (bijvoorbeeld: zonnig of juist niet?) en vraag bijvoorbeeld na wat hun budget is, hoelang ze weg willen en wat ze tijdens deze trip sowieso willen zien of doen. Houd natuurlijk ook rekening met je eigen wensen!

Aan de slag!

Zodra alle wensen duidelijk zijn, kan je echt aan de slag. Kijk wat voor stad past bij de wensen die je zojuist op een rijtje hebt gezet. Je kunt bijvoorbeeld letten op zaken als: afstand tot de bestemming; weervooruitzicht; soort en aantal bezienswaardigheden; prijsniveau. Hier komt al snel een gave bestemming uit. Het werk kan beginnen!

Belangrijk is om eerst te zorgen voor het transport. Boek vliegtickets, reserveer een trein of bus of zorg voor een (huur)auto. Van groot belang is natuurlijk dat je op de plaats van bestemming kan komen. Let erop dat tickets snel duurder worden. Laat je vooral niet voor de gek houden door algoritmes van aanbieders: hoe vaker je een bepaalde reis opzoekt, hoe duurder deze wordt. Dit kun je voorkomen door je internetbrowser op ‘privé’ (incognito) te zetten, zodat niet bekend is dat jij ergens naar zoekt.

Zodra de reis is geboekt, is het belangrijk accommodatie te regelen. Ook het verblijf is aan te passen aan het reisgezelschap. Met vrienden wil je sneller goedkoop en kies je voor een hostel. Met je familie wil je graag wat luxe en ga je voor een mooi hotel of appartement. Voor hostels kun je goed terecht op hostelworld: een gebruiksvriendelijke website die hostels over de hele wereld aanbiedt. Voor een hotel of appartement kun je goed terecht op booking.com of AirBnb

Voor vertrek

Boeken doe je vaak een tijdje van tevoren. Zodra je vertrek nadert, zijn er ook nog een aantal zaken die handig en/of leuk zijn om te regelen.

Om ervoor te zorgen dat je alles uit je stedentrip haalt, is het leuk om een boekje aan te schaffen over de stad. In reisboekjes staat bijvoorbeeld informatie over de bezienswaardigheden in de stad, leuke plekjes om te winkelen, goede restaurants, culturele gebruiken en meer. Tegenwoordig is er ook veel te vinden op het internet, waarbij vooral reisblogs goede insider informatie bieden. 

Zorg 1 tot 2 dagen voor vertrek ervoor dat je online incheckt en je voldoet aan de bagage eisen van je transportorganisatie. Check het weerbericht en pak je koffer in: de reis kan beginnen!

Gave bestemmingen

Zelf heb ik het geluk gehad om al veel mooie steden te mogen bezoeken. Daarom deel ik als aanvulling nog wat persoonlijk favoriete bestemmingen.

Binnen Europa was ik zelf erg positief verrast door Porto, Lyon, Sienna, Rome, Kopenhagen, Ljubljana, Praag en Boedapest. Verrassend mooie steden waar veel te doen en zien is, je goed kan shoppen en lekker kan eten.

Wil je het wat verder zoeken? Kijk dan eens naar Vancouver in Canada! Een stad waar ik met ontzettend veel plezier een half jaar gestudeerd heb. Daar kun je in deze blog nog meer over lezen.
Ook zijn Marrakech, San Francisco, San Diego, New York, Rio de Janeiro, Cusco en Buenos Aires steden waar ik met erg veel plezier en warmte aan terug denk. Stuk voor stuk onvergetelijke bestemmingen!

 Vond je dit interessant? 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang maandelijks het laatste nieuws, toffe hotspots, handige tips, nieuwe kamers en leuke vacatures in je mail! 

Delft Studentenstad

Delft biedt jou de ideale mix voor een onvergetelijke studententijd. In een dynamische, Delftse studententijd waarbij elke dag anders is, houden wij voor jou het overzicht. Wij bieden: het laatste studentennieuws, feestjes, de beste kamers, de leukste bijbanen en alles wat je verder moet weten tijdens je studententijd in Delft.

Studeren in Delft

Ga jij studeren in Delft? De basis van je studententijd is het kiezen van de onderwijsinstelling en studie die bij jou past.

Werken in Delft

Ga je in Delft studeren? Dan wil je vast werken naast je studie en misschien moet je ook wel een stage lopen. Ben je op zoek naar een leuke bijbaan in of rondom Delft en de beste studiegerelateerde stages? Heb je hulp nodig bij het maken van een cv?

Wonen in Delft

Ga je studeren in Delft? Dan wil je hier misschien ook wel wonen! Delft is een van de leukste studentensteden van Nederland.

Geldzaken

Studeren en het bijbehorende studentenleven is leuk, maar het kost hartstikke veel geld.

Vrije tijd in Delft

Na een dag hard studeren en colleges volgen heb je wel wat ontspanning verdiend. Dat komt goed uit, want er is altijd wel wat leuks te doen in Delft Studentenstad.

Gezondheidszorg in Delft

Tot vroeg in de ochtend bier drinken in de kroeg, weinig slapen en ongezond eten. Het studentenleven in Delft staat niet bekend om haar gezonde levensstijl.