Skip to main content

Hoe overleef je studeren in Delft tijdens de coronapandemie?

Studeren tijdens corona brengt nieuwe uitdagingen met zich mee. Hoe kun je je goed concentreren op je studie in een druk studentenhuis? En hoe onderhoud je het contact met je medestudenten? In deze blog vind je tips voor het studeren in coronatijd in Delft.

Creëer een fijne werkplek

Het is belangrijk dat je een goede plek hebt waar je rustig kunt studeren. Als je de ruimte hebt voor een bureau in je studentenkamer, is dit zeker een aanrader. Het is niet goed voor je lichaam en je mind als je de hele dag in je bed aan het studeren bent. Een opgeruimde werkplek doet bovendien wonderen. Woon je in een druk studentenhuis? Probeer dan afspraken te maken met je huisgenoten over wanneer het rustig is in huis.

Neem genoeg pauzes

Zorg dat er een duidelijke scheiding is tussen werken en chillen. Houd vaste tijden aan voor pauzes en neem dan ook écht even pauze. Ga dus weg van je scherm en je boeken. Een rondje wandelen, een spelletje spelen met je huisgenoten of even sporten helpt om je hoofd weer even leeg te maken.

Trakteer jezelf af en toe

Tijdens zo’n pauze kun je jezelf goed belonen voor al je harde werk. Haal tijdens je wandeling bijvoorbeeld een lekker bakje koffie bij Koffie & Zo. Of trakteer jezelf op een sapje of lunch van Angie’s Juicebar. Ook na een dag hard studeren verdien je weleens een goede chillavond. Bestel een maaltijd bij een Delfts restaurant, binge je favo serie en trek je lekkerste pyjama aan. Je hebt het verdiend!

Houd contact met je medestudenten

Doordat vrijwel alle colleges online worden gegeven, heb je waarschijnlijk een stuk minder contact met je medestudenten dan normaal. En dat is zonde. Je kunt elkaar namelijk door lastige opdrachten en zware tentamens heen slepen. Probeer daarom het contact met je medestudenten te onderhouden. Stuur eens wat vaker een appje met de vraag hoe de voorbereiding voor het tentamen gaat en probeer wat smalltalk te houden tijdens een pauze in je online college.

Geef het aan als het niet lukt

Studeren in coronatijd valt veel studenten zwaar. Het is daarom belangrijk dat je goed in de gaten houdt of het niet té zwaar wordt. Af en toe je motivatie kwijt zijn, is heel normaal. Kun je langere tijd geen zin opbrengen voor je studie? Of kom je inhoudelijk niet uit de lesstof? Zorg dan dat je op tijd aan de bel trekt. Je bent niet de enige en je hoeft je er niet voor te schamen als het nu allemaal even niet lukt. Uiteraard kun je steun vragen aan vrienden, familie of je huisgenoten, maar het is ook mogelijk om bij je hogeschool of universiteit aan te kloppen. Op de website van de TU Delft lees je meer over begeleiding voor studenten.

 Vond je dit interessant? 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang maandelijks het laatste nieuws, toffe hotspots, handige tips, nieuwe kamers en leuke vacatures in je mail! 

Delft Studentenstad

Delft biedt jou de ideale mix voor een onvergetelijke studententijd. In een dynamische, Delftse studententijd waarbij elke dag anders is, houden wij voor jou het overzicht. Wij bieden: het laatste studentennieuws, feestjes, de beste kamers, de leukste bijbanen en alles wat je verder moet weten tijdens je studententijd in Delft.

Studeren in Delft

Ga jij studeren in Delft? De basis van je studententijd is het kiezen van de onderwijsinstelling en studie die bij jou past.

Werken in Delft

Ga je in Delft studeren? Dan wil je vast werken naast je studie en misschien moet je ook wel een stage lopen. Ben je op zoek naar een leuke bijbaan in of rondom Delft en de beste studiegerelateerde stages? Heb je hulp nodig bij het maken van een cv?

Wonen in Delft

Ga je studeren in Delft? Dan wil je hier misschien ook wel wonen! Delft is een van de leukste studentensteden van Nederland.

Geldzaken

Studeren en het bijbehorende studentenleven is leuk, maar het kost hartstikke veel geld.

Vrije tijd in Delft

Na een dag hard studeren en colleges volgen heb je wel wat ontspanning verdiend. Dat komt goed uit, want er is altijd wel wat leuks te doen in Delft Studentenstad.

Gezondheidszorg in Delft

Tot vroeg in de ochtend bier drinken in de kroeg, weinig slapen en ongezond eten. Het studentenleven in Delft staat niet bekend om haar gezonde levensstijl.