Skip to main content

Hoe kom je de laatste maand voor de zomervakantie door?

De zon breekt door, de dagen worden warmer en langer. Een heerlijk fris biertje op een zonovergoten terras klinkt erg aantrekkelijk. Echter, het is nog geen vakantie en die studiepunten komen niet vanzelf binnen. De laatste maand voor de zomervakantie is soms best lastig. Motivatie opbrengen gaat moeilijker en afleidingen zijn overal. Toch is het belangrijk ook deze maand goed door te komen en je studiejaar mooi af te ronden. Daarom lees je in deze blog tips voor deze laatste loodjes.

Maak het jezelf zo comfortabel mogelijk

Studeren terwijl de zon door je raam schijnt is niet makkelijk. Hoe warm en lekker het buiten ook is, die boeken moeten toch open en dat verslag moet af. Om dit te laten slagen, kun je de situatie voor jezelf zo comfortabel mogelijk maken. Studeer bijvoorbeeld lekker buiten en geniet zo alsnog van de zon. Heb je geen tuin? Ga dan naar een parkje, een fijne binnentuin of pak de trein naar je ouderlijke huis om daar te profiteren van de tuin.
Heb je eenmaal een lekker plekje gevonden, zorg dan voor een verfrissend drankje en wat lekkere snacks. Dit maakt het studeren een stuk draaglijker!

Vermijd afleiding

Het is belangrijk je zoveel mogelijk af te sluiten van afleidingen. Wellicht heb je vrienden die al vakantie hebben, werkend zijn of gestopt zijn met hun studie. Zij zitten ongetwijfeld continu op het terras, erg jaloersmakend. De truc is om je te focussen op jezelf en je niks van hen aan te trekken. Een goede tip is om je telefoon echt weg te leggen. Dit betekent dat je hem in een andere ruimte legt en er niet bij pakt tijdens het studeren. Je kunt je hierdoor beter focussen en wordt niet verleid door leuke insta fotootjes of Whatsapp berichten.

Balans!

Hoewel de kans groot is dat er ook in de laatste maand nog een hoop werk te doen valt, moet je het voor jezelf wel haalbaar maken. Niemand kan uren achter elkaar studeren. Zorg voor een goede balans tussen studie, werk, andere verplichtingen en vrije tijd. Loop bijvoorbeeld na twee uur studeren even een blokje om en pak meteen wat straaltjes zon mee. Of profiteer van de lange warme avonden en ga na een dag studeren nog even lekker buiten sporten. Pak bijvoorbeeld je skates eens uit de kast en trommel wat vrienden op om een rondje te maken en meteen een lekker ijsje te halen als toetje. Zorg daarnaast voor genoeg slaap en eet gezond en genoeg, dan kun je er langer en beter tegenaan!

Mooie vooruitzichten

De maand lijkt nu vast nog eindeloos te duren. Dat is hij niet! Voor je het weet is dit studiejaar voorbij en begint er weer een heerlijke, lange zomervakantie. Om jezelf te motiveren, kun je vast genieten van de mooie vooruitzichten. Zoek als pauze activiteit bijvoorbeeld wat hotspots op van je vakantiebestemming. Een wat langere pauze kun je doorbrengen in de stad, waar je vast wat leuke zomer items scoort. Een paar foto’s boven je bureau van je vakantiebestemming doen vast wonderen. Houd vooral in je achterhoofd: vakanties tijdens je studentenleven zijn langer dan ooit daarna. Nog even doorzetten dus en dan wekenlang genieten!

 Vond je dit interessant? 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang maandelijks het laatste nieuws, toffe hotspots, handige tips, nieuwe kamers en leuke vacatures in je mail! 

Delft Studentenstad

Delft biedt jou de ideale mix voor een onvergetelijke studententijd. In een dynamische, Delftse studententijd waarbij elke dag anders is, houden wij voor jou het overzicht. Wij bieden: het laatste studentennieuws, feestjes, de beste kamers, de leukste bijbanen en alles wat je verder moet weten tijdens je studententijd in Delft.

Studeren in Delft

Ga jij studeren in Delft? De basis van je studententijd is het kiezen van de onderwijsinstelling en studie die bij jou past.

Werken in Delft

Ga je in Delft studeren? Dan wil je vast werken naast je studie en misschien moet je ook wel een stage lopen. Ben je op zoek naar een leuke bijbaan in of rondom Delft en de beste studiegerelateerde stages? Heb je hulp nodig bij het maken van een cv?

Wonen in Delft

Ga je studeren in Delft? Dan wil je hier misschien ook wel wonen! Delft is een van de leukste studentensteden van Nederland.

Geldzaken

Studeren en het bijbehorende studentenleven is leuk, maar het kost hartstikke veel geld.

Vrije tijd in Delft

Na een dag hard studeren en colleges volgen heb je wel wat ontspanning verdiend. Dat komt goed uit, want er is altijd wel wat leuks te doen in Delft Studentenstad.

Gezondheidszorg in Delft

Tot vroeg in de ochtend bier drinken in de kroeg, weinig slapen en ongezond eten. Het studentenleven in Delft staat niet bekend om haar gezonde levensstijl.