Skip to main content

Hier eet je de lekkerste kroketten in Delft!

Op 9 oktober is het Nationale Krokettendag. Dé dag om te genieten van een lekkere, goedgevulde kroket. In Delft zijn er verschillende tentjes waar je een goede kroket scoort. Wij zetten ze voor je op een rijtje!

Café de Wijnhaven

Bij Café de Wijnhaven worden tijdens de lunch heerlijke bourgondische draadjesvleeskroketten én garnalenkroketten geserveerd. Ben je vegetariër? Je zou het niet verwachten, maar ook dan kun je bij dit café Krokettendag vieren. Op de kaart staat namelijk ook een vegetarische optie. De kroketten worden geserveerd op wit of bruin brood. Zoals de naam al doet vermoeden, vind je het café aan de Wijnhaven midden in het centrum van Delft.

Eetcafé de Halve Maan

De Halve Maan is een typisch Hollands eetcafé. En bij een Hollands eetcafé horen natuurlijk kroketten! Een van de vele specialiteiten van de Halve Maan zijn de rundvleeskroketten. Deze worden geserveerd op lekker knapperig vloerbrood, samen met mosterd en een salade.

Moeke Delft

Bij Moeke kun je kiezen uit verschillende kroketten. Uiteraard serveren ze hier de traditionele rundvleeskroket, maar je kunt bijvoorbeeld ook kiezen voor garnalenkroketten of een vegetarische kroket. Daarnaast staan hier ook heerlijke huisgemaakte kaaskroketten op het menu. De kroketten worden geserveerd op wit of bruin brood. En voor de liefhebber kan er ook een portie friet bij besteld worden.

Café ’t Boterhuis

Op de lunchkaart van ‘t Boterhuis staan lekkere bourgondische kroketten met brood. Deze worden geserveerd met grove mosterd. Als je wat meer trek hebt, kun je ook kiezen voor het “12 uurtje”. Dan krijg je voor €9,95 een tomatensoepje, een boterham met een gebakken eitje én een boterham met een kroket. ’t Boterhuis is te vinden op de Markt.

Café du Midi

Net buiten Delft vind je, in een landelijke omgeving, Café du Midi. Dit is dus een leuke optie als je na een lekkere fietstocht trek hebt in een kroket! Naast de standaard rundvleeskroket wordt hier ook een vegetarische variant geserveerd. Wat betreft het brood dat je erbij krijgt kun je kiezen uit maïsbrood, 6-granen donkerbrood en glutenvrij brood. Café du Midi is gelegen aan de Noordeindseweg in Delfgauw.

Ben je meer van de hamburgers? Bij deze hotspots in Delft vind je de lekkerste (vegetarische) burgers!

 Vond je dit interessant? 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang maandelijks het laatste nieuws, toffe hotspots, handige tips, nieuwe kamers en leuke vacatures in je mail! 

Delft Studentenstad

Delft biedt jou de ideale mix voor een onvergetelijke studententijd. In een dynamische, Delftse studententijd waarbij elke dag anders is, houden wij voor jou het overzicht. Wij bieden: het laatste studentennieuws, feestjes, de beste kamers, de leukste bijbanen en alles wat je verder moet weten tijdens je studententijd in Delft.

Studeren in Delft

Ga jij studeren in Delft? De basis van je studententijd is het kiezen van de onderwijsinstelling en studie die bij jou past.

Werken in Delft

Ga je in Delft studeren? Dan wil je vast werken naast je studie en misschien moet je ook wel een stage lopen. Ben je op zoek naar een leuke bijbaan in of rondom Delft en de beste studiegerelateerde stages? Heb je hulp nodig bij het maken van een cv?

Wonen in Delft

Ga je studeren in Delft? Dan wil je hier misschien ook wel wonen! Delft is een van de leukste studentensteden van Nederland.

Geldzaken

Studeren en het bijbehorende studentenleven is leuk, maar het kost hartstikke veel geld.

Vrije tijd in Delft

Na een dag hard studeren en colleges volgen heb je wel wat ontspanning verdiend. Dat komt goed uit, want er is altijd wel wat leuks te doen in Delft Studentenstad.

Gezondheidszorg in Delft

Tot vroeg in de ochtend bier drinken in de kroeg, weinig slapen en ongezond eten. Het studentenleven in Delft staat niet bekend om haar gezonde levensstijl.