Skip to main content

Het leukste van Delft Studentenstad!

Start je binnenkort met je studie, maar heb je echt geen idee voor welke stad je nou moet kiezen? Ik zal het makkelijk voor je maken, kies Delft! Waarom Delft de beste studentenstad is, kun je hieronder precies lezen!

Universiteiten en hogescholen

Met ruim 23.000 studenten staat Delft zeker in het lijstje van echte studentensteden in Nederland. En dit is al eeuwenlang zo. Met de TU, Haagse Hogeschool en InHolland is er genoeg keuze uit studies. De Technische Universiteit Delft (TU Delft), een van de beste universiteiten van Nederland, biedt verschillende bachelor- en masteropleidingen aan. Door de twee hogescholen is de overstap van mbo naar hbo goed te doen. Waar InHolland focust op persoonlijk onderwijs in kleinschalige groepen, biedt de Haagse Hogeschool (HHS) HBO-opleidingen aan die allemaal rond techniek draaien.

Studentenverenigingen

Naast een grote keuze uit opleidingen, is ook het studentenleven in Delft erg divers. Er zijn ruim 30 verschillende studentenverenigingen die allemaal net even op andere punten focussen. Er zijn muziekverenigingen en gezelligheidsverenigingen, maar ook sport- en religieuze verenigingen. Liever geen ontgroening doen? Gelukkig zijn er ook verenigingen waar je dit niet als toelating hoeft te doen. Twijfel je toch nog of je nou wel of niet bij een vereniging moet gaan? Wij hebben de voor- en nadelen van studentenverenigingen voor je op een rijtje gezet!

Tip: Je wilt toch die gezelligheid van een vereniging, maar je hebt geen zin in al die grote verenigingen of een ontgroening? Je kunt ook actief lid worden bij de studievereniging van je eigen studie. Vraag op een open dag of meeloopdag bijvoorbeeld hoe actief de studievereniging is. Zo leer je ook veel nieuwe mensen kennen!

Sporten

Zoals net al kort benoemd telt Delft veel sportverenigingen. Er zijn veel normale verenigingen, maar daarnaast is het ook leuk om bij studentensportverenigingen te kijken. Hier sport je namelijk met mensen van je eigen leeftijd en leer je ook nog eens mensen van andere studies kennen. Het leuke aan sportverenigingen voor studenten is dat er ook vaak feesten en borrels worden gegeven en dat je makkelijk een rol kunt spelen binnen de organisatie of het bestuur. Daarnaast kun je kiezen voor dé studentensport: roeien, bij Laga of Proteus-Eretes, waarbij je na intensief trainen zelfs door kunt groeien naar de Olympische Zomerspelen! Geen zin om vast te zitten aan trainingstijden? Je kunt je ook aanmelden bij een van de sportscholen in Delft. Sportschool X zit zelfs op de campus!

Cafés, barretjes en uitgaan

En gelukkig is er in Delft ook genoeg ruimte om na een intensieve week stoom af te blazen op een terras of in een club. In het centrum, maar 5 minuten fietsen vanaf de campus, zijn voldoende pleintjes met restaurants en barretjes. Een van de gezelligste plekken, zeker in de zomer, is de Beestenmarkt. Maar ook op de Markt bij de Nieuwe Kerk zijn veel leuke restaurants en ijszaken te vinden. Fiets of loop ook zeker even door de stad om te kijken of de terrasboten alweer open zijn, want niks is zo lekker als op het water genieten van je drankje! Voor een avondje uitgaan kun je bijvoorbeeld terecht bij Steck of Ciccionina, maar daarnaast worden ook vaak open feesten georganiseerd door studentenverenigingen!

Omgeving

Delft ligt op dé ideale locatie voor een student. Door goede verbindingen met het OV, kun je plaatsen in de omgeving (zoals Den Haag of Rotterdam) goed bereiken. Binnen een uur sta je op het strand of in Amsterdam, de keuze is aan jou! Naast dat Delft een gezellige studentenstad is, heeft de omgeving ook veel moois te bieden. Er zijn veel parken op fietsafstand, winkelcentra in en rondom de stad, maar ook voor activiteiten als bowlen of een avondje bioscoop kun je in Delft terecht. Kortom, kom ook studeren in Delft, want deze stad wordt je tweede thuis!

 Vond je dit interessant? 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang maandelijks het laatste nieuws, toffe hotspots, handige tips, nieuwe kamers en leuke vacatures in je mail! 

Delft Studentenstad

Delft biedt jou de ideale mix voor een onvergetelijke studententijd. In een dynamische, Delftse studententijd waarbij elke dag anders is, houden wij voor jou het overzicht. Wij bieden: het laatste studentennieuws, feestjes, de beste kamers, de leukste bijbanen en alles wat je verder moet weten tijdens je studententijd in Delft.

Studeren in Delft

Ga jij studeren in Delft? De basis van je studententijd is het kiezen van de onderwijsinstelling en studie die bij jou past.

Werken in Delft

Ga je in Delft studeren? Dan wil je vast werken naast je studie en misschien moet je ook wel een stage lopen. Ben je op zoek naar een leuke bijbaan in of rondom Delft en de beste studiegerelateerde stages? Heb je hulp nodig bij het maken van een cv?

Wonen in Delft

Ga je studeren in Delft? Dan wil je hier misschien ook wel wonen! Delft is een van de leukste studentensteden van Nederland.

Geldzaken

Studeren en het bijbehorende studentenleven is leuk, maar het kost hartstikke veel geld.

Vrije tijd in Delft

Na een dag hard studeren en colleges volgen heb je wel wat ontspanning verdiend. Dat komt goed uit, want er is altijd wel wat leuks te doen in Delft Studentenstad.

Gezondheidszorg in Delft

Tot vroeg in de ochtend bier drinken in de kroeg, weinig slapen en ongezond eten. Het studentenleven in Delft staat niet bekend om haar gezonde levensstijl.