Skip to main content

Help! Waar is mijn motivatie?

Je kent het wel: de zomervakantie is in zicht, het weer wordt steeds mooier en de studie steeds saaier… Ondanks dat je nog maar een klein stukje te gaan hebt, gaat alles steeds moeizamer. Toch moet je doorzetten! Maar hoe?

Motivatie tijdens je studie is essentieel. Zonder motivatie heb je geen wilskracht of concentratie en op die manier kom je niet heel ver. Het is belangrijk om je drijfveer terug te vinden en je prioriteiten weer op een rijtje te zetten!

Begin bij het begin

Waarom denk je dat je je motivatie kwijt bent geraakt? Is het puur tijdelijk en omdat je toe bent aan vakantie? Of is je opleiding niet wat je ervan had verwacht? Hoe dan ook, ga eerst na wat je écht wilt. Als je nog door wilt zetten, moet je er NU 100% voor gaan! Was deze opleiding misschien toch niet de juiste keuze voor jou? Misschien wordt het dan tijd om te overwegen om te stoppen (ook al zou het natuurlijk wel mooi zijn om je Propedeuse wel te halen!)

Kies je ervoor om door te zetten? Awesome! Hier zijn vijf tips die de laatste loodjes van dit schooljaar wellicht iets makkelijker maken voor je.

1. Regelmatig sporten en bewegen

Sporten en bewegen is een hele goede manier om je hoofd leeg te maken. Na een lekkere trainingssessie in de sportschool of een half uurtje hardlopen ben je weer helemaal opgeladen en klaar om te knallen!

2. Fake it ‘till you make it

Motivatie gaat om de mindset. Als je doet alsof je gemotiveerd bent en er zin in hebt, zal dat binnen een paar minuutjes werkelijkheid worden.

3. Positief blijven denken

Probeer je niet te focussen op de dingen die minder goed gingen, maar juist op je successen! Je kan het! Anders was je niet zo ver gekomen.

4. Samenwerken

Door samen te studeren of elkaar op de hoogte te houden, kan je elkaar inspireren en ondersteunen tijdens je studie. Iedereen heeft weleens een steuntje in de rug nodig! Daarnaast, gedeelde smart is halve smart.

5. Beloon je successen

Naast die mooie cijfers kan je natuurlijk een extra incentive inschakelen wanneer je je doel hebt bereikt! Dit kan een bijkomende motivatie vormen voor jou om die 110% te kunnen geven. 

 

 Vond je dit interessant? 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang maandelijks het laatste nieuws, toffe hotspots, handige tips, nieuwe kamers en leuke vacatures in je mail! 

Delft Studentenstad

Delft biedt jou de ideale mix voor een onvergetelijke studententijd. In een dynamische, Delftse studententijd waarbij elke dag anders is, houden wij voor jou het overzicht. Wij bieden: het laatste studentennieuws, feestjes, de beste kamers, de leukste bijbanen en alles wat je verder moet weten tijdens je studententijd in Delft.

Studeren in Delft

Ga jij studeren in Delft? De basis van je studententijd is het kiezen van de onderwijsinstelling en studie die bij jou past.

Werken in Delft

Ga je in Delft studeren? Dan wil je vast werken naast je studie en misschien moet je ook wel een stage lopen. Ben je op zoek naar een leuke bijbaan in of rondom Delft en de beste studiegerelateerde stages? Heb je hulp nodig bij het maken van een cv?

Wonen in Delft

Ga je studeren in Delft? Dan wil je hier misschien ook wel wonen! Delft is een van de leukste studentensteden van Nederland.

Geldzaken

Studeren en het bijbehorende studentenleven is leuk, maar het kost hartstikke veel geld.

Vrije tijd in Delft

Na een dag hard studeren en colleges volgen heb je wel wat ontspanning verdiend. Dat komt goed uit, want er is altijd wel wat leuks te doen in Delft Studentenstad.

Gezondheidszorg in Delft

Tot vroeg in de ochtend bier drinken in de kroeg, weinig slapen en ongezond eten. Het studentenleven in Delft staat niet bekend om haar gezonde levensstijl.