Skip to main content

Handige wenskaarten om in huis te hebben

Je kent het wel: je hebt net een cadeautje ingepakt voor dat feestje waar je over 5 minuten moet zijn. Nu nog een leuk kaartje erbij, maar die heb je niet in huis... Of het nu voor een verjaardag, jubileum, feestdag of gewoon om iemand op te fleuren is, een goed voorraadje wenskaarten kan je altijd uit de brand helpen. In dit artikel bespreken we de verschillende soorten wenskaarten die je echt in huis moet hebben.

  1. Verjaardagskaarten: Verjaardagen zijn een van de meest voorkomende gelegenheden waarvoor je een kaart nodig hebt. Het hebben van een voorraad verjaardagskaarten voor zowel kinderen (bijvoorbeeld je neefje of nichtje) als volwassenen is een slimme zet. Het stelt je in staat om altijd een passende kaart klaar te hebben liggen, zelfs voor last-minute verjaardagen. Een paar studentikoze verjaarswenskaarten zijn natuurlijk ook leuk.

  2. Bedankkaarten: Bedankkaarten zijn ideaal om je waardering en dankbaarheid te tonen aan mensen die iets speciaals voor je hebben gedaan. Of het nu gaat om een cadeau, een vriendelijk gebaar of gewoon voor hun aanwezigheid, het sturen van een bedankkaartje kan een groot verschil maken.

  3. Kaartjes bij ziekte: ook wel bekend als beterschapskaarten en zeker handig om in huis te hebben. Soms is het lastig om te bedenken wat je iemand moet wensen bij ziekte, zeker als iemand ernstig ziek is. Maar bijna iedereen die ziek is waardeert het gebaar wel. Een kant en klaar beterschapskaartje met inspirerende tekst is dan handig, zodat er desnoods gewoon kort 'sterkte' of 'veel liefs' op kan zetten.

  4. Condoleancekaarten: Het leven is helaas niet altijd gevuld met vreugde en vieringen. Condoleancekaarten zijn een noodzakelijke en respectvolle manier om je medeleven te betuigen aan iemand die een verlies heeft geleden. Het hebben van deze kaarten bij de hand kan je helpen om op een gevoelige manier steun te bieden aan vrienden en familie in moeilijke tijden.

  5. Feestdagenkaarten: Feestdagen zoals Kerstmis, Pasen en Valentijnsdag zijn uitstekende gelegenheden om wenskaarten te sturen. Het hebben van een assortiment feestdagenkaarten bespaart je tijd en moeite bij het zoeken naar de juiste kaart in het drukke seizoen.

  6. Blanco kaarten: Naast specifieke gelegenheden, is het altijd handig om blanco kaarten bij de hand te hebben. Deze kaarten kun je snel aanpassen voor elke gelegenheid, of het nu gaat om het schrijven van een persoonlijke notitie, een snelle felicitatie of een opbeurende boodschap. En ben je een beetje creatief, dan zet je er gewoon een klein kunstwerkje van jezelf op.

  7. Grappige kaarten: Soms is een dosis humor de beste manier om iemand op te vrolijken. Grappige kaarten met humoristische berichten kunnen perfect zijn om iemands dag op te fleuren, zelfs als er geen speciale gelegenheid is.

  8. Inspirerende kaarten: Inspirerende citaten en berichten kunnen een geweldige manier zijn om iemand te motiveren, steunen of aan te moedigen. Inspirerende wenskaarten zijn geweldig om in huis te hebben voor momenten waarop je wat extra positiviteit wilt delen. Mocht je zelf nog een inspirerende quote willen toevoegen, dan kun je hier bij Readers Digest de nodige tips vinden in hun top 100.

 Vond je dit interessant? 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang maandelijks het laatste nieuws, toffe hotspots, handige tips, nieuwe kamers en leuke vacatures in je mail! 

Delft Studentenstad

Delft biedt jou de ideale mix voor een onvergetelijke studententijd. In een dynamische, Delftse studententijd waarbij elke dag anders is, houden wij voor jou het overzicht. Wij bieden: het laatste studentennieuws, feestjes, de beste kamers, de leukste bijbanen en alles wat je verder moet weten tijdens je studententijd in Delft.

Studeren in Delft

Ga jij studeren in Delft? De basis van je studententijd is het kiezen van de onderwijsinstelling en studie die bij jou past.

Werken in Delft

Ga je in Delft studeren? Dan wil je vast werken naast je studie en misschien moet je ook wel een stage lopen. Ben je op zoek naar een leuke bijbaan in of rondom Delft en de beste studiegerelateerde stages? Heb je hulp nodig bij het maken van een cv?

Wonen in Delft

Ga je studeren in Delft? Dan wil je hier misschien ook wel wonen! Delft is een van de leukste studentensteden van Nederland.

Geldzaken

Studeren en het bijbehorende studentenleven is leuk, maar het kost hartstikke veel geld.

Vrije tijd in Delft

Na een dag hard studeren en colleges volgen heb je wel wat ontspanning verdiend. Dat komt goed uit, want er is altijd wel wat leuks te doen in Delft Studentenstad.

Gezondheidszorg in Delft

Tot vroeg in de ochtend bier drinken in de kroeg, weinig slapen en ongezond eten. Het studentenleven in Delft staat niet bekend om haar gezonde levensstijl.