Skip to main content

Handig: interactieve tv en apps voor je tv!

Als je in een studentenhuis woont, woon je waarschijnlijk met een heleboel anderen. Je moet met iedereen rekening houden en de tv in de gemeenschappelijke ruimte delen. Je lievelingsserie zoals thuis rustig op de bank kijken, zit er dus vaak niet in. Gelukkig zijn er vandaag de dag een heleboel oplossingen, waardoor je je favoriete serie op elk moment terug kunt kijken. Je leest hier welke opties er zijn!

Interactieve tv

Als je vroeger iets op tv wilde kijken, moest je ervoor zorgen dat je ruim op tijd klaar zat op de bank om niks te missen. Tegenwoordig is dit gelukkig geen probleem meer! Dankzij interactieve tv kan je namelijk tv-programma’s terugkijken op het moment dat het jou het beste uitkomt. Kijk jij wel live programma’s en komt er iets belangrijks tussendoor, zoals een telefoontje? Dan kan je het programma gemakkelijk op pauze zetten om het vervolgens op een ander moment terug te kijken. Voor studenten die vaak spontane plannen maken, veel moeten studeren en hard moeten werken, is het natuurlijk ideaal om interactieve tv in je studentenhuis te hebben. Zo mis je niks!

Netflix en Videoland

Tegenwoordig kent iedereen het razend populaire Netflix. Vanaf €8,- per maand kan je onbeperkt leuke films en series kijken. Je kan er zelfs voor kiezen om series en films op vier verschillende schermen tegelijkertijd te laten kijken. Je kan bijvoorbeeld met je huisgenoten één account aanmaken en de kosten vervolgens delen door vier! Zo is iedereen in huis voorzien van Netflix. Hetzelfde geldt voor Videoland, hier vind je meer Nederlandse series, programma’s en films. Je moet ervan houden, maar voor een compleet aanbod is het handig om ook een account aan te maken en de kosten te delen. Zo kan je voor heel weinig geld ontzettend veel leuke films en series. Samen met je huisgenoten of juist alleen, want het handige van Netflix en Videoland is dat je het vanaf de meeste tv's kunt kijken, maar ook vanaf je laptop, telefoon of tablet. Zo kan iedereen altijd kijken wat hij of zij wil!

NLZiet

Hebben jullie geen tv in huis of vind je het niet nodig om er een aan te schaffen? Maar wil je wel tv kijken? Dan is NLZiet echt iets voor jou. Voor een vast bedrag per maand krijg je toegang tot alle programma’s die worden uitgezonden op NPO 1,2 en 3, RTL en SBS. Je kan de programma's live kijken of later terugkijken. Je kan de NLZiet app makkelijk op je laptop of smartphone installeren. Als je een Google Chromecast hebt, is het ook mogelijk om het programma te streamen naar je televisie. Genoeg mogelijkheden dus!

Internet

Bij interactieve tv en de andere apps is een goede internetverbinding van levensbelang. Zeker als je met veel huisgenoten woont, maakt iedereen continu gebruik van het netwerk met een smartphone, laptop en misschien wel smart tv. Met Speedtest kan je meten hoe snel de wifi in jouw huis is en van welke provider je gebruikt maakt. Als het tv kijken via internet dus niet soepel gaat, kan je daar altijd even checken of het aan de internetverbinding ligt. Vallen de resultaten van je internetverbinding tegen? Dan kan je misschien overwegen om een andere internetaanbieder te zoeken!

 Vond je dit interessant? 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang maandelijks het laatste nieuws, toffe hotspots, handige tips, nieuwe kamers en leuke vacatures in je mail! 

Delft Studentenstad

Delft biedt jou de ideale mix voor een onvergetelijke studententijd. In een dynamische, Delftse studententijd waarbij elke dag anders is, houden wij voor jou het overzicht. Wij bieden: het laatste studentennieuws, feestjes, de beste kamers, de leukste bijbanen en alles wat je verder moet weten tijdens je studententijd in Delft.

Studeren in Delft

Ga jij studeren in Delft? De basis van je studententijd is het kiezen van de onderwijsinstelling en studie die bij jou past.

Werken in Delft

Ga je in Delft studeren? Dan wil je vast werken naast je studie en misschien moet je ook wel een stage lopen. Ben je op zoek naar een leuke bijbaan in of rondom Delft en de beste studiegerelateerde stages? Heb je hulp nodig bij het maken van een cv?

Wonen in Delft

Ga je studeren in Delft? Dan wil je hier misschien ook wel wonen! Delft is een van de leukste studentensteden van Nederland.

Geldzaken

Studeren en het bijbehorende studentenleven is leuk, maar het kost hartstikke veel geld.

Vrije tijd in Delft

Na een dag hard studeren en colleges volgen heb je wel wat ontspanning verdiend. Dat komt goed uit, want er is altijd wel wat leuks te doen in Delft Studentenstad.

Gezondheidszorg in Delft

Tot vroeg in de ochtend bier drinken in de kroeg, weinig slapen en ongezond eten. Het studentenleven in Delft staat niet bekend om haar gezonde levensstijl.