Skip to main content

Gezonder leven? Zo doe je dat!

Denk jij ook regelmatig nadat je weer een dag het driedubbele van de aanbevolen hoeveelheid calorieën naar binnen hebt gewerkt, dat je echt wat beter voor jezelf moet gaan zorgen? Met jou, denk ik dat ook, net als heel veel andere studenten. Vaak ga ik 'morgen écht beginnen met gezonder leven' en stel ik onmogelijke doelen. Dus in plaats van het perfecte lichaam en nooit meer suiker, kan het ook gewoon een beetje minder dan normaal en dan zien we wel waar we uitkomen. Sinds een aantal maanden heb ik kleine aanpassingen gemaakt en dit is wel haalbaar! Ik vertel je hoe ik wat gezonder ben gaan eten en meer ben gaan bewegen.

Zo kom je aan je dagelijkse portie groente!

Volgens het Voedingscentrum moeten we iedere dag zo'n 250 gram groente eten. Dat vind ik een behoorlijke berg die ik moet wegkauwen tijdens m'n avondeten. Aan het einde van de middag, zo rond 4 uur krijg ik altijd trek in iets lekkers, waardoor ik vaak een slechte keuze maak. Maar nu neem ik naar school bijvoorbeeld wortels met hummus mee, of een zelfgemaakte yoghurtdip (tip: ik gebruik vaak de Vadouvan kruiden van Jonnie Boer door de dip: delicious!!). Of wat óók heel erg lekker is, is een puntpaprika met wat smeerkaas en peper en zout! Een paprika is ongeveer 100 gram groente, dus dat schiet al op!

Fruit is ook belangrijk, maar dat is vaak wat makkelijker haalbaar dan zoveel groente. Een kiwi en een banaan door de yoghurt in de ochtend en later nog een appeltje en je hebt de 200 gram fruit behaald! Het is ook lekker om druiven in de vriezer te leggen, dat zijn dan net snoepjes als je ze eruit haalt!

Gezond eten is duur

Dat is zeker waar! Maar er is vast een markt in de buurt waar jij je groente en fruit kan halen. Als je aan het einde van de dag gaat is het vaak nog goedkoper, omdat ze overal vanaf moeten. Als je geen markt hebt, dan kun je er ook voor kiezen om groente en fruit in de aanbieding te kopen. Dan heb je goedkoop je groente en fruit én eet je iedere week weer wat anders! Lekker gevarieerd, want dat is ook heel belangrijk.

Thuis trainen

Ik ben niet zo'n fan van de sportschool, ik voel me er niet op me gemak en ik moet mezelf er iedere keer naartoe slepen. Daarnaast is het ook nog eens heel duur of moet je gelijk voor het goedkoopste abonnement een jaar blijven. Een aantal maanden geleden heeft een vriendin van me een schema voor me gemaakt en me vertelt wat voor gewichten ik moet bestellen. Dus nu heb ik thuis een sportmat, een kettlebel, dumbells en elastieken. Soms neem ik de tijd ervoor, maar soms is het gewoon een beetje lastig inplannen in een drukke dag. Dus dan doe ik het tijdens het koken, vaak als ik iets maak wat in de oven moet. Dan heb ik zo even een half uurtje om het tussendoor te doen! Dit zijn de leukste sportoefeningen voor thuis

Bootcamp

Wil je wel echt meer gaan bewegen, maar weet je niet goed wat je leuk vindt en heb je niet de discipline om zelf iets te doen? Meld je dan aan voor een bootcamp! In iedere stad zijn er wel meerdere sportscholen die een bootcamp aanbieden. Je gaat dan vaak naar buiten met een groep mensen en word je volledig afgemat. Klinkt heftig, maar je hebt dan wel alle spiergroepen getraind én aan je conditie gewerkt. Trommel wat vrienden en vriendinnen op, ga daarna een kopje koffie drinken en het wordt nog gezellig ook! Het verschilt heel erg, maar je kunt vaak een soort strippenkaart nemen bij een bootcamp waardoor je nergens definitief aan vast zit. En als je dan in de zomer een maandje op vakantie gaat, betaal je niet voor niets, want je kunt de strippen gewoon meenemen.

Wat doe jij om gezonder te leven en meer te bewegen?

 Vond je dit interessant? 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang maandelijks het laatste nieuws, toffe hotspots, handige tips, nieuwe kamers en leuke vacatures in je mail! 

Delft Studentenstad

Delft biedt jou de ideale mix voor een onvergetelijke studententijd. In een dynamische, Delftse studententijd waarbij elke dag anders is, houden wij voor jou het overzicht. Wij bieden: het laatste studentennieuws, feestjes, de beste kamers, de leukste bijbanen en alles wat je verder moet weten tijdens je studententijd in Delft.

Studeren in Delft

Ga jij studeren in Delft? De basis van je studententijd is het kiezen van de onderwijsinstelling en studie die bij jou past.

Werken in Delft

Ga je in Delft studeren? Dan wil je vast werken naast je studie en misschien moet je ook wel een stage lopen. Ben je op zoek naar een leuke bijbaan in of rondom Delft en de beste studiegerelateerde stages? Heb je hulp nodig bij het maken van een cv?

Wonen in Delft

Ga je studeren in Delft? Dan wil je hier misschien ook wel wonen! Delft is een van de leukste studentensteden van Nederland.

Geldzaken

Studeren en het bijbehorende studentenleven is leuk, maar het kost hartstikke veel geld.

Vrije tijd in Delft

Na een dag hard studeren en colleges volgen heb je wel wat ontspanning verdiend. Dat komt goed uit, want er is altijd wel wat leuks te doen in Delft Studentenstad.

Gezondheidszorg in Delft

Tot vroeg in de ochtend bier drinken in de kroeg, weinig slapen en ongezond eten. Het studentenleven in Delft staat niet bekend om haar gezonde levensstijl.