Skip to main content

Gezonde voornemens voor 2021

De afgelopen weken hebben we niet bepaald gezond geleefd: veel gegeten tijdens kerstdagen en meer dan genoeg drankjes met oud en nieuw. Nu het nieuwe jaar is begonnen, moeten we geloven aan onze gezonde voornemens. Ga jij je er dit jaar écht aan houden? Lees hier hoe dat gaat lukken!

Bepaal de focus

Er wordt vaak gezegd "dit jaar ga ik écht gezonder leven". Maar wat houdt dat in? Gezonder gaan leven is natuurlijk erg breed, dus focus je op bepaalde delen. Wil je je bijvoorbeeld lekkerder in je vel voelen? Focus dan dit jaar op je mentale gezondheid. Maar je kunt ook focussen op actiever worden, gezonder eten of misschien zelfs wat coronakilootjes kwijtraken. Het gaat er vooral om dat je je doelen vol kunt houden. Je houdt het niet vol als je alles in één keer omgooit, dus doe het rustig aan en kijk wat voor jou werkt!

Actief gezond

Heb je veel stil gezeten afgelopen jaar en wil je weer meer in beweging komen? Wordt dan eindelijk eens lid bij een sportschool! Aan het begin van het nieuwe jaar hebben veel sportscholen aanbiedingen waardoor je voordelig kunt sporten voor een aantal maanden. Zo kun je uitproberen of dit wat voor jou is, of dat je toch liever bij een studentensportvereniging in Delft gaat. Zowel sportscholen als sportverenigingen hebben we in Delft genoeg, dus dat is geen excuus. Je betaalt wel behoorlijk wat geld voor een lidmaatschap, maar dat kan ook juist stimuleren om gebruik te maken van je abonnement en lekker vaak te gaan sporten! Merk je dat in een sportschool staan niet echt wat voor jou is? Ga dan lekker naar buiten of doe je workouts thuis. Let wel op dat je hier echt discipline voor nodig hebt, anders komt het er nooit van. Dus, maak er tijd voor vrij en ga steeds dezelfde dag in de week. Zo wordt het snel een gewoonte.

Gezond eten

Vanaf volgende week ga ik gezonder eten! Hoe vaak heb je dat van iemand gehoord, of zelf gezegd? En hoe vaak is het er echt van gekomen? Juist, dit is één van de meest voorkomende voornemens die bijna nooit worden nagekomen. Heb je niet genoeg tijd om zelf wat te maken? We hebben genoeg gezonde restaurantjes in Delft, waar je ook makkelijk wat kunt bestellen. Denk bijvoorbeeld aan Kek of Huszár. Maar wil je minder geld kwijt zijn of eindelijk eens zelf leren gezond koken? Maak dan bijvoorbeeld aan het begin van je week alvast meerdere maaltijden klaar die je op drukke dagen makkelijk kunt opwarmen. Als je een dieet wil volhouden, is het belangrijk dat je niet denkt dat je nooit meer iets lekkers mag eten. Stel je wil minder frisdrank drinken, omdat je dat elke dag dronk. Spreek dan met jezelf af dat je het op één dag in de week mag drinken. Zo kun je het toch nog eens drinken, maar wel zes dagen minder dan eerst!

Mentaal gezond

Misschien is het voor de één herkenbaarder dan voor de ander, maar je mentale gezondheid kan ook behoorlijk beïnvloed zijn door corona en alle maatregelen. Al dat binnen zitten, minder contact met vrienden en activiteiten die continu worden afgezegd. Al met al was het geen makkelijk jaar voor de meeste studenten. Laten we daarom 2021 goed beginnen! Dit kun je doen door wat tijd voor jezelf vrij te maken. Ga een stuk wandelen of probeer eens een lesje yoga. Er zijn veel leuke parken in Delft om lekker in te wandelen en je hoofd leeg te maken tussen alle deadlines door. Ga bijvoorbeeld eens in de Delftse Hout kijken, of fiets een stuk richting de Lier of ‘t Woudt. 

Volhouden

De gezonde voornemens opstellen is één ding, maar het volhouden is nog veel moeilijker! Het kan helpen om je gezonde voornemens te delen met anderen. Ook kun je op zoek gaan naar een sportmaatje. Misschien een vriend(in) of een huisgenootje? Spreek af om samen een rondje te gaan hardlopen, een (online) groepsles te volgen of krachttraining te doen. Jullie kunnen elkaar motiveren en van de bank af trekken als de ander geen zin heeft. Zo houd je het waarschijnlijk langer vol dan wanneer je het helemaal alleen moet doen. Het is ook belangrijk dat je genoeg tijd vrijhoudt voor jouw gezonde voornemens. Als je bijvoorbeeld gezonder wil gaan eten, houdt er dan ook rekening mee dat je iets langer aan het koken bent.

Ik weet zeker dat het je gaat lukken, succes!

 Vond je dit interessant? 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang maandelijks het laatste nieuws, toffe hotspots, handige tips, nieuwe kamers en leuke vacatures in je mail! 

Delft Studentenstad

Delft biedt jou de ideale mix voor een onvergetelijke studententijd. In een dynamische, Delftse studententijd waarbij elke dag anders is, houden wij voor jou het overzicht. Wij bieden: het laatste studentennieuws, feestjes, de beste kamers, de leukste bijbanen en alles wat je verder moet weten tijdens je studententijd in Delft.

Studeren in Delft

Ga jij studeren in Delft? De basis van je studententijd is het kiezen van de onderwijsinstelling en studie die bij jou past.

Werken in Delft

Ga je in Delft studeren? Dan wil je vast werken naast je studie en misschien moet je ook wel een stage lopen. Ben je op zoek naar een leuke bijbaan in of rondom Delft en de beste studiegerelateerde stages? Heb je hulp nodig bij het maken van een cv?

Wonen in Delft

Ga je studeren in Delft? Dan wil je hier misschien ook wel wonen! Delft is een van de leukste studentensteden van Nederland.

Geldzaken

Studeren en het bijbehorende studentenleven is leuk, maar het kost hartstikke veel geld.

Vrije tijd in Delft

Na een dag hard studeren en colleges volgen heb je wel wat ontspanning verdiend. Dat komt goed uit, want er is altijd wel wat leuks te doen in Delft Studentenstad.

Gezondheidszorg in Delft

Tot vroeg in de ochtend bier drinken in de kroeg, weinig slapen en ongezond eten. Het studentenleven in Delft staat niet bekend om haar gezonde levensstijl.