Skip to main content

Gezonde ontbijt smoothies!

Als student heb je vaak geen tijd en geen zin om in de ochtend uitgebreid te gaan ontbijten. Daarom zijn er heel veel studenten die het ontbijt overslaan. Dit is slecht want, je ontbijt is de belangrijkste maaltijd van de dag. Ik ga jullie 5 makkelijke en lekkere recepten gegeven voor de gezondste smoothies!

Ik kwam via YouTube terecht bij het filmpje waarin te zien is hoe je die 5 smoothies klaarmaakt. Het is makkelijk en gezond. Voor elke (werk)dag van de week is er een andere kleur smoothie. Allemaal bestaan ze uit; Griekse yoghurt, sap en natuurlijk fruit en/of groente. Het is belangrijke dat je al het fruit van te voren invriest. Op deze manier blijft het langer goed en is het lekkerder in je smoothie. Je kunt dan voor elke dag een zakje in de vriezer leggen met de ingrediënten die je nodig hebt. 

Ok now let's get started!

Monday Smoothie (yellow) 

1/2 kop ananas sap 

1/2 kop Griekse yoghurt

1/2 kop ananas in stukjes

1/2 kop mango in stukjes 

1 banaan in stukjes 

wat geraspte gember 

Tuesday Smoothie (orange) 

1/2 kop sinaassappelsap 

1/2 kop Griekse yoghurt 

2 manderijntjes (gepeld en in stukjes) 

1/2 kop perzik in stukjes 

1 wortel (geschaafd) 

Wednesday Smoothie (red) 

1/2 kop amandel melk 

1/2 kop Griekse yoghurt 

1/2 kop aardbeien in stukjes 

1/2 kop watermeloen in stukjes 

1/2 kop frambozen 

Thursday Smoothie (purple) 

1/2 kop granaatappelsap 

1/2 kop Griekse vanille yoghurt 

1/2 kop blauwe bessen 

1/2 kop bramen 

1/2 kersen zonder pit 

Friday Smoothie (green) 

1/2 kop sinaassappelsap 

1/2 Griekse vanille yoghurt 

2 kiwi's in stukjes 

1 hele avocado in stukjes 

een handje baby spinazie 

 

Dit zijn de 5 gezonde smoothie recepten! Super makkelijk, gezond en lekker. Zoals je ziet heb je maar weinig ingrediënten nodig. Probeer je fruit zo goedkoop mogelijk te halen, bijvoorbeeld op de markt. S'ochtends hoef je alleen maar uit bed te rollen, een zakje te pakken, in de blender te gooien met wat sap en Griekse yoghurt en je bent klaar om te gaan! 

Denk eraan dat je eerst de sapjes en de yoghurt toevoegd en daarna pas het fruit en/of groente. Op deze manier blend het beter. 

Hiier de link naar het filmpje op YouTube

 Vond je dit interessant? 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang maandelijks het laatste nieuws, toffe hotspots, handige tips, nieuwe kamers en leuke vacatures in je mail! 

Delft Studentenstad

Delft biedt jou de ideale mix voor een onvergetelijke studententijd. In een dynamische, Delftse studententijd waarbij elke dag anders is, houden wij voor jou het overzicht. Wij bieden: het laatste studentennieuws, feestjes, de beste kamers, de leukste bijbanen en alles wat je verder moet weten tijdens je studententijd in Delft.

Studeren in Delft

Ga jij studeren in Delft? De basis van je studententijd is het kiezen van de onderwijsinstelling en studie die bij jou past.

Werken in Delft

Ga je in Delft studeren? Dan wil je vast werken naast je studie en misschien moet je ook wel een stage lopen. Ben je op zoek naar een leuke bijbaan in of rondom Delft en de beste studiegerelateerde stages? Heb je hulp nodig bij het maken van een cv?

Wonen in Delft

Ga je studeren in Delft? Dan wil je hier misschien ook wel wonen! Delft is een van de leukste studentensteden van Nederland.

Geldzaken

Studeren en het bijbehorende studentenleven is leuk, maar het kost hartstikke veel geld.

Vrije tijd in Delft

Na een dag hard studeren en colleges volgen heb je wel wat ontspanning verdiend. Dat komt goed uit, want er is altijd wel wat leuks te doen in Delft Studentenstad.

Gezondheidszorg in Delft

Tot vroeg in de ochtend bier drinken in de kroeg, weinig slapen en ongezond eten. Het studentenleven in Delft staat niet bekend om haar gezonde levensstijl.