Skip to main content

Geld besparen in januari

De gezelligste maand van het jaar is helaas weer voorbij. Sinterklaas is weer het land uit, de kerstboom is weer naar zolder, en het nieuwe jaar is gestart. Naast dat dit de gezelligste maand van het jaar is, is het vaak ook de duurste. Twee Sinterklaascadeautjes voor je neefjes, kerstcadeautjes voor de familie, surprisecadeautjes voor je teamgenoot, en ga nog maar even door. In januari is het voor velen een maand om op je geld te letten en alvast te sparen voor de zomer, wij geven je een aantal tips!

Maak ongebruikte producten op

Iedere student heeft wel producten in huis die maar niet gebruikt worden. Een pak kruiden voor Oosterse wok? Een pot met een aparte saus? Ondanks dat de verleiding groot is om gewoon wat makkelijks en bekends te koken, is het slim voor je portemonnee om ook deze producten eens op te maken. Zo gaan ze niet over datum en je kan een deel van je boodschappenlijstje schrappen omdat je deze al thuis hebt!

Kook grotere porties

Vaak zijn eenmansporties in verhouding veel duurder dan wanneer je voor meer personen kookt. Wellicht kan je de kosten samen delen met huisgenoten waardoor je minder voor je maaltijd betaald dan normaal. Daarnaast zullen je huisgenoten heel blij met je zijn gezien ze zelf niet hoeven te koken! ;) Mochten meer huisgenoten enthousiast zijn over jouw besparingsmethode, dan kunnen jullie samen ook een boodschappenpot voor het avondeten maken. Iedereen kan geld in leggen wanneer die gene mee eet, en je kan dan om de beurt koken. Extra voordelig en natuurlijk erg gezellig!

Mocht je toch voor jezelf moeten koken, kook dan alsnog meer dan voor een persoon. Kies dan voor een familiepack, vaak staat op de verpakking aangegeven voor hoeveel personen het recept is, meestal is dat 4. Doe het eten dat je overhebt in een bakje en vries deze in. Zo bespaar je geld en heb je altijd wat achter de hand als je geen tijd hebt om te koken!

Houd aanbiedingen bij

Dé gouden tip: houd de aanbiedingen en folders bij! Bekijk wat je wil gaan eten en check even snel of dit ergens in de aanbieding is, dit kan je zo vele euro’s schelen door alleen een stukje om te fietsen! Koop bijvoorbeeld cola en shampoo als multipacks in de aanbieding, vaak heb je dan 2 voor de prijs van 1. Hier check je eenvouding alle aanbiedingen in Zwolle!

De Action

Dit is toch wel het paleis als het gaat om koopjes. Standaard dingen die je toch wel nodig hebt kun je hier goedkoop inslaan zoals grote verpakkingen wasmiddel en wasverzachter. Ook kun je goed slagen in schoonmaakmiddelen en schoonmaakdoekjes. Je betaalt hier vaak een stuk minder voor dan in supermarkten, terwijl het vaak gewoon dezelfde merken zijn! Ook kan je goed besparen op verzorgingsproducten zoals deodorant en shampoo zoals van Dove en en AXE. Ook kun je hier veel goede merkloze artikelen kopen voor een voordelig prijsje zoals borden, glazen, wcpapier en vuilniszakken. In Zwolle zijn 3 Actions te vinden, zo is er dus altijd wel een in de buurt! De Action aan de Vechtstaat ligt het centraalste in de stad.

Ook binnenshuis studeren scheelt je geld, maar mocht je tóch de deur uit willen: dit zijn de beste studeerplekjes in Zwolle!

 Vond je dit interessant? 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang maandelijks het laatste nieuws, toffe hotspots, handige tips, nieuwe kamers en leuke vacatures in je mail! 

Delft Studentenstad

Delft biedt jou de ideale mix voor een onvergetelijke studententijd. In een dynamische, Delftse studententijd waarbij elke dag anders is, houden wij voor jou het overzicht. Wij bieden: het laatste studentennieuws, feestjes, de beste kamers, de leukste bijbanen en alles wat je verder moet weten tijdens je studententijd in Delft.

Studeren in Delft

Ga jij studeren in Delft? De basis van je studententijd is het kiezen van de onderwijsinstelling en studie die bij jou past.

Werken in Delft

Ga je in Delft studeren? Dan wil je vast werken naast je studie en misschien moet je ook wel een stage lopen. Ben je op zoek naar een leuke bijbaan in of rondom Delft en de beste studiegerelateerde stages? Heb je hulp nodig bij het maken van een cv?

Wonen in Delft

Ga je studeren in Delft? Dan wil je hier misschien ook wel wonen! Delft is een van de leukste studentensteden van Nederland.

Geldzaken

Studeren en het bijbehorende studentenleven is leuk, maar het kost hartstikke veel geld.

Vrije tijd in Delft

Na een dag hard studeren en colleges volgen heb je wel wat ontspanning verdiend. Dat komt goed uit, want er is altijd wel wat leuks te doen in Delft Studentenstad.

Gezondheidszorg in Delft

Tot vroeg in de ochtend bier drinken in de kroeg, weinig slapen en ongezond eten. Het studentenleven in Delft staat niet bekend om haar gezonde levensstijl.