Skip to main content

Ga je op reis? Dit mag je niet vergeten

Je bent bijna klaar met je eindexamens of scriptie. Tijd voor een lekkere vakantie! Je kan lekker een verre reis plannen. Maar een stedentripje met vrienden of vriendinnen is ook superleuk! In deze blog lees je meer over wat je moet regelen als je op reis gaat.

1. Reisverzekering

Voor ik besloot verschillende steden te bezoeken was ik nog niet in het bezit van een reisverzekering. Ik sloot een reisverzekering van Centraal Beheer af voor mijn stedentrip. Een stedentrip is maar voor een paar dagen. Dus ga jij voor vier dagen lekker chillen in Barcelona? Of ga jij lekker pasta eten in Italië en heb je voor de rest geen reisplannen? Sluit dan een kortlopende reisverzekering af. Zo ben je in elk geval verzekerd voor dit tripje. Je verzekert je reis en bagage. Je kan ook je vrienden en vriendinnen meeverzekeren. Superhandig!

2. Geldige identiteitsbewijs

Als je binnen Europa reist, dan kan je met je ID-kaart reizen. Dus als je naar Duitsland,
België, Spanje of Turkije gaat, dan kan je hem gebruiken. Maar ga je buiten Europa? Dan heb je een paspoort nodig. Dus check of jouw paspoort wel geldig is.

3. Handbagage

Ook voor handbagage zijn er regels! Denk bijvoorbeeld aan vloeistoffen. Als je bodylotion of shampoo meeneemt, dan mag dat maximaal 100 ml zijn. Alles bij elkaar mag een liter zijn en moet in een transparant zakje zitten. Ook mag je maar één zak per persoon meenemen. In principe kan je lotion en shampoo ook gewoon tijdens je reis kopen.

Handbagage wordt altijd gecheckt! Vooral als je alleen met een handbagage reist. Zorg er dus ook voor dat er geen scherpe voorwerpen in je koffer zitten. Lijkt vanzelfsprekend, maar niet iedereen houdt zich aan de regels. Je mag wel een kleine vijl, schaar en/of pincetje meenemen. Of je kan zo een klein reissetje meenemen. Het scherpe puntje mag maximaal zes centimeter zijn.

4. Andere handige geheugensteuntjes

  • Check je zorgverzekering; 
  • Denk aan je budget;
  • Zorg dat iemand je plantjes water geeft;
  • Waar laat je je hond of kat;
  • Check hoe laat je moet inchecken;
  • Moet je euro’s inwisselen;
  • Als je medicijnen gebruikt: deze moeten mee;
  • Pak je koffer efficiënt in.

Deze aandachtspunten zijn niet alle aandachtspunten. Er zijn natuurlijk meer dingen.
Maar deze punten zijn wel belangrijk! En ook nog eens erg handig. Het is altijd goed om voorbereid op reis te gaan. Scheelt weer stressen ;).

Fijne reis!

Heel veel plezier als je een stedentripje gaat maken! Ga je nergens heen? Of heb je gewoon geen idee waar je naartoe wil gaan? Lees voor inspiratie de volgende blogs:
Vakantie inspiratie: de mooiste low budget bestemmingen of Stedentrip tips: Rome.

 Vond je dit interessant? 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang maandelijks het laatste nieuws, toffe hotspots, handige tips, nieuwe kamers en leuke vacatures in je mail! 

Delft Studentenstad

Delft biedt jou de ideale mix voor een onvergetelijke studententijd. In een dynamische, Delftse studententijd waarbij elke dag anders is, houden wij voor jou het overzicht. Wij bieden: het laatste studentennieuws, feestjes, de beste kamers, de leukste bijbanen en alles wat je verder moet weten tijdens je studententijd in Delft.

Studeren in Delft

Ga jij studeren in Delft? De basis van je studententijd is het kiezen van de onderwijsinstelling en studie die bij jou past.

Werken in Delft

Ga je in Delft studeren? Dan wil je vast werken naast je studie en misschien moet je ook wel een stage lopen. Ben je op zoek naar een leuke bijbaan in of rondom Delft en de beste studiegerelateerde stages? Heb je hulp nodig bij het maken van een cv?

Wonen in Delft

Ga je studeren in Delft? Dan wil je hier misschien ook wel wonen! Delft is een van de leukste studentensteden van Nederland.

Geldzaken

Studeren en het bijbehorende studentenleven is leuk, maar het kost hartstikke veel geld.

Vrije tijd in Delft

Na een dag hard studeren en colleges volgen heb je wel wat ontspanning verdiend. Dat komt goed uit, want er is altijd wel wat leuks te doen in Delft Studentenstad.

Gezondheidszorg in Delft

Tot vroeg in de ochtend bier drinken in de kroeg, weinig slapen en ongezond eten. Het studentenleven in Delft staat niet bekend om haar gezonde levensstijl.