Skip to main content

EuroCollege werpt positieve blik op mbo-onderwijs in tijden van Corona

De laatste tijd komt het mbo-onderwijs niet altijd positief in het nieuws. Begrijpelijk, want Corona zorgt voor veel problemen door de online lessen en het tekort aan stageplaatsen. Dat is jammer, want er zijn nog scholen waarbij de lessen wel volledig fysiek plaats kunnen vinden. EuroCollege vond het daarom tijd voor een tegengeluid.

Fysieke lessen

De studenten van EuroCollege hebben nog steeds fysiek les, ondanks Corona. De maatregelen van het RIVM worden hierbij uiteraard strikt nageleefd. De studenten dragen als zij zich verplaatsen in de school een mondkapje, er staat een spatscherm tussen de docent en de studenten en de 1,5 meter wordt zowel in de klas als in de gangen en overige ruimtes aangehouden.

Voor de studenten waren deze maatregelen in eerste instantie even wennen, maar ze zijn blij dat hun lessen nog fysiek plaatsvinden. Zo vertelt onder andere International Business & Sales studente Angel Brewster: “Ik ben heel blij dat mijn lessen nog steeds fysiek zijn en ik ervaar mijn lessen op EuroCollege in tijden van corona zeker positief”. Kevin Ruyken, student Evenementen & Hotel Management, ziet naast de lessen op school nog een ander positief punt “De lesinhoud van bijvoorbeeld het vak eventmanagement wordt aangepast op de huidige situatie, de nadruk ligt momenteel voornamelijk op online events. Dat houdt ons als studenten ook up-to- date en klaar voor de toekomst! Veel van de docenten komen zelf uit het bedrijfsleven en kunnen de lesstof daarom heel actueel houden omtrent deze COVID-19 situatie”.

Stageplekken

De studenten kijken dus met een positieve blik naar hun studie in de huidige vorm, maar ook voor de studenten van EuroCollege is het in deze tijd een uitdaging om een stageplek te vinden. Toch heeft Kevin afgelopen zomer zijn stage van 3 maanden kunnen volbrengen “Mijn eerste stageadres is helaas komen te vervallen door Corona. Toen heeft mijn studiebegeleider samen met mij naar mogelijkheden gekeken en heb ik toch een stageplek kunnen bemachtigen!”.

Begeleiding

De klassen op EuroCollege zijn klein. Maximaal 15 studenten. Hierdoor is de begeleiding zeer persoonlijk. Voor de studenten, zeker in deze tijd, een fijne situatie. “Ik ervaar geen extra stress tijdens mijn studie door de Coronacrisis, omdat ik gewoon nog op school mijn lessen kan volgen en daardoor op schema blijft” aldus Angel. Kevin voegt hieraan toe “Het is ontzettend fijn dat je nog steeds je studiegenoten kan zien. Daarnaast hebben we verschillende contactmomenten per week met onze studie-studentbegeleider, waarmee je de stand van zaken kan bespreken. Tussendoor kan je altijd bij diegene terecht, je staat er nooit alleen voor”.

 Vond je dit interessant? 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang maandelijks het laatste nieuws, toffe hotspots, handige tips, nieuwe kamers en leuke vacatures in je mail! 

Delft Studentenstad

Delft biedt jou de ideale mix voor een onvergetelijke studententijd. In een dynamische, Delftse studententijd waarbij elke dag anders is, houden wij voor jou het overzicht. Wij bieden: het laatste studentennieuws, feestjes, de beste kamers, de leukste bijbanen en alles wat je verder moet weten tijdens je studententijd in Delft.

Studeren in Delft

Ga jij studeren in Delft? De basis van je studententijd is het kiezen van de onderwijsinstelling en studie die bij jou past.

Werken in Delft

Ga je in Delft studeren? Dan wil je vast werken naast je studie en misschien moet je ook wel een stage lopen. Ben je op zoek naar een leuke bijbaan in of rondom Delft en de beste studiegerelateerde stages? Heb je hulp nodig bij het maken van een cv?

Wonen in Delft

Ga je studeren in Delft? Dan wil je hier misschien ook wel wonen! Delft is een van de leukste studentensteden van Nederland.

Geldzaken

Studeren en het bijbehorende studentenleven is leuk, maar het kost hartstikke veel geld.

Vrije tijd in Delft

Na een dag hard studeren en colleges volgen heb je wel wat ontspanning verdiend. Dat komt goed uit, want er is altijd wel wat leuks te doen in Delft Studentenstad.

Gezondheidszorg in Delft

Tot vroeg in de ochtend bier drinken in de kroeg, weinig slapen en ongezond eten. Het studentenleven in Delft staat niet bekend om haar gezonde levensstijl.