Skip to main content

Een nieuwe studie? Dit zijn 4 tips om zorgeloos je studietijd door te komen

Het begin van een nieuwe studie is altijd leuk. Naast het ontmoeten van nieuwe mensen en het ontdekken van een nieuwe omgeving, brengt het ook een aantal uitdagingen met zich mee. Om je studietijd zorgeloos door te komen, zijn er een aantal tips die je kunnen helpen. In dit artikel delen we vier waardevolle tips die je kunnen helpen bij het navigeren door je studiejaren.

Plan je tijd effectief in

Om je studietijd zorgeloos door te brengen, is een goede planning essentieel. Het is van cruciaal belang om je tijd op een efficiënte manier te verdelen, zodat je genoeg tijd hebt voor zowel studie als ontspanning. Maak een overzichtelijke planning waarin je je colleges, studiemomenten en vrije tijd opneemt. Houd daarbij ook rekening met eventuele bijbaantjes of andere verplichtingen. Door je tijd goed in te delen, voorkom je stress en kun je optimaal genieten van je studietijd.

Maak gebruik van studentenkorting

Je hebt als student meestal recht op verschillende kortingen. Gebruik deze kans dan ook! Veel winkels, restaurants en andere bedrijven bieden studenten speciale aanbiedingen. Dit kan variëren van korting op kleding en schoenen tot goedkopere maaltijden en entertainment. Maar ook op abonnementen zoals het gebruik van het openbaar vervoer of sportschool abonnementen. Door gebruik te maken van studentenkorting kun je flink besparen en meer genieten van je studietijd zonder je zorgen te maken over je financiën. 

Zorg voor een goede balans tussen studie en ontspanning

Ontspanning is net zo belangrijk als het studeren. Zorg ervoor dat je een goede balans vindt tussen ontspanning en studie. Plan regelmatig momenten in om leuke dingen te doen, zoals sporten, afspreken met vrienden of een andere hobby. Door regelmatig te ontspannen, kun je je even opladen en uiteindelijk beter presteren tijdens je studie. Vergeet niet dat je studietijd ook een tijd is om vooral ook heel veel leuke dingen te doen.

Wees je bewust van het financiële kostenplaatje

In de studententijd is het belangrijk om je bewust te worden van je uitgaven. Het is slim om een overzicht te maken van inkomsten en uitgaven. Neem hierin ook collegegeld, boeken, dagelijkse kosten en de kosten van boodschappen mee. En ja, ook dingen zoals sushi thuisbezorgen. Zoek ook naar manieren om extra geld te verdienen, zoals parttime werk of freelance opdrachten. Een vast inkomen per maand betekent zekerheid en dat is fijn tijdens je studie.

 Vond je dit interessant? 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang maandelijks het laatste nieuws, toffe hotspots, handige tips, nieuwe kamers en leuke vacatures in je mail! 

Delft Studentenstad

Delft biedt jou de ideale mix voor een onvergetelijke studententijd. In een dynamische, Delftse studententijd waarbij elke dag anders is, houden wij voor jou het overzicht. Wij bieden: het laatste studentennieuws, feestjes, de beste kamers, de leukste bijbanen en alles wat je verder moet weten tijdens je studententijd in Delft.

Studeren in Delft

Ga jij studeren in Delft? De basis van je studententijd is het kiezen van de onderwijsinstelling en studie die bij jou past.

Werken in Delft

Ga je in Delft studeren? Dan wil je vast werken naast je studie en misschien moet je ook wel een stage lopen. Ben je op zoek naar een leuke bijbaan in of rondom Delft en de beste studiegerelateerde stages? Heb je hulp nodig bij het maken van een cv?

Wonen in Delft

Ga je studeren in Delft? Dan wil je hier misschien ook wel wonen! Delft is een van de leukste studentensteden van Nederland.

Geldzaken

Studeren en het bijbehorende studentenleven is leuk, maar het kost hartstikke veel geld.

Vrije tijd in Delft

Na een dag hard studeren en colleges volgen heb je wel wat ontspanning verdiend. Dat komt goed uit, want er is altijd wel wat leuks te doen in Delft Studentenstad.

Gezondheidszorg in Delft

Tot vroeg in de ochtend bier drinken in de kroeg, weinig slapen en ongezond eten. Het studentenleven in Delft staat niet bekend om haar gezonde levensstijl.