Skip to main content

Een kleine studentenkamer inrichten doe je zo

Als je gaat studeren en op jezelf gaat wonen, heb je waarschijnlijk niet een heel groot budget. Je moet het dus doen met een kleine studentenkamer, maar dat is geen reden om er geen gezellige ruimte van te maken! In deze blog vertel ik je hoe je je kleine kamer omtovert tot een paleisje.

Kleurkeuzes

Als je een kleine studentenkamer hebt is het verstandig om slim gebruik te maken van kleuren. Op deze manier kun je je kamer optisch groter maken. Donkere kleuren gebruiken in een kleine kamer is een no-go. Je maakt de ruimte daar optisch veel kleiner mee, wat uiteraard zonde is. Wat je wel kan doen is de onderste helft van de wand een donkere kleur geven. Als je de bovenste helft wit laat, lijkt het door 't contrast alsof het plafond hoger is. 

Wat betreft andere kleuren kun je het beste gaan voor lichte, pastelkleuren. Een lichte vloer is helemaal top, want dan wordt het licht van buiten weerkaatst op de vloer waardoor je ruimte groter lijkt. Hang op de muur tegenover je raam een flinke spiegel op, hiermee maak je optisch de kamer groter omdat het lijkt dat de kamer doorloopt in de spiegel.

Meubels

Meubels heb je nodig in je studentenkamer, daar kom je niet onderuit. Maar omdat je klein woont moet je het slim aanpassen. Zoek online naar verschillende kledingkasten en bepaal welke het beste is voor jou. Heb je veel hangruimte nodig, of helemaal niet? Ook is het slim om rekening te houden met het aantal planken. Ga voor een inrichting met veel planken en  opbergruimte, je kan hier ook studieboeken en servies in opbergen. Een kledingkast is niet per se alleen voor kleding natuurlijk! Om extra opbergruimte te creëren kies dan voor een bed met lades, daar kun je heel veel spullen in stoppen. Als je daar extra beddengoed in doet, of textiel wat je niet vaak gebruikt, kun je dit in een vacuümzak doen. Daardoor wordt het nog kleiner en kan je die ruimte weer gebruiken voor wat anders! 

Accessoires

Accessoires maken je kamer persoonlijk. Wat betreft de aankleding van je interieur helpt het om gebruik te maken van verschillende materialen en texturen om diepte te creëren in je studentenkamer. Een hoogpolig kleed op de vloer, velours kussentjes op de bank, planken aan de muur met planten erop. Door een beetje te spelen met die materialen geef je je kamer leven en wordt het al gauw gezellig! Laat wat foto's uitprinten en plak deze met dubbelzijde tape of in leuke lijstjes op de muur en je voelt je binnen een mum van tijd helemaal thuis!

Ben je nog op zoek naar een kamer in Delft? Lees dan van A tot Z: de gids naar je perfecte kamer

 Vond je dit interessant? 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang maandelijks het laatste nieuws, toffe hotspots, handige tips, nieuwe kamers en leuke vacatures in je mail! 

Delft Studentenstad

Delft biedt jou de ideale mix voor een onvergetelijke studententijd. In een dynamische, Delftse studententijd waarbij elke dag anders is, houden wij voor jou het overzicht. Wij bieden: het laatste studentennieuws, feestjes, de beste kamers, de leukste bijbanen en alles wat je verder moet weten tijdens je studententijd in Delft.

Studeren in Delft

Ga jij studeren in Delft? De basis van je studententijd is het kiezen van de onderwijsinstelling en studie die bij jou past.

Werken in Delft

Ga je in Delft studeren? Dan wil je vast werken naast je studie en misschien moet je ook wel een stage lopen. Ben je op zoek naar een leuke bijbaan in of rondom Delft en de beste studiegerelateerde stages? Heb je hulp nodig bij het maken van een cv?

Wonen in Delft

Ga je studeren in Delft? Dan wil je hier misschien ook wel wonen! Delft is een van de leukste studentensteden van Nederland.

Geldzaken

Studeren en het bijbehorende studentenleven is leuk, maar het kost hartstikke veel geld.

Vrije tijd in Delft

Na een dag hard studeren en colleges volgen heb je wel wat ontspanning verdiend. Dat komt goed uit, want er is altijd wel wat leuks te doen in Delft Studentenstad.

Gezondheidszorg in Delft

Tot vroeg in de ochtend bier drinken in de kroeg, weinig slapen en ongezond eten. Het studentenleven in Delft staat niet bekend om haar gezonde levensstijl.