Skip to main content

Easy vitamins: gezond je studententijd doorstaan

We weten het allemaal: het studentenleven is een druk bestaan. Soms zelfs te druk om goed voor jezelf te zorgen... Ondanks dat we nog jong zijn, is een gezonde voeding essentieel om goed te kunnen presteren! Wij hebben de belangrijkste vitamines op een rijtje gezet, samen met hun werking en hoe je er gemakkelijk aan komt.

Vitamine A

Wat doet het?
Vitamine A helpt mee aan de gezondheid van je huid, tanden, botten en haar, maar is ook belangrijk voor je gezichtsvermogen, weerstand en celgroei. Van alles dus!

Hoe kom je eraan?
Vitamine A vind je onder andere in eierdooier, vette vis, groene groente en veel zuivel.

Vitamine B

Wat doet het?
Vitamine B bestaat uit dertien verschillende vitaminen die allemaal samenwerken aan het welzijn van je hart, zenuwstelsel, ogen en spijsvertering, maar een tekort aan vitamine B kan ook de oorzaak zijn van een concentratieprobleem! En dat voorkomen we natuurlijk het liefst…

Hoe kom je eraan?
Vitamine B is veel te vinden in noten, granen, groene groenten en zeewier. Dus weg met die witte tosti’s en kom maar op met de sushi en studentenhaver!

Vitamine C

Wat doet het?
Vitamine C heeft erg veel functies, daarom horen we er waarschijnlijk ook het meeste over. Het is onder andere goed voor weefselherstel, de opbouw van botten, je afweer- en immuunsysteem, maar heeft ook een anti-oxidatieve werking, wat goed is voor je hele lichaam.

Hoe kom je eraan?
Vitamine C zit in erg veel (citrus)vruchten, maar ook in aardappelen en verschillende koolsoorten. Wist je dat rode paprika de groente die de meeste vitamine C bevat?

Vitamine D

Wat doet het?
Dit is goed voor sterke botten en een goed gebit. Maar wat ook niet verkeerd is: het vertraagd het verouderingsproces! Het schijnt rimpels tegen te gaan en de spieren soepel te houden. Ze zeggen dat onze aftakeling al begint in ons 25e levensjaar… Dus je kan niet vroeg genoeg beginnen.

Hoe kom je eraan?
Vitamine D is veel te vinden in boter, eidooier, lever en vette vis, maar wordt ook vaak toegevoegd aan margarine en bak- en braadoliën.

Voedingssupplementen

Vitaminepillen zijn natuurlijk een prachtuitvinding voor het dynamische studentenleven! Maar onthoud wel dat het slechts een aanvulling is en géén vervanging is van een gezonde maaltijd.

Houd onze blog goed in de gaten voor meer lifestyletips en sporadische artikelen over een gezonde en welvarende studententijd!

 Vond je dit interessant? 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang maandelijks het laatste nieuws, toffe hotspots, handige tips, nieuwe kamers en leuke vacatures in je mail! 

Delft Studentenstad

Delft biedt jou de ideale mix voor een onvergetelijke studententijd. In een dynamische, Delftse studententijd waarbij elke dag anders is, houden wij voor jou het overzicht. Wij bieden: het laatste studentennieuws, feestjes, de beste kamers, de leukste bijbanen en alles wat je verder moet weten tijdens je studententijd in Delft.

Studeren in Delft

Ga jij studeren in Delft? De basis van je studententijd is het kiezen van de onderwijsinstelling en studie die bij jou past.

Werken in Delft

Ga je in Delft studeren? Dan wil je vast werken naast je studie en misschien moet je ook wel een stage lopen. Ben je op zoek naar een leuke bijbaan in of rondom Delft en de beste studiegerelateerde stages? Heb je hulp nodig bij het maken van een cv?

Wonen in Delft

Ga je studeren in Delft? Dan wil je hier misschien ook wel wonen! Delft is een van de leukste studentensteden van Nederland.

Geldzaken

Studeren en het bijbehorende studentenleven is leuk, maar het kost hartstikke veel geld.

Vrije tijd in Delft

Na een dag hard studeren en colleges volgen heb je wel wat ontspanning verdiend. Dat komt goed uit, want er is altijd wel wat leuks te doen in Delft Studentenstad.

Gezondheidszorg in Delft

Tot vroeg in de ochtend bier drinken in de kroeg, weinig slapen en ongezond eten. Het studentenleven in Delft staat niet bekend om haar gezonde levensstijl.