Skip to main content

Drie simpele ideeën waar miljoenen mee zijn verdiend

Alweer door je stufi heen? Veel miljoenenbedrijven zijn begonnen met een simpel idee, een oplossing voor een bekend probleem waar nog niemand aan gedacht had of iets wat per ongeluk ineens ontstond. Een middagje brainstormen kan dus zomaar jouw eerste miljoen opleveren. Op zoek naar inspiratie? Wij zetten de leukste en meest simpele initiatieven die ooit bedacht zijn voor je op een rij. Misschien bedenk jij binnenkort net zo’n bestseller product als de paperclip. Laat je het ons dan weten? ;).

1. De post-it

De post-it kennen we allemaal: dat gele, oranje of groene plakbriefje waar je een notitie op kunt schrijven. Ze zijn er in verschillende vormen en maten. De bedenker van de Post-it was Art Fly. Hoe kwam hij op zijn post-it idee? Hij vond het vervelend dat zijn boekenlegger steeds tussen zijn boek uit viel: de post-it was geboren. In het eerste jaar werd er 2 miljoen dollar verdiend. In 2012 was dit meer dan 1 miljard dollar. Best leuk voor een plakkend papiertje.

2. De Smiley

De smiley kennen we allemaal. Dit lachende (of huilende) digitale hoofdje gebruik je op WhatsApp, Facebook of in andere online communicatie. Inmiddels bestaan er honderden ‘emoticons’, maar alles is begonnen bij: de smiley. De eerste smiley is ontworpen voor een reclamecampagne. De bedenker, Richard Ball, wilde een lachende zon verbeelden. De eerste digitale variant kwam pas veel later. Onderzoeker Scott Fahlman tikte bij toeval “:)” op zijn toetsenbord. Deze werd later vervangen door een plaatje. De overkoepelende naam “emoticon” is afgeleid van “emotie” die door de plaatjes verbeeld worden. Inmiddels zijn er meerdere personen miljonair geworden met de smiley als online emoticon of merchandise.

3. De Hoelahoep

De Hoelahoep: je kent hem wel van vroeger. Dit speelgoed is het tweede briljante idee van speelgoedbedrijf Wham-O. Het idee van de Hoelahoep is ontstaan doordat een Australiër kinderen zag spelen met hoepels gemaakt van bamboe. ‘’Wham-O’’ zag commercieel succes en produceerde hoepels van PVC. Eind van de jaren 50 ontstond er een Hoelahoep rage. Binnen 2 jaar tijd werden meer dan 100 miljoen verkocht. Reken maar uit hoeveel winst dat opleverde.

Wat vind jij het meest originele, simpele idee dat ooit bedacht is? We zijn benieuwd!

 Vond je dit interessant? 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang maandelijks het laatste nieuws, toffe hotspots, handige tips, nieuwe kamers en leuke vacatures in je mail! 

Delft Studentenstad

Delft biedt jou de ideale mix voor een onvergetelijke studententijd. In een dynamische, Delftse studententijd waarbij elke dag anders is, houden wij voor jou het overzicht. Wij bieden: het laatste studentennieuws, feestjes, de beste kamers, de leukste bijbanen en alles wat je verder moet weten tijdens je studententijd in Delft.

Studeren in Delft

Ga jij studeren in Delft? De basis van je studententijd is het kiezen van de onderwijsinstelling en studie die bij jou past.

Werken in Delft

Ga je in Delft studeren? Dan wil je vast werken naast je studie en misschien moet je ook wel een stage lopen. Ben je op zoek naar een leuke bijbaan in of rondom Delft en de beste studiegerelateerde stages? Heb je hulp nodig bij het maken van een cv?

Wonen in Delft

Ga je studeren in Delft? Dan wil je hier misschien ook wel wonen! Delft is een van de leukste studentensteden van Nederland.

Geldzaken

Studeren en het bijbehorende studentenleven is leuk, maar het kost hartstikke veel geld.

Vrije tijd in Delft

Na een dag hard studeren en colleges volgen heb je wel wat ontspanning verdiend. Dat komt goed uit, want er is altijd wel wat leuks te doen in Delft Studentenstad.

Gezondheidszorg in Delft

Tot vroeg in de ochtend bier drinken in de kroeg, weinig slapen en ongezond eten. Het studentenleven in Delft staat niet bekend om haar gezonde levensstijl.