Skip to main content

Dit zijn de lekkerste Delftse alcoholische drankjes

Als (18+) student in Delft zul je waarschijnlijk best wat alcoholische versnaperingen naar binnen hebben gewerkt. Maar wist je dat er ook typische Delftse drankjes zijn die je een keertje kunt proberen?

Bierfabriek Delft

In de Bierfabriek wordt Delfts bier gebrouwen. Je kunt er reserveren voor een diner of lekkere borrel. Er worden vier vaste bieren gebrouwen, een robijnrode ale, een fris blond biertje, een donkere porter en een ongefilterde pilsener. Daarnaast wordt er een echt Delfts seizoenbiertje gebrouwen. Je vindt de Bierfabriek op de Burgwal.

Delfts Brouwhuis

Ook bij Delfts Brouwhuis kun je terecht voor heerlijke biertjes. In de brouwerij aan de Hippolytusbuurt 43 worden veel verschillende bieren gebrouwen. Wil je deze bieren liever thuis opdrinken? Geen probleem! Bij het Bierloket van het Delfts Brouwhuis kun je zelf bierpakketten samenstellen en afhalen.

De Koperen Kat

In De Koperen Kat vind je de lekkerste herfstbock van Nederland. Daarnaast zijn er nog elf andere heerlijke bieren te vinden in deze stadsbrouwerij. Om hiervan te proeven kun je langsgaan bij de brouwerij zelf, maar in andere horecagelegenheden worden de bieren van De Koperen Kat ook geschonken. De bieren zijn zelfs te koop bij de Gall & Gall en in verschillende supermarkten.

Delfts Zwart Jenever

Niet zo’n trek in bier? Probeer dan eens Delfts Zwart Jenever uit. De jenever komt stiekem eigenlijk uit Schiedam, maar dat maakt hem niet minder lekker. Het is misschien even wennen als je alleen lauwe studentenpilsjes gewend bent, maar als je openstaat voor iets nieuws, is het zeker een aanrader.

Nog niet genoeg gehad? Probeer dan eens al deze lekkere speciaalbiertjes. Geniet ervan (met mate natuurlijk)!

 Vond je dit interessant? 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang maandelijks het laatste nieuws, toffe hotspots, handige tips, nieuwe kamers en leuke vacatures in je mail! 

Delft Studentenstad

Delft biedt jou de ideale mix voor een onvergetelijke studententijd. In een dynamische, Delftse studententijd waarbij elke dag anders is, houden wij voor jou het overzicht. Wij bieden: het laatste studentennieuws, feestjes, de beste kamers, de leukste bijbanen en alles wat je verder moet weten tijdens je studententijd in Delft.

Studeren in Delft

Ga jij studeren in Delft? De basis van je studententijd is het kiezen van de onderwijsinstelling en studie die bij jou past.

Werken in Delft

Ga je in Delft studeren? Dan wil je vast werken naast je studie en misschien moet je ook wel een stage lopen. Ben je op zoek naar een leuke bijbaan in of rondom Delft en de beste studiegerelateerde stages? Heb je hulp nodig bij het maken van een cv?

Wonen in Delft

Ga je studeren in Delft? Dan wil je hier misschien ook wel wonen! Delft is een van de leukste studentensteden van Nederland.

Geldzaken

Studeren en het bijbehorende studentenleven is leuk, maar het kost hartstikke veel geld.

Vrije tijd in Delft

Na een dag hard studeren en colleges volgen heb je wel wat ontspanning verdiend. Dat komt goed uit, want er is altijd wel wat leuks te doen in Delft Studentenstad.

Gezondheidszorg in Delft

Tot vroeg in de ochtend bier drinken in de kroeg, weinig slapen en ongezond eten. Het studentenleven in Delft staat niet bekend om haar gezonde levensstijl.