Skip to main content

Dit zijn de lekkerste biertjes voor op het terras!

De zomer is aangebroken en dat betekent lekker het terras op. En wat gaat er boven een heerlijk ijskoud biertje, terwijl je aan het kletsen bent met vrienden of vriendinnen. Maar welke biertjes zijn het lekkerst met deze warmte? De redactie heeft de koppen bij elkaar gestoken en heeft speciaal voor jou een top drie samengesteld. Welke? Dat lees je hier!

De zon schijnt dus kom naar buiten en ga het terras op!

Wij Nederlanders zijn altijd optimistisch. Zodra de zon al een beetje schijnt, dan komt iedereen massaal naar buiten om het terras op te gaan. Maar welke drankjes zijn dan het lekkerst? In dit artikel kiezen wij voor de lekkerste biertjes. Na een lang overleg kwamen we uit op deze drie biertjes:

  • Wieckse Witte blond

Een klassieker op het gebied van blonde biertjes. Tijdens de zomer worden met name de blonde biertjes besteld. Dit komt doordat deze een lichtere en frissere smaak hebben. Een Wieckse Witte wordt vaak met een partje citroen gedronken. OVER-HEERLIJK!

  • La Chouffe Soleil

Dit biertje is relatief nieuw en is niet overal verkrijgbaar. Deze zomerse versie van La Chouffe is werkelijk een genot om te drinken. De reguliere La Chouffe is in tegenstelling tot de Soleil een stuk zwaarder. Vraag bij jouw lokale terras of zij deze versie van La Chouffe verkopen. Veel uitbaters hebben hem zo nu en dan op voorraad via de tap.

  • Amstel Radler

Als derde en laatste hebben wij voor een inmiddels klassieker gekozen. De Radler is nu een aantal jaar oud maar is niet meer weg te denken van de Nederlandse terrassen. Het smaakt een beetje naar Shandy (bier met 7-up), maar het heeft dezelfde alcoholpromillage als een normaal biertje. Radler is eigenlijk bier met een verfrissende citroensmaak. Erg lekker als het warm is en mag daarom niet ontbreken op deze lijst!

Tot zover dit artikel over de lekkerste biertjes. Wil jij ook weten welke wijntjes wij zouden kiezen voor op het terras? Stuur dan jouw verzoek naar redactie@studentensteden.nl en wie weet komt jouw verzoek binnenkort online!

 Vond je dit interessant? 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang maandelijks het laatste nieuws, toffe hotspots, handige tips, nieuwe kamers en leuke vacatures in je mail! 

Delft Studentenstad

Delft biedt jou de ideale mix voor een onvergetelijke studententijd. In een dynamische, Delftse studententijd waarbij elke dag anders is, houden wij voor jou het overzicht. Wij bieden: het laatste studentennieuws, feestjes, de beste kamers, de leukste bijbanen en alles wat je verder moet weten tijdens je studententijd in Delft.

Studeren in Delft

Ga jij studeren in Delft? De basis van je studententijd is het kiezen van de onderwijsinstelling en studie die bij jou past.

Werken in Delft

Ga je in Delft studeren? Dan wil je vast werken naast je studie en misschien moet je ook wel een stage lopen. Ben je op zoek naar een leuke bijbaan in of rondom Delft en de beste studiegerelateerde stages? Heb je hulp nodig bij het maken van een cv?

Wonen in Delft

Ga je studeren in Delft? Dan wil je hier misschien ook wel wonen! Delft is een van de leukste studentensteden van Nederland.

Geldzaken

Studeren en het bijbehorende studentenleven is leuk, maar het kost hartstikke veel geld.

Vrije tijd in Delft

Na een dag hard studeren en colleges volgen heb je wel wat ontspanning verdiend. Dat komt goed uit, want er is altijd wel wat leuks te doen in Delft Studentenstad.

Gezondheidszorg in Delft

Tot vroeg in de ochtend bier drinken in de kroeg, weinig slapen en ongezond eten. Het studentenleven in Delft staat niet bekend om haar gezonde levensstijl.