Skip to main content

Dit zijn de beste middelen tegen een kater

Je hebt gisteravond achterlijk veel gezopen en wordt misselijk wakker in bed. Het allerliefst haal je een Big Mac menu of een andere vette hap. Maar wist je dat dit helemaal niet helpt tegen de kater? Je lever heeft het namelijk al druk genoeg met het afbreken van de alcohol. Als je lever ook nog die vette hap moet afbreken, draait hij helemaal overuren. Wat de kater wel verzacht, lees je hieronder!

Tip: wil je dit soort tips voortaan in je mail ontvangen? Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang maandelijks toffe hotspots, handige tips, nieuwe kamers en leuke vacatures in je mail!

1. Magnesium

Na een avond goed uitgaan helpt water niet alleen tegen nadorst, maar het zit ook vol mineralen zoals magnesium. Magnesium staat ook wel bekend om het ontspannen van de spieren. Door water te drinken of magnesiumtabletten te slikken, voorkom je de hoofdpijn na een avond flink zuipen. De hoofdpijn bij een kater wordt namelijk mede veroorzaakt door kleine spiertrekkingen.

2. Natuurlijke suikers

Natuurlijke suikers helpen om de alcohol af te breken en geven de lage suikerspiegel een boost. Natuurlijke suikers vind je bijvoorbeeld in honing en maple syrup. Dit is heerlijk als anti-katerontbijt op wat american pancakes met fruit!

3. Zout eten

Door de alcohol heb je veel mineralen verloren, waardoor je lichaam tijdens een kater naar zout eten verlangt. Het beste is om licht verteerbaar zout eten te nuttigen, omdat je maag het al zwaar genoeg heeft. Denk bijvoorbeeld aan soep en vleeswaren als rookvlees.

4. Visolie

Visolie helpt de maag om de alcohol af te breken en zit bijvoorbeeld in zalm. Een goed belegde boterham met zalm of zalm bij het avondeten is daarom een prima keus! Ben je geen fan van vis of krijg je het met een kater echt niet weg? Dan kun je ook gewoon capsules met visolie halen bij de drogisterij!

Heb je zo’n dikke kater dat dit allemaal te moeilijk is? Dan is het misschien verstandig om gewoon wat minder te drinken! 

 Vond je dit interessant? 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang maandelijks het laatste nieuws, toffe hotspots, handige tips, nieuwe kamers en leuke vacatures in je mail! 

Delft Studentenstad

Delft biedt jou de ideale mix voor een onvergetelijke studententijd. In een dynamische, Delftse studententijd waarbij elke dag anders is, houden wij voor jou het overzicht. Wij bieden: het laatste studentennieuws, feestjes, de beste kamers, de leukste bijbanen en alles wat je verder moet weten tijdens je studententijd in Delft.

Studeren in Delft

Ga jij studeren in Delft? De basis van je studententijd is het kiezen van de onderwijsinstelling en studie die bij jou past.

Werken in Delft

Ga je in Delft studeren? Dan wil je vast werken naast je studie en misschien moet je ook wel een stage lopen. Ben je op zoek naar een leuke bijbaan in of rondom Delft en de beste studiegerelateerde stages? Heb je hulp nodig bij het maken van een cv?

Wonen in Delft

Ga je studeren in Delft? Dan wil je hier misschien ook wel wonen! Delft is een van de leukste studentensteden van Nederland.

Geldzaken

Studeren en het bijbehorende studentenleven is leuk, maar het kost hartstikke veel geld.

Vrije tijd in Delft

Na een dag hard studeren en colleges volgen heb je wel wat ontspanning verdiend. Dat komt goed uit, want er is altijd wel wat leuks te doen in Delft Studentenstad.

Gezondheidszorg in Delft

Tot vroeg in de ochtend bier drinken in de kroeg, weinig slapen en ongezond eten. Het studentenleven in Delft staat niet bekend om haar gezonde levensstijl.