Skip to main content

Dit wil je: wonen vlakbij de TU Delft!

Als je studeert in een studentenstad in de Randstad betekent het niet automatisch dat je in die stad moet wonen. Het voordeel van studeren in de Randstad is dat je binnen 15 minuten treinen in een andere studentenstad bent! Leiden en Den Haag zijn erg leuk om te wonen, maar wij vinden Delft de leukste studentenstad. Wij geven je een aantal redenen waarom je in Delft wil wonen!

De mooie stad Delft

Amsterdam move over! Delft is the place to be om mooie grachten te spotten. Je stapt uit de trein op Delft Station en na een paar minuten lopen bevind je je al in het mooie centrum van Delft. De grachten zijn altijd al het middelpunt geweest van de stad. Vroeger zijn ze gebouwd om de stad te beschermen, maar ook om de inwoners te voorzien van alle benodigde producten. Deze werden natuurlijk via boten geleverd. En wist je dat er rivierkreeften leven in de grachten in Delft? Jazeker!

Wonen in Delft

Net zoals alle grote studentensteden is het woonaanbod schaars. Gelukkig zijn er de studio's van Camelot! Deze studio's zijn volledig gemeubileerd zodat jij zo kan intrekken. Het grote voordeel van deze studio's is dat ze zich op steenworp afstand van de TU Delft bevinden. Op de fiets ben je er met drie (!!) minuten en zelfs lopend doe je er minder dan 10 minuten over. Perfect? Perfect! Daarnaast ben je in 7 minuten trappen op station Delft Zuid en als je 10 minuten de andere richting op fietst sta je op het hoofdstation van Delft. Vanuit daar ben je gauw in de andere steden in de Randstad.

Winkelen

Kan je niet wachten tot de 24e aanbreekt zodat je ein-de-lijk weer kunt shoppen? Je kan je hart niet op in onze mooie stad Delft. Naast de H&M zijn er veel echte Delftse winkeltjes waar jij terecht kunt om jouw kleding te scoren. Maar mocht je gaan wonen in een studio van Camelot, dan is het zaak dat je studio gezellig wordt ingericht. Je kan niet anders dan dat je een klein beetje Delfts Blauw in huis moet halen. Ga voor een tegeltje, vaas of mooi beeldje!

Tip: je studio gezellig maken!

Een studio betekent dat je woon- en slaapgedeelte in één ruimte zijn. Daarnaast heb je ook je eigen keuken, badkamer en toilet. Helemaal voor jezelf dus, heerlijk! Het lastige van een studio is dat het moeilijk inrichten is; de meubels die je thuis hebt staan passen waarschijnlijk niet perfect. Camelot van de studio's in Delft heeft daar over nagedacht: zij hebben de kamer voor je ingericht. De meubels passen perfect en je hebt veel opbergruimte. Jij neemt alleen je persoonlijke spulletjes mee en je bent er helemaal klaar voor! Je maakt je studio gezellig door veel foto's op te hangen en plantjes neer te zetten. Een kleed op de vloer en wat lijsten aan de muur maken het gauw jouw eigen plekje! Voor de finishing touch maak je gebruik van een mooi dekbedovertrek en wat kussens. Geurstokjes op de kast en gezellige kaarsjes op een bijzettafeltje en je zal je gauw helemaal thuis voelen. Alle spulletjes kan je vinden in het Centrum, op maar 10 minuutjes fietsen van jouw plekje af. We love it!

Ben je verhuisd en zit je lekker in je eigen studio in Delft? Dan kan jij vast wel wat tips gebruiken hoe je vanuit huis kunt studeren. Succes!

 Vond je dit interessant? 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang maandelijks het laatste nieuws, toffe hotspots, handige tips, nieuwe kamers en leuke vacatures in je mail! 

Delft Studentenstad

Delft biedt jou de ideale mix voor een onvergetelijke studententijd. In een dynamische, Delftse studententijd waarbij elke dag anders is, houden wij voor jou het overzicht. Wij bieden: het laatste studentennieuws, feestjes, de beste kamers, de leukste bijbanen en alles wat je verder moet weten tijdens je studententijd in Delft.

Studeren in Delft

Ga jij studeren in Delft? De basis van je studententijd is het kiezen van de onderwijsinstelling en studie die bij jou past.

Werken in Delft

Ga je in Delft studeren? Dan wil je vast werken naast je studie en misschien moet je ook wel een stage lopen. Ben je op zoek naar een leuke bijbaan in of rondom Delft en de beste studiegerelateerde stages? Heb je hulp nodig bij het maken van een cv?

Wonen in Delft

Ga je studeren in Delft? Dan wil je hier misschien ook wel wonen! Delft is een van de leukste studentensteden van Nederland.

Geldzaken

Studeren en het bijbehorende studentenleven is leuk, maar het kost hartstikke veel geld.

Vrije tijd in Delft

Na een dag hard studeren en colleges volgen heb je wel wat ontspanning verdiend. Dat komt goed uit, want er is altijd wel wat leuks te doen in Delft Studentenstad.

Gezondheidszorg in Delft

Tot vroeg in de ochtend bier drinken in de kroeg, weinig slapen en ongezond eten. Het studentenleven in Delft staat niet bekend om haar gezonde levensstijl.