Skip to main content

De voordelen van een laptop en tablet in 1

Je hebt er vast wel van gehoord: een laptop en tablet in 1. Vooral voor studenten is dit een handige ontwikkeling. Waarom precies? Hij heeft veel voordelen! Wij vertellen je in deze blog de voordelen van een laptop en tablet in 1.

1. Je kunt meer met een laptop en tablet in 1

Met een laptop en tablet in 1 heb je eigenlijk het beste van twee werelden. Je kunt het model bijvoorbeeld als laptop gebruiken als je college-aantekeningen wilt maken met het toetsenbord. Ook heeft het dezelfde toegangspoorten als een laptop, zoals USB, die een tablet vaak mist. Wil je in de trein een serietje checken op Netflix? Dan gebruik je hem gewoon als tablet. Door de flexibiliteit tussen het beeldscherm en toetsenbord kan je hem ook makkelijk neerzetten.

2. Een laptop en tablet in 1 is voor meerdere studies geschikt

Voor bijna elke studie is een laptop en tablet in 1 geschikt. Dit komt doordat veel modellen naast het toetsenbord ook een touchscreen en pen-functie hebben. Zo’n pen-functie is bijvoorbeeld handig als je een grafische opleiding volgt. Dan kan je zowel tekenen en ontwerpen als aantekeningen van college maken. De laptop en tablet in 1 met de meest nauwkeurige pen is de Lenovo Yoga 730. Wij hebben een goede deal voor je gevonden. Hierdoor kan je de Lenovo Yoga 730 met 12% studentenkorting kopen.

3. Een laptop en tablet in 1 neem je makkelijk mee

Een laptop en tablet in 1 is vaak net iets lichter dan de meeste laptops. Hierdoor neem je hem makkelijk mee in je tas en sjouw je jezelf geen ongeluk. Bij sommige modellen kan je ook het toetsenbord loskoppelen van het beeldscherm. Hierdoor wordt het apparaat nog lichter en kan je hem bijvoorbeeld meenemen in je handtas. In zijn geheel weegt hij máár 1,19 kilo.

4. Snel opstarten en opladen

De laptop en tablet in 1 start binnen enkele seconden op. Dankzij de snelle i7-processor worden de prestaties van de laptop tot 40% verhoogt. De reactiesnelheid van de touchscreen en pen is ook sneller dan de voorgangers.

Ook het opladen gaat supersnel. Je kan het apparaat bijvoorbeeld binnen 15 minuten opladen en dan kan je hem nog twee uur lang gebruiken. Het apparaat moet dan wel uitgeschakeld zijn. Een volledig opgeladen batterij kan zo een 11 uur lang meegaan. Dus als het apparaat helemaal is opgeladen en je hebt maar college voor 3 uurtjes, dan hoef je niet eens een oplader mee te nemen.

5. Windows Hello

De Lenovo Yoga 730 heeft Windows Hello. Dat is een persoonlijkere manier om je in te loggen op het apparaat. Je hoeft bijvoorbeeld geen wachtwoorden meer te onthouden of in te typen. Je kan nu je vingerafdruk scannen en dan ben je ingelogd. Je kan op deze manier ook betalingen op de laptop uitvoeren. Er zijn ook apparaten die je iris scannen om zo in te loggen. Dit is best tof toch?!

Wil jij meer weten over technologische ontwikkelingen? Eerder schreven wij een blog over hoe technologie het onderwijs gaat overnemen. Gek om voor te stellen dat er straks kleuters zijn die nooit een krijtbord zien op school!

 Vond je dit interessant? 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang maandelijks het laatste nieuws, toffe hotspots, handige tips, nieuwe kamers en leuke vacatures in je mail! 

Delft Studentenstad

Delft biedt jou de ideale mix voor een onvergetelijke studententijd. In een dynamische, Delftse studententijd waarbij elke dag anders is, houden wij voor jou het overzicht. Wij bieden: het laatste studentennieuws, feestjes, de beste kamers, de leukste bijbanen en alles wat je verder moet weten tijdens je studententijd in Delft.

Studeren in Delft

Ga jij studeren in Delft? De basis van je studententijd is het kiezen van de onderwijsinstelling en studie die bij jou past.

Werken in Delft

Ga je in Delft studeren? Dan wil je vast werken naast je studie en misschien moet je ook wel een stage lopen. Ben je op zoek naar een leuke bijbaan in of rondom Delft en de beste studiegerelateerde stages? Heb je hulp nodig bij het maken van een cv?

Wonen in Delft

Ga je studeren in Delft? Dan wil je hier misschien ook wel wonen! Delft is een van de leukste studentensteden van Nederland.

Geldzaken

Studeren en het bijbehorende studentenleven is leuk, maar het kost hartstikke veel geld.

Vrije tijd in Delft

Na een dag hard studeren en colleges volgen heb je wel wat ontspanning verdiend. Dat komt goed uit, want er is altijd wel wat leuks te doen in Delft Studentenstad.

Gezondheidszorg in Delft

Tot vroeg in de ochtend bier drinken in de kroeg, weinig slapen en ongezond eten. Het studentenleven in Delft staat niet bekend om haar gezonde levensstijl.