Skip to main content

De onontdekte parels van Zwolle

Zwolle kent veel bekende hotspots waar mensen graag komen om bijvoorbeeld hun kopje koffie te drinken, te wandelen, of om cultuur te snuiven. Bekende punten zoals de Grote Kerk zijn bij een bezoek aan Zwolle niet te missen, maar er zijn ook genoeg onontdekte parels van Zwolle! Wij hebben er een aantal voor je op een rijtje gezet

Museum de Fundatie

Bij veel Zwollenaren is Museum de Fundatie wel bekend, maar bij veel studenten nog niet. Het museum bezit en beheert een grote collecties en tentoonstellingen aan kunst. Je kan als student zelfs voor €6,00 naar binnen!

Mocht je nou helemaal niet van kunst houden? Het is zeker de moeite waard om toch even langs te fietsen, het gebouw is namelijk erg mooi! Daarnaast is dit absoluut een Instagrammable place! ;)

Blijmarkt 20, Zwolle

Kootuur Butik

Kootuur Butik is een begrip in de stad, maar veel bezoekers kennen het nog niet. Het Scandinavische winkeltje ligt midden in de stad en het is zeker de moeite waard! Bij Kootuur Butik winkeltje leggen ze de focus op functionaliteit en bruikbaarheid. En dat zie je terug in hun verzorgingsproducten, kleding, accessoires en sieraden. Daarnaast kan je tijdens het winkelen altijd terecht voor een kopje koffie!

Oude Vismarkt 24, Zwolle

Zwolse Balletjes

In Den Haag heb je de Haagse Hopjes, in Zwolle heb je de Zwolse Balletjes. Deze lekkernijen zijn bij veel Zwollenaren bekend, ik had er eerlijk gezegd nog niet van gehoord. Het unieke en authentieke snoepje is al heel oud, ze komen namelijk uit 1845! De snoepjes worden gestoken uit suikerdeeg en zijn verkrijgbaar in alle soorten en smaken. In Zwolle worden ze nog origineel gemaakt in de stekenbakkerij in het ‘Balletjeshuis’ aan het Grote Kerkplein.

Grote Kerkplein 13, Zwolle

Huur een bootje – Hiawacha Actief

Zwolle heeft prachtige grachten door de stad lopen, alleen hier staan ze niet zo bekend om. Het is enorm gezellig om op een mooie dag een bootje te huren met klas- of huisgenoten en te varen door de stad! Bij Hiawatcha verhuren ze bijvoorbeeld sloepen, kano’s, kajaks, waterfietsen en je kan zelfs suppen! Mocht je het nou wat te actief vinden, kies dan voor de lounge-donut (1 uur).

Mocht je ook nog trek hebben in wat lekkers, kies dan voor de tapas-donut (2 uur). Je krijgt dan frisdranken, wijn, bier en heerlijke tapas mee aan boord!

Potgieterssingel, Zwolle

Lots & More

Heb je een wilde stapavond gehad met vrienden of vriendinnen en heb je geen ontbijtje meer in huis? Ga dan even langs Lots & More om een heerlijk ontbijtje te scoren! Laat je kater verdwijnen met verschillende smoothiebowls, wafels, salades of yoghurts. Daarnaast kan je hier ook terecht voor goede koffie en verschillende specialty lattes om je dag extra goed te beginnen!

Sassenstraat 49, Zwolle

We wensen je veel plezier met het ontdekken van Zwolle!

 Vond je dit interessant? 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang maandelijks het laatste nieuws, toffe hotspots, handige tips, nieuwe kamers en leuke vacatures in je mail! 

Delft Studentenstad

Delft biedt jou de ideale mix voor een onvergetelijke studententijd. In een dynamische, Delftse studententijd waarbij elke dag anders is, houden wij voor jou het overzicht. Wij bieden: het laatste studentennieuws, feestjes, de beste kamers, de leukste bijbanen en alles wat je verder moet weten tijdens je studententijd in Delft.

Studeren in Delft

Ga jij studeren in Delft? De basis van je studententijd is het kiezen van de onderwijsinstelling en studie die bij jou past.

Werken in Delft

Ga je in Delft studeren? Dan wil je vast werken naast je studie en misschien moet je ook wel een stage lopen. Ben je op zoek naar een leuke bijbaan in of rondom Delft en de beste studiegerelateerde stages? Heb je hulp nodig bij het maken van een cv?

Wonen in Delft

Ga je studeren in Delft? Dan wil je hier misschien ook wel wonen! Delft is een van de leukste studentensteden van Nederland.

Geldzaken

Studeren en het bijbehorende studentenleven is leuk, maar het kost hartstikke veel geld.

Vrije tijd in Delft

Na een dag hard studeren en colleges volgen heb je wel wat ontspanning verdiend. Dat komt goed uit, want er is altijd wel wat leuks te doen in Delft Studentenstad.

Gezondheidszorg in Delft

Tot vroeg in de ochtend bier drinken in de kroeg, weinig slapen en ongezond eten. Het studentenleven in Delft staat niet bekend om haar gezonde levensstijl.