Skip to main content

De leukste Nederlandse podcasts voor tijdens de coronamaatregelen

"Mijd sociaal contact", is het advies van de overheid. De eerste dagen ging dat met een serie aan natuurlijk prima, maar ook dat gaat vervelen. Podcasts zijn een goed alternatief om de verveling tegen te gaan. Wij zochten de leukste podcasts voor je uit!

Het Millennial Mysterie

Het Millennial Mysterie behandelt alle vragen waar twintigers en dertigers mee zitten. Thema’s zoals burn-outs, het is-dit-het-nou-gevoel, zingeving vinden in je leven en liefdesrelaties worden in deze podcasts veelvoudig behandeld. De host is Jasper Scholten, die ook een boek over onze generatie heeft geschreven. Iedere aflevering zit er een ervaringsdeskundige of expert bij hem aan tafel, waardoor je er ook nog eens ontzettend veel van leert.

De Bourgondiërs met Bart van Loo

Houd je van geschiedenis? Dan is de podcast De Bourgondiërs superinteressant! Bart van Loo heeft namelijk een boek geschreven over de Bourgondiërs. Waarschijnlijk ken je Filips de Schone en Jan zonder Vrees alleen van naam. Maar wie waren deze heren? En hoe hebben zij bijgedragen aan de totstandkoming van de lage landen? In deze podcast kom je erachter. Goed om te weten: de podcast host spreekt met heel veel beeldtaal, waardoor je zo in het verhaal gezogen wordt.

Your Inner Glow

In de podcast Your Inner Glow behandelt Romane, met een hele zachte en fijne stem om naar te luisteren, moeilijke momenten in ons leven op een hele luchtige manier. Zo geeft ze uitleg over wat je kunt doen bij een afwijzing (en geeft ze je ook daadwerkelijk inzichten waar je wat mee kan) of wat je moet doen als een dag tegenzit. Dat kunnen we na een aantal dagen zelf isolatie wel gebruiken!

Datevermaak

Als je single bent, is deze podcast echt een aanrader. In Datevermaak leggen drie podcast hosts je namelijk alles uit over de datingmarkt. Zo krijg je uitleg over alle beschikbare apps, hoe dates via apps te werk gaan en geven ze uitleg over hoe je de verschillende datingfases noemt. Er is zelfs een podcast over daten in tijden van corona! Ook krijg je fragmenten te horen van de podcast hosts die zelf op dates gaan, terwijl ze hun voortgang opnemen vanaf het toilet. Erg herkenbaar!

Echt Gebeurd

Met meer dan 240 afleveringen kan je met Echt Gebeurd wel even voort. In een aflevering van ongeveer 15 minuten vertellen verschillende mensen bijzondere en grappige verhalen die ze hebben meegemaakt. Dit kan van alles zijn; van reis verhalen tot ergernissen aan een huisgenoot. Prima voor als je een blokje om gaat of onderweg bent naar de supermarkt.

Meer tips tegen verveling nodig? Wij zochten ook voor je uit wat de leukste (niet standaard) Netflix series, docu's en films zijn!

 Vond je dit interessant? 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang maandelijks het laatste nieuws, toffe hotspots, handige tips, nieuwe kamers en leuke vacatures in je mail! 

Delft Studentenstad

Delft biedt jou de ideale mix voor een onvergetelijke studententijd. In een dynamische, Delftse studententijd waarbij elke dag anders is, houden wij voor jou het overzicht. Wij bieden: het laatste studentennieuws, feestjes, de beste kamers, de leukste bijbanen en alles wat je verder moet weten tijdens je studententijd in Delft.

Studeren in Delft

Ga jij studeren in Delft? De basis van je studententijd is het kiezen van de onderwijsinstelling en studie die bij jou past.

Werken in Delft

Ga je in Delft studeren? Dan wil je vast werken naast je studie en misschien moet je ook wel een stage lopen. Ben je op zoek naar een leuke bijbaan in of rondom Delft en de beste studiegerelateerde stages? Heb je hulp nodig bij het maken van een cv?

Wonen in Delft

Ga je studeren in Delft? Dan wil je hier misschien ook wel wonen! Delft is een van de leukste studentensteden van Nederland.

Geldzaken

Studeren en het bijbehorende studentenleven is leuk, maar het kost hartstikke veel geld.

Vrije tijd in Delft

Na een dag hard studeren en colleges volgen heb je wel wat ontspanning verdiend. Dat komt goed uit, want er is altijd wel wat leuks te doen in Delft Studentenstad.

Gezondheidszorg in Delft

Tot vroeg in de ochtend bier drinken in de kroeg, weinig slapen en ongezond eten. Het studentenleven in Delft staat niet bekend om haar gezonde levensstijl.