Skip to main content

De leukste activiteiten voor binnen

Je herkent het vast wel: je zit 's avonds in je studentenkamer en verveelt je super erg. Door de lockdown is er weinig spannends meer aan je studententijd. Geen wilde feesten meer of spontane ontmoetingen hier en daar, maar dat betekent natuurlijk niet dat je je moet vervelen. Ik geef je tips hoe jij er binnenshuis alsnog een feestje van kan maken!

Spelletjesavond

Het klinkt misschien wat saai en ouderwets, maar tegenwoordig zijn spelletjes weer helemaal in. Trommel je huisgenoten op en organiseer een gezellige spelletjesavond. Er zijn genoeg spelletjes online te vinden. Houd je bijvoorbeeld van humor en adrenaline dan is dobble echt wat voor jou. Het is de bedoeling dat je vliegensvlug reageert en je medespelers pest door al jouw kaarten zo snel mogelijk bij hun kwijt te raken. Houd je meer van een rustiger spel dan kan je denken aan Qwixx of Keer op Keer. Voor een lang spel is Ticket to Ride een aanrader. En zo zijn er nog veel meer leuke spellen! Wees er wel snel bij want deze spellen zijn tegenwoordig razend populair. 

Kroegentocht

Houd jij meer van een avondje goed borrelen en feesten? Dan is dit echt wat voor jou: een kroegentocht door het huis. Het idee is dat iedere huisgenoot zijn kamer verandert in een bepaald thema. Hier kiest diegene dan een bepaald drankje bij en een (drank)spel of andere activiteit. Natuurlijk is bijpassende muziek ook een goede toevoeging. Zo gaan jullie elke kamer af en hebben jullie een eigen kroegentocht binnenshuis. Dit kan natuurlijk ook zonder drank of alleen met (speciaal)biertjes. Een lijst voor thema's en (drank)spellen is online te vinden. 

Online

Woon je alleen of kun je jouw huisgenoten niet zover krijgen om thuis een feestje te bouwen? Geen probleem! Organiseer dan online een avond met vrienden of familie. Er zijn meer dan genoeg activiteiten te vinden online zoals een pubquiz of een escaperoom. Haal allemaal een lekker drankje en hapje in huis en het wordt sowieso een gezellige avond!

Wees creatief

Ondanks dat het soms lijkt alsof corona roet in je studententijd gooit, kan je er alsnog wat leuks van maken. Geef de moed niet op! Het enige wat jou nu nog te doen staat is je huisgenoten optrommelen en wees vooral creatief. Er is nog genoeg mogelijk, ook binnenshuis. Voel je je echt opgesloten op je studentenkamer en komen de muren steeds meer op je af? Dan is het misschien tijd voor een make-over! Zo maak je je kamer helemaal klaar voor het online studeren en kan je er weer een tijdje tegenaan! 

 Vond je dit interessant? 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang maandelijks het laatste nieuws, toffe hotspots, handige tips, nieuwe kamers en leuke vacatures in je mail! 

Delft Studentenstad

Delft biedt jou de ideale mix voor een onvergetelijke studententijd. In een dynamische, Delftse studententijd waarbij elke dag anders is, houden wij voor jou het overzicht. Wij bieden: het laatste studentennieuws, feestjes, de beste kamers, de leukste bijbanen en alles wat je verder moet weten tijdens je studententijd in Delft.

Studeren in Delft

Ga jij studeren in Delft? De basis van je studententijd is het kiezen van de onderwijsinstelling en studie die bij jou past.

Werken in Delft

Ga je in Delft studeren? Dan wil je vast werken naast je studie en misschien moet je ook wel een stage lopen. Ben je op zoek naar een leuke bijbaan in of rondom Delft en de beste studiegerelateerde stages? Heb je hulp nodig bij het maken van een cv?

Wonen in Delft

Ga je studeren in Delft? Dan wil je hier misschien ook wel wonen! Delft is een van de leukste studentensteden van Nederland.

Geldzaken

Studeren en het bijbehorende studentenleven is leuk, maar het kost hartstikke veel geld.

Vrije tijd in Delft

Na een dag hard studeren en colleges volgen heb je wel wat ontspanning verdiend. Dat komt goed uit, want er is altijd wel wat leuks te doen in Delft Studentenstad.

Gezondheidszorg in Delft

Tot vroeg in de ochtend bier drinken in de kroeg, weinig slapen en ongezond eten. Het studentenleven in Delft staat niet bekend om haar gezonde levensstijl.