Skip to main content

De lekkerste speciaalbiertjes voor jou op een rij

Het terras op is nog ver weg maar de gedachte maakt menig mens al vrolijk. Bij een terrasje pakken hoort uiteraard een lekker biertje. De redactie heeft daarom speciaal voor jou een top 4 samengesteld van de lekkerste biertjes die jij op het terras en thuis kan drinken. Welke dat zijn? Lees snel verder! 

La Chouffe

Een van de meest bekende biertjes op het westelijk halfrond en hoort daarom zeker in deze top 4 thuis. Het kabouterbiertje oftewel La Chouffe staat bekend om zijn frisse en wat zoetere smaak. Dit ongefilterde blonde biertje heeft een heerlijke fruitige smaak en is een waar genot tijdens het lekkere weer. Met een percentage van 8% is het wel een sterker biertje, dus pas op voor het kaboutertje!

Affligem

Nummer twee op onze lijst is één van de meest oude biertjes op deze aarde. Affligem komt oorspronkelijk uit België en wordt al sinds het jaar 1074 gebrouwen. De brouwerij stond vroeger in een abdij en hier komt de naam: Abdijbier vandaan. Een absolute aanrader om te bestellen op het terras. Dit bier is overigens ook te koop in de supermarkt.

Delirium

Een ander Belgisch biertje is de Delirium tremens. Dit biertje met maar liefst 8,5% alcohol is bekend bij de échte liefhebbers maar minder bij de meeste mensen. Door de hoge gisting heeft dit bier een unieke maar lekkere smaak. Een aanrader als je weer eens wat nieuws wil proberen en niet bang bent om snel dronken te worden!

Duvel

Last maar zeker not least is het Duvel bier. Dit Belgische, blonde, speciaal bier is over het algemeen welbekend in Nederland en omstreken. Het ontstaan van de naam van dit bier is erg interessant. De naam is afkomstig van evenementen in de jaren '20 van de vorige eeuw. Tijdens deze evenementen werden verschillende bieren geproefd en wanneer een bier een sterke en bijzondere smaak had dan werd dit de 'Duvel' genoemd. Een klassieker binnen de speciaal bieren en een absolute aanrader. 

Tot zover dit artikel over de vier lekkerste, sterkste en meest bijzondere speciaal biertjes uit Nederland en omstreken. Uiteraard zijn er nog veel meer maar dit zijn er alvast vier om mee te beginnen. Ben je klaar met het bier en wil je 'gezond' gaan leven? Studentredacteur Doortje gaf laatst tips over budgetproof en gezonde recepten & ik gaf fitness tips voor dummies. Check it out!

 Vond je dit interessant? 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang maandelijks het laatste nieuws, toffe hotspots, handige tips, nieuwe kamers en leuke vacatures in je mail! 

Delft Studentenstad

Delft biedt jou de ideale mix voor een onvergetelijke studententijd. In een dynamische, Delftse studententijd waarbij elke dag anders is, houden wij voor jou het overzicht. Wij bieden: het laatste studentennieuws, feestjes, de beste kamers, de leukste bijbanen en alles wat je verder moet weten tijdens je studententijd in Delft.

Studeren in Delft

Ga jij studeren in Delft? De basis van je studententijd is het kiezen van de onderwijsinstelling en studie die bij jou past.

Werken in Delft

Ga je in Delft studeren? Dan wil je vast werken naast je studie en misschien moet je ook wel een stage lopen. Ben je op zoek naar een leuke bijbaan in of rondom Delft en de beste studiegerelateerde stages? Heb je hulp nodig bij het maken van een cv?

Wonen in Delft

Ga je studeren in Delft? Dan wil je hier misschien ook wel wonen! Delft is een van de leukste studentensteden van Nederland.

Geldzaken

Studeren en het bijbehorende studentenleven is leuk, maar het kost hartstikke veel geld.

Vrije tijd in Delft

Na een dag hard studeren en colleges volgen heb je wel wat ontspanning verdiend. Dat komt goed uit, want er is altijd wel wat leuks te doen in Delft Studentenstad.

Gezondheidszorg in Delft

Tot vroeg in de ochtend bier drinken in de kroeg, weinig slapen en ongezond eten. Het studentenleven in Delft staat niet bekend om haar gezonde levensstijl.