Skip to main content

De lekkerste oliebollen in Delft

Zowel de kerstdagen als de jaarwisseling staan weer voor de deur. Voor mij kunnen deze leuke dagen niet snel genoeg beginnen. Naast dat ik al een kerstboom in huis heb gehaald, genoeg glühwein heb gedronken én de hele dag naar Sky Radio Christmas Station luister, heb ik de afgelopen weken de oliebollenkramen en -winkels leeg gekocht. Voor mij hoort dit echt bij het ultieme wintergevoel. Lees hieronder mijn tips voor de lekkerste oliebollen in Delft!

Oliebollenkraam S. Denies

De oliebollenkraam C. Denies is de oliebollenkraam van de familie Denies. Je hebt hier heerlijke oliebollen, maar ook appelbeignets en andere soorten gebak. De kraam staat op twee plekken in Delft. Namelijk bij de Makro en in het centrum bij de Oude Kerk. Vooral bij deze laatste plek is de locatie een groot pluspunt. Ik heb hier met een vriendin een oliebol gehaald tijdens een wandeling door de stad. We hebben hem in het zonnetje op een bankje aan de gracht opgegeten. Een koffie to go erbij en genieten maar! Een echte aanrader om op deze manier je weekend te beginnen!

Oliebol met warme Nutella 

Normaal gesproken kies ik voor een normale oliebol zonder krenten of andere toevoegingen. Maar toen ik bij de oliebollenkraam in de Hoven de oliebol met warme Nutella voorbij zag komen, vond ik dat het tijd werd om wat te experimenteren. Ik heb dus voor deze oliebol gekozen. De combinatie van een oliebol en Nutella was zeker geslaagd! Ik zat daarna wel helemaal onder de chocola, maar dat was het meer dan waard.

Zelf oliebollen maken

Misschien wil je het al jaren eens zelf proberen: oliebollen maken. Misschien is het dit jaar hét moment om uit te proberen. Je kunt gaan voor de meest creatieve bollen, maar als je dit nog nooit hebt gedaan is het basisrecept misschien beter. Daarna kun je natuurlijk volledig losgaan! Op de website van Rutger Bakt vertelt Rutger jou overzichtelijk stap voor stap wat je moet doen om uiteindelijk heerlijke luchtige, goudgele oliebollen te krijgen. Wie weet ontdek je een nieuw talent bij jezelf en bak jij aan het einde van 2021 voor al jouw vrienden en familie. Veel succes, plezier én eetsmakelijk!

We hebben nog eventjes te gaan tot kerst, maar tot dan kun je de verschillende oliebollen uitproberen. Of zelfs helemaal zelf aan de bak gaan! Als je gaat kerstshoppen in Delft dan kom je waarschijnlijk nog meer gezellige plekken tegen waar je een oliebol kunt halen. Je krijgt bijna het gevoel dat je op een kerstmarkt loopt, zo gezellig!

 Vond je dit interessant? 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang maandelijks het laatste nieuws, toffe hotspots, handige tips, nieuwe kamers en leuke vacatures in je mail! 

Delft Studentenstad

Delft biedt jou de ideale mix voor een onvergetelijke studententijd. In een dynamische, Delftse studententijd waarbij elke dag anders is, houden wij voor jou het overzicht. Wij bieden: het laatste studentennieuws, feestjes, de beste kamers, de leukste bijbanen en alles wat je verder moet weten tijdens je studententijd in Delft.

Studeren in Delft

Ga jij studeren in Delft? De basis van je studententijd is het kiezen van de onderwijsinstelling en studie die bij jou past.

Werken in Delft

Ga je in Delft studeren? Dan wil je vast werken naast je studie en misschien moet je ook wel een stage lopen. Ben je op zoek naar een leuke bijbaan in of rondom Delft en de beste studiegerelateerde stages? Heb je hulp nodig bij het maken van een cv?

Wonen in Delft

Ga je studeren in Delft? Dan wil je hier misschien ook wel wonen! Delft is een van de leukste studentensteden van Nederland.

Geldzaken

Studeren en het bijbehorende studentenleven is leuk, maar het kost hartstikke veel geld.

Vrije tijd in Delft

Na een dag hard studeren en colleges volgen heb je wel wat ontspanning verdiend. Dat komt goed uit, want er is altijd wel wat leuks te doen in Delft Studentenstad.

Gezondheidszorg in Delft

Tot vroeg in de ochtend bier drinken in de kroeg, weinig slapen en ongezond eten. Het studentenleven in Delft staat niet bekend om haar gezonde levensstijl.