Skip to main content

De handigste studie-apps voor (eind)examens en tentamens!

Ga je eindexamens doen of heb je weer bijna tentamens? Dan kan je vast wat studietips gebruiken! Als (aankomend) student moet je de aankomende jaren een heleboel studeren. Wij helpen je daarom een beetje op weg en zochten de beste studie-apps voor je op. Zo kom jij lachend je eindexamens of tentamenperiode door!

1. ‘To do’-app

‘To do’ lijstjes werken voor mij altijd heel goed als ik veel moet leren. Persoonlijk vind ik het nog handiger als ik een online to do list op mijn telefoon heb. Favoriete app hiervoor is Todoist. Dit online lijstje kun je gemakkelijk op je telefoon bijhouden. Fijn aan Todoist is dat je superveel taken kunt toevoegen. Ik maak dan voor elk vak een project aan en daaronder plaats ik de hoofdstukken die ik moet leren. Als je het hoofdstuk af hebt, streep je het af in de app. Zo breng je structuur aan in alle stof die je moet leren én je kunt goed je vooruitgang bekijken!

2. Meditatie-app

Om goed gefocust te blijven, gebruik ik meditatie-apps. Voorbeelden hiervan zijn Calm en HeadSpace. Bij dit soort apps leer je om je hoofd leeg te maken en je bewust te worden van ervaringen, gevoelens en gedachten. Dit klinkt misschien een beetje zweverig, maar in stressvolle periodes is het echt een aanrader om wat rust in je hoofd te krijgen. Handig is ook dat je deze apps altijd bij je draagt, waardoor je overal kunt mediteren. Het is dan natuurlijk wel belangrijk dat je genoeg data over hebt. Ik heb zelf een Sim Only van Simyo, waardoor ik veel data heb voor een laag bedrag. Via deze website kun je gemakkelijk een Sim Only abonnement vergelijken.

3. Slaap-app

In drukke studieperiodes is het erg belangrijk dat je goed slaapt. Meditatie-apps hebben vaak ook een functie om beter in slaap te vallen, maar er zijn ook apps die je slaapcyclus analyseren. Dit is bijvoorbeeld de app Sleepcycle. Sleepcycle houdt je slaappatronen in de gaten. Hierdoor kan deze app het juiste moment voor je bepalen om wakker te worden. Sleepcycle maakt je wakker tijdens je lichte slaap, waardoor je je meer uitgerust voelt als je opstaat.

4. Apps om te ontspannen

Tussen al het leren door is het ook goed om af en toe te ontspannen. Al is het maar een paar minuten! Zorg er dus ook voor dat je wat apps op je telefoon hebt om even pauze te houden. Denk aan game-apps, apps om muziek te luisteren of om even een filmpje te kijken!

Ben je op zoek naar goede plekken om te studeren? Eerder schreven we over de beste studeerplekken van Delft. Succes met je (eind)examens of tentamens!

 Vond je dit interessant? 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang maandelijks het laatste nieuws, toffe hotspots, handige tips, nieuwe kamers en leuke vacatures in je mail! 

Delft Studentenstad

Delft biedt jou de ideale mix voor een onvergetelijke studententijd. In een dynamische, Delftse studententijd waarbij elke dag anders is, houden wij voor jou het overzicht. Wij bieden: het laatste studentennieuws, feestjes, de beste kamers, de leukste bijbanen en alles wat je verder moet weten tijdens je studententijd in Delft.

Studeren in Delft

Ga jij studeren in Delft? De basis van je studententijd is het kiezen van de onderwijsinstelling en studie die bij jou past.

Werken in Delft

Ga je in Delft studeren? Dan wil je vast werken naast je studie en misschien moet je ook wel een stage lopen. Ben je op zoek naar een leuke bijbaan in of rondom Delft en de beste studiegerelateerde stages? Heb je hulp nodig bij het maken van een cv?

Wonen in Delft

Ga je studeren in Delft? Dan wil je hier misschien ook wel wonen! Delft is een van de leukste studentensteden van Nederland.

Geldzaken

Studeren en het bijbehorende studentenleven is leuk, maar het kost hartstikke veel geld.

Vrije tijd in Delft

Na een dag hard studeren en colleges volgen heb je wel wat ontspanning verdiend. Dat komt goed uit, want er is altijd wel wat leuks te doen in Delft Studentenstad.

Gezondheidszorg in Delft

Tot vroeg in de ochtend bier drinken in de kroeg, weinig slapen en ongezond eten. Het studentenleven in Delft staat niet bekend om haar gezonde levensstijl.