Skip to main content

De grootste horecablunders: “Ze verkocht een fles Moët voor €4,95”

Blunders op de werkvloer: het overkomt elke horecamedewerker. Hier op de redactie zijn ook een aantal horecatijgers te vinden die enthousiast hun horeca-ervaringen begonnen te delen. Maak je op voor een aantal lachwekkende en misschien wel herkenbare horecablunders!

1. Rode wijn laten vallen

Dit is toch wel een van de meest gemaakte blunders in de horeca. Als je met rode wijn loopt moet je extra alert zijn, maar een ongeluk zit helaas in een klein hoekje. Zo liet collega C eens een glas rode wijn over een witte wollen jas vallen. Een fout die beginners vaak maken is dat ze vervolgens de tafel ontwijken. Gelukkig begrijpen gasten vaak wel dat zoiets kan gebeuren en als je het correct oplost, door bijvoorbeeld aan te bieden om de vlek op jullie kosten te laten verwijderen, is er vaak niks aan de hand!

2. Verkeerde producten aanslaan

Vooral als het kassasysteem niet lekker werkt, is dit een blunder die vaak voorkomt. Gelukkig kan je dit soort fouten snel rechttrekken als je het op tijd ziet. Toch kan het aanslaan van een verkeerd product ook erg vervelend uitpakken. Vooral als je geen kennis hebt van het product dat je verkoopt. Zo had ik bij een kroeg een collega die een fles Moët aansloeg als een glas prosecco. Bij de meeste mensen zou er bij dit bedrag een belletje gaan rinkelen. Zij had geen flauw idee wat voor fles dit was en verkocht hem dus doodleuk voor €4,95. Ik weet het: ongelofelijk, maar waar. Ze voelde zich uiteindelijk zo schuldig dat ze aan het eind van de avond in tranen uitbarstte. Als je dus niet zeker weet of je het goede product aanslaat, check het dan altijd even bij een collega ;).

3. Verkeerde tafel aanslaan

Ook deze blunder kan financiële gevolgen hebben, vooral als je gerechten of drankjes aanslaat van een tafel die al lang weg is! Check dus altijd even de bon als je een tafel laat afrekenen.

4. De bijvul op de grond

Vooral als het een drukke avond is, wil je vaak te gehaast de bijvul pakken. Collega M is hier ervaringsdeskundige in. Zo liet zij eens een krat fris vallen in een volle zaal. Ook heeft ze meerdere keren gehad dat ze teveel in een keer meenam, waardoor de onderkant van de kartonnen doos scheurde. Dit soort taferelen zijn niet alleen heel gênant, maar ook een drama om op te ruimen! Dus onthoud: haastige spoed is zelden goed!

5. Een gehoorapparaatje nodig

Deze blunder herken je zeker als je achter de bar van een kroeg of discotheek staat. Ik stond achter de bar en was ervan overtuigd dat iemand twee water bestelde. Maar toen ik het neerzette begreep ik dat dit niet het geval was. Na drie keer vragen wat deze chick dan wel wilde, kwam ik erachter: RADLER. En dat ook nog tijdens het drukste moment van de avond...

Ben jij een echte horecatijger en herken jij je helemaal niet in deze blunders? Kijk dan eens naar de horecaklussen op Temper. Op dit platform kan je als freelancer reageren op horecaklussen, dus dan verdien je ook nog is lekker!

 Vond je dit interessant? 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang maandelijks het laatste nieuws, toffe hotspots, handige tips, nieuwe kamers en leuke vacatures in je mail! 

Delft Studentenstad

Delft biedt jou de ideale mix voor een onvergetelijke studententijd. In een dynamische, Delftse studententijd waarbij elke dag anders is, houden wij voor jou het overzicht. Wij bieden: het laatste studentennieuws, feestjes, de beste kamers, de leukste bijbanen en alles wat je verder moet weten tijdens je studententijd in Delft.

Studeren in Delft

Ga jij studeren in Delft? De basis van je studententijd is het kiezen van de onderwijsinstelling en studie die bij jou past.

Werken in Delft

Ga je in Delft studeren? Dan wil je vast werken naast je studie en misschien moet je ook wel een stage lopen. Ben je op zoek naar een leuke bijbaan in of rondom Delft en de beste studiegerelateerde stages? Heb je hulp nodig bij het maken van een cv?

Wonen in Delft

Ga je studeren in Delft? Dan wil je hier misschien ook wel wonen! Delft is een van de leukste studentensteden van Nederland.

Geldzaken

Studeren en het bijbehorende studentenleven is leuk, maar het kost hartstikke veel geld.

Vrije tijd in Delft

Na een dag hard studeren en colleges volgen heb je wel wat ontspanning verdiend. Dat komt goed uit, want er is altijd wel wat leuks te doen in Delft Studentenstad.

Gezondheidszorg in Delft

Tot vroeg in de ochtend bier drinken in de kroeg, weinig slapen en ongezond eten. Het studentenleven in Delft staat niet bekend om haar gezonde levensstijl.