Skip to main content

De beste studeerplekken in Delft tijdens de coronacrisis

Wil je een beetje goede cijfers halen op de uni, dan zul je toch echt aan de bak moeten. Thuis is het vaak druk of lukt focussen niet, dus dan kun je maar beter een rustige plek opzoeken. En gelukkig heeft Delft die ook!

TU Bibliotheek

Een van de beste plekken om je te concentreren is in een omgeving waar anderen dat ook doen. En waar kan dat nou beter dan in de universiteitsbibliotheek? Deze bibliotheek ligt ook nog eens direct op de campus van de Technische Universiteit, dus na een collegedag kun je hier direct terecht. Of je nu in een openbare ruimte wilt zitten of in aparte gescheiden kamertjes, er zijn voor iedereen mogelijkheden! In tentamenperiodes wordt de Library druk bezocht door studenten van alle studies. Let er dus op dat je een plek reserveert of een ruimte boekt. Buiten de tentamenweken is het rustiger, maar als je zeker wilt zijn van een plekje, kan ik je zeker adviseren om even te reserveren!

DOK Delft

Even genoeg gehad van de campus? Of wil je ook eens wat van het Delftse centrum zien? Dan is de DOK Centrum bibliotheek misschien wel wat voor jou. Dit is een van de grootste bibliotheken van Delft, dus er is een groot aantal plekken om geconcentreerd te leren. Hier kun je geen plek reserveren dus je moet zelf even een plekje zoeken, maar meestal is er genoeg ruimte. Op de begane grond, 1e en 2e verdieping zijn verschillende studieplekken ingericht, van grote lange tafels tot losse zitplekken. Dus je kunt zowel individueel als met een groep terecht. Daarnaast heeft DOK ook nog eens goede wifi en een gezellig cafeetje met goede koffie. Kortom, de ideale omgeving voor een student.

Pulse

Pulse is een van de nieuwere gebouwen op de campus van de TU Delft. Een licht en open gebouw met heel veel zitplekken en collegezalen voor kleinere groepen. Ook hier zijn weer een aantal restaurantjes gevestigd. Pulse ligt midden op de campus, vlak naast Industrieel Ontwerpen en tegenover de campus, wat het de ideale locatie maakt om te studeren voor, tussen of na colleges.

Tip: Is er bij Pulse geen plek meer? Loop even naar de kantine in de Aula! Zeker tijdens normale collegetijden is het hier lekker rustig. Er zijn ook veel zitplekken (zowel binnen als buiten). Wat minder studenten weten is dat er ook op de bovenste verdiepingen een aantal fijne studieplekken zijn ingericht. Deze liggen wat meer afgescheiden van de drukkere "leergebieden", dus als je rust nodig hebt om te studeren, is dit echt een plek voor jou!

Koffietentjes

Krijg jij ook altijd trek tijdens het leren? Dan is het ideaal om een gezellig koffietentje op te zoeken en daar je studeerspullen erbij te pakken. Daarnaast hebben de meeste cafeetjes Free Wifi, dus ook als je je werk in moet leveren is dit geen probleem. Let wel op dat het door de coronamaatregelen in sommige cafés nog steeds verplicht is om te reserveren of dat er maar beperkte zitplekken zijn. Ga dus niet rond lunch- of dinertijd naar de restaurants. Dan blijft er ook plek beschikbaar voor andere mensen en hoe minder mensen, hoe rustiger het voor jou is om te studeren!

Tip: Wil je meer op je uitgaven letten en geld besparen? Ga dan eerder naar een bibliotheek dan een restaurantje of barretje, dan wordt je minder verleid om geld uit te geven.

Lekker klaar met leren en dat vieren een biertje? Wij hebben de lekkerste Delftse biertjes voor je uitgezocht!

 Vond je dit interessant? 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang maandelijks het laatste nieuws, toffe hotspots, handige tips, nieuwe kamers en leuke vacatures in je mail! 

Delft Studentenstad

Delft biedt jou de ideale mix voor een onvergetelijke studententijd. In een dynamische, Delftse studententijd waarbij elke dag anders is, houden wij voor jou het overzicht. Wij bieden: het laatste studentennieuws, feestjes, de beste kamers, de leukste bijbanen en alles wat je verder moet weten tijdens je studententijd in Delft.

Studeren in Delft

Ga jij studeren in Delft? De basis van je studententijd is het kiezen van de onderwijsinstelling en studie die bij jou past.

Werken in Delft

Ga je in Delft studeren? Dan wil je vast werken naast je studie en misschien moet je ook wel een stage lopen. Ben je op zoek naar een leuke bijbaan in of rondom Delft en de beste studiegerelateerde stages? Heb je hulp nodig bij het maken van een cv?

Wonen in Delft

Ga je studeren in Delft? Dan wil je hier misschien ook wel wonen! Delft is een van de leukste studentensteden van Nederland.

Geldzaken

Studeren en het bijbehorende studentenleven is leuk, maar het kost hartstikke veel geld.

Vrije tijd in Delft

Na een dag hard studeren en colleges volgen heb je wel wat ontspanning verdiend. Dat komt goed uit, want er is altijd wel wat leuks te doen in Delft Studentenstad.

Gezondheidszorg in Delft

Tot vroeg in de ochtend bier drinken in de kroeg, weinig slapen en ongezond eten. Het studentenleven in Delft staat niet bekend om haar gezonde levensstijl.