Skip to main content

CBR routes in Delft

Volg jij rijlessen in Delft en komt het praktijkexamen steeds dichterbij? Dan begint ook de spanning vast al een beetje toe te slaan. Ter voorbereiding op je examen is het daarom fijn als je al een beetje weet wat je kunt verwachten. Je zult je examen waarschijnlijk starten bij het CBR in Rijswijk. In deze blog lees je waar je aan moet denken voordat je aan het rijexamen begint.

Snelweg

Tijdens het examen zal je ongetwijfeld een stukje op de snelweg moeten rijden. De A4 ligt dicht bij het CBR in Rijkswijk. Als je op deze weg terecht komt, moet je tijdens de spitsuren rekening houden met drukte. De snelweg ligt voor een groot deel in de Randstad, waardoor er veel verkeer is. Houd er ook rekening mee dat er op verschillende tijden verschillende snelheidslimieten gelden. Op de website van Rijkswaterstaat lees je meer over de maximumsnelheid in Nederland.

Instructeur

Vraag of je instructeur bij het examen aanwezig kan zijn. Het is handig om je rijleraar mee te laten kijken bij het examen. Als je zakt, weet die namelijk goed waar je de fout in bent gegaan. Dan kun je daar tijdens de rijlessen meer op focussen. Check van te voren wel wel even welke regels er op dat moment gelden in verband met het coronavirus. Het gaat er namelijk iets anders aan toe dan je misschien gewend bent.

Scholen

Er zijn verschillende scholen in de buurt van het CBR in Rijswijk. Tijdens je examen zul je waarschijnlijk wat verder weg van het CBR gaan, maar aan het begin en einde moet je toch door deze buurt heen. Het is daarom belangrijk om hier rekening mee te houden. Zorg dat je je snelheid wat verlaagd wanneer je bijvoorbeeld langs een schoolplein met buiten spelende kinderen rijdt. En let goed op fietsers als je afrijdt aan het begin of einde van een schooldag.

Weersomstandigheden

Het is ook belangrijk om rekening te houden met de weersomstandigheden. Rijd je in de herfst of winter af? Dan is er natuurlijk kans op flinke regenbuien of misschien zelfs sneeuw en ijs. Zorg dat je bij deze omstandigheden je snelheden aanpast. Plan je je rijexamen juist in de zomer? Vergeet dan niet je zonnebril mee te nemen!

Heb je behoefte aan meer informatie over het doen van autorijlessen en het behalen van je rijbewijs? Check dan onze pagina met alles wat je moet weten over je autorijbewijs.

 Vond je dit interessant? 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang maandelijks het laatste nieuws, toffe hotspots, handige tips, nieuwe kamers en leuke vacatures in je mail! 

Delft Studentenstad

Delft biedt jou de ideale mix voor een onvergetelijke studententijd. In een dynamische, Delftse studententijd waarbij elke dag anders is, houden wij voor jou het overzicht. Wij bieden: het laatste studentennieuws, feestjes, de beste kamers, de leukste bijbanen en alles wat je verder moet weten tijdens je studententijd in Delft.

Studeren in Delft

Ga jij studeren in Delft? De basis van je studententijd is het kiezen van de onderwijsinstelling en studie die bij jou past.

Werken in Delft

Ga je in Delft studeren? Dan wil je vast werken naast je studie en misschien moet je ook wel een stage lopen. Ben je op zoek naar een leuke bijbaan in of rondom Delft en de beste studiegerelateerde stages? Heb je hulp nodig bij het maken van een cv?

Wonen in Delft

Ga je studeren in Delft? Dan wil je hier misschien ook wel wonen! Delft is een van de leukste studentensteden van Nederland.

Geldzaken

Studeren en het bijbehorende studentenleven is leuk, maar het kost hartstikke veel geld.

Vrije tijd in Delft

Na een dag hard studeren en colleges volgen heb je wel wat ontspanning verdiend. Dat komt goed uit, want er is altijd wel wat leuks te doen in Delft Studentenstad.

Gezondheidszorg in Delft

Tot vroeg in de ochtend bier drinken in de kroeg, weinig slapen en ongezond eten. Het studentenleven in Delft staat niet bekend om haar gezonde levensstijl.