Skip to main content

Bootje huren in Delft

Lekker rondvaren, kanoën of suppen, deze zomer kun je zelfs op afstand genieten van het heerlijke weer. En waar kan dat beter dan op de Delftse grachten? Wij geven je de beste tips over bootverhuur en andere activiteiten op het water!

Regels

Voordat je het grachten op gaat, is het wel belangrijk dat je de regels kent die in de binnenstad gelden. Want tijdens het bewonderen van die mooie grachtenpanden vanaf het water wil je natuurlijk geen boete oplopen! Je mag in de binnenstad niet met een gemotoriseerd voertuig varen. Als je dit toch per se wilt, mag je alleen langs de Buitenwatersloot, Zuidwal, Schieweg en Oostsingel varen. Maar ook zonder gemotoriseerd voertuig kun je prima genieten van de Delftse grachten en de klassieke grachtenpandjes die boven je uit torenen.

Op de grachten

Als je toch de binnenstad vanaf het water wilt zien en je geen zin hebt om zelf te roeien, kun je natuurlijk altijd een rondje maken met de rondvaartboot of een fluistersloep huren (met of zonder schipper) bij Canal Hopper Delft. Hier kun je sloepen van 4 tot wel 12 personen huren. Het leuke aan deze tochten is dat je rustig achterover kunt zitten en kunt genieten van de mooie gebouwen en verhalen van de schippers. Wil je een milieuvriendelijker alternatief? Huur een E-boat (sloep voor 6 personen) bij Rondvaart Delft.

Kano, supboard of opblaasboot

Naast sloepen en rondvaartboten bestaan er natuurlijk veel meer vaartuigen om de gracht mee op te gaan. Denk bijvoorbeeld aan dat opblaasbootje in je schuur, een supboard, een waterfiets, een kano of kayak en ga zo maar door. Aangezien dit geen motorvoertuigen zijn, zijn ze allemaal toegestaan op de Delftse wateren! Kijk wel uit op de Schie, want hier kunnen soms grote vrachtschepen of roeiers met enorme vaart langs komen. Geen zin om iets te huren of niks in je schuur staan? Dan kun je natuurlijk als echte student een zwembad opblazen en dat als bootje gebruiken terwijl je ronddobbert over de grachten!

Natuur buiten Delft

Als je toch liever de natuur opzoekt, zijn er gelukkig ook mooie parken buiten het centrum van Delft. Je kunt bijvoorbeeld een kano of kayak huren rondom het Abtswoudse Bos bij de Delflandhoeve. Ook kun je naar de Delftse Hout gaan en bij Knus een waterfiets of roeiboot huren, maar je eigen opblaasbootje meenemen kan natuurlijk ook! Na zo’n dag op het water kun je lekker wat gaan drinken in het café of een picknick houden. Daarnaast kun je ook lekker op het strandje gaan relaxen en een duik in het meer nemen (let wel op of er waarschuwingsborden voor blauwalg staan).

Wil je nog meer leuke ideeën voor zomeractiviteiten? Zo vier je je zomervakantie 2020 in Delft!

 Vond je dit interessant? 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang maandelijks het laatste nieuws, toffe hotspots, handige tips, nieuwe kamers en leuke vacatures in je mail! 

Delft Studentenstad

Delft biedt jou de ideale mix voor een onvergetelijke studententijd. In een dynamische, Delftse studententijd waarbij elke dag anders is, houden wij voor jou het overzicht. Wij bieden: het laatste studentennieuws, feestjes, de beste kamers, de leukste bijbanen en alles wat je verder moet weten tijdens je studententijd in Delft.

Studeren in Delft

Ga jij studeren in Delft? De basis van je studententijd is het kiezen van de onderwijsinstelling en studie die bij jou past.

Werken in Delft

Ga je in Delft studeren? Dan wil je vast werken naast je studie en misschien moet je ook wel een stage lopen. Ben je op zoek naar een leuke bijbaan in of rondom Delft en de beste studiegerelateerde stages? Heb je hulp nodig bij het maken van een cv?

Wonen in Delft

Ga je studeren in Delft? Dan wil je hier misschien ook wel wonen! Delft is een van de leukste studentensteden van Nederland.

Geldzaken

Studeren en het bijbehorende studentenleven is leuk, maar het kost hartstikke veel geld.

Vrije tijd in Delft

Na een dag hard studeren en colleges volgen heb je wel wat ontspanning verdiend. Dat komt goed uit, want er is altijd wel wat leuks te doen in Delft Studentenstad.

Gezondheidszorg in Delft

Tot vroeg in de ochtend bier drinken in de kroeg, weinig slapen en ongezond eten. Het studentenleven in Delft staat niet bekend om haar gezonde levensstijl.