Skip to main content

Bizar verhaal: opgelicht

Een tijdje terug wilde ik graag naar een festival, maar helaas waren alle kaarten al uitverkocht. Daarom ging ik een week van tevoren op de Facebookpagina van dit festival kijken of er misschien kaartjes verkocht werden.

Kaartjes kopen

Het eerste bericht waar mijn oog was viel was een bericht van een meisje dat vier tickets verkocht. Als je interesse had mocht je haar een mailtje sturen. Natuurlijk had ik interesse, ik wilde immers graag naar dat festival, dus ik heb haar meteen gemaild. Vrij snel kreeg ik een reactie dat ik de eerste was en of ik alle vier de kaartjes wilde overkopen. Daar had ik wel interesse in, dus ik ging akkoord met haar aanbod. Het meisje stuurde een mailtje met haar ID-kaart en een foto van zichzelf met dat ze haar ID vast hield. Daarna hadden we nog wat mailcontact over hoe leuk het festival was en waarom ze zelf niet meer ging. Hierdoor vertrouwde ik haar wel.

Betaling

Ze zei dat ze graag de betaling via een 3v Card wilde regelen. Ik kende dit niet maar zocht het op en zag dat het een visa was. Om de betaling compleet te maken stuurde ze mij een link. Door hierop te klikken belandde ik bij een betaalscherm van Rabobank. Hier kon ik met mijn Rabobank reader inloggen en kreeg ik een signeercode voor het betalen. Helaas kreeg ik hier een foutmelding. Toen ik dat haar vertelde, vroeg ze of ik anders kon betalen. Ik vroeg mijn moeder of zij het voor mij nogmaals kon proberen. Bij mijn moeder gebeurde precies hetzelfde. Ook zij kreeg een foutmelding. Omdat ik dacht dat het niet was gelukt, vroeg ik haar of ik misschien haar rekeningnummer kon krijgen. Toen heb ik op deze manier het geld overgemaakt.

Nadat ik dat had gedaan kreeg ik geen reactie meer. Hierdoor werd ik argwanend en kwam ik erachter dat het geld 3x was afgeschreven en dat deze foutmelding gewoon nep was. Ik raakte in paniek en ging haar naam opzoeken op Google. Ik kwam al snel op veel ticketoplichting sites en op dat moment wist ik dat ik zojuist €450 euro kwijt was aan een oplichter.

Aangifte

De volgende dag heb ik meteen aangifte gedaan bij de politie. Ook ben ik meteen langs de Rabobank geweest om te vragen of het geld nog terug overgemaakt kon worden. Dit was niet het geval omdat ik het geld zelf heb overgemaakt.

Voor mij is het nu afwachten wat er gebeurd. Ik vraag mij af of een van jullie dit wel eens heeft gemaakt en wat jullie toen hebben gedaan? Ik hoor het graag!

 

 

 Vond je dit interessant? 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang maandelijks het laatste nieuws, toffe hotspots, handige tips, nieuwe kamers en leuke vacatures in je mail! 

Delft Studentenstad

Delft biedt jou de ideale mix voor een onvergetelijke studententijd. In een dynamische, Delftse studententijd waarbij elke dag anders is, houden wij voor jou het overzicht. Wij bieden: het laatste studentennieuws, feestjes, de beste kamers, de leukste bijbanen en alles wat je verder moet weten tijdens je studententijd in Delft.

Studeren in Delft

Ga jij studeren in Delft? De basis van je studententijd is het kiezen van de onderwijsinstelling en studie die bij jou past.

Werken in Delft

Ga je in Delft studeren? Dan wil je vast werken naast je studie en misschien moet je ook wel een stage lopen. Ben je op zoek naar een leuke bijbaan in of rondom Delft en de beste studiegerelateerde stages? Heb je hulp nodig bij het maken van een cv?

Wonen in Delft

Ga je studeren in Delft? Dan wil je hier misschien ook wel wonen! Delft is een van de leukste studentensteden van Nederland.

Geldzaken

Studeren en het bijbehorende studentenleven is leuk, maar het kost hartstikke veel geld.

Vrije tijd in Delft

Na een dag hard studeren en colleges volgen heb je wel wat ontspanning verdiend. Dat komt goed uit, want er is altijd wel wat leuks te doen in Delft Studentenstad.

Gezondheidszorg in Delft

Tot vroeg in de ochtend bier drinken in de kroeg, weinig slapen en ongezond eten. Het studentenleven in Delft staat niet bekend om haar gezonde levensstijl.