Skip to main content

Binnenkort op kamers? Dit heb je nodig!

Begin jij in september met studeren en ga je ook op kamers? Dan breekt er een superleuke tijd voor je aan! Delft is namelijk een echte studentenstad waar altijd wat te doen is. Logisch dus dat jij er ook wil wonen! Maar als je voor het eerst op kamers gaat, zijn er ook een heleboel dingen die je moet regelen. Je leest daarom hier wat je echt nodig hebt om op kamers in Delft te gaan!

Meubels

Misschien een open deur, maar het belangrijkste als je op kamers gaat zijn de meubels natuurlijk. Omdat studentenkamers over het algemeen niet heel groot zijn, is het handig om voor meubels te gaan die compact zijn. Neem bijvoorbeeld een bed met opbergruimte of een hoogslaper, zodat je onder het bed nog kan studeren. Geen zin om van woonwinkel naar woonwinkel te gaan in de vakantie? Koop dan je meubels online. Je kan tegenwoordig zelfs je matras online kopen met behulp van een handige handleiding!

Textiel

Nu je meubels binnen zijn, is het tijd voor textiel. Als je een nieuw bed hebt gekocht voor je studentenkamer, wil je waarschijnlijk ook nieuw beddengoed. Ga niet voor het goedkoopste, want vaak is dit van stof gemaakt die niet goed ademt. Ga bijvoorbeeld voor katoen in een leuke print. Verder heb je om te slapen ook goede raambekleding nodig. Als je graag in het donker slaapt, zijn verduisterende gordijnen de beste keus. Ook heb je handdoeken, theedoeken en gastenhanddoekjes nodig. Vaak wordt dit vergeten, dus schrijf dit vooral op je lijstje!

Accessoires

Naast de essentiële spullen, heb je natuurlijk ook spullen nodig om het gezellig te maken. Denk aan leuke foto’s, gezellige lampjes en andere hebbedingetjes. Om je kamer verder aan te kleden, kun je op zoek gaan naar leuke planten, kussentjes en kleedjes. Een vloerkleed kan ook wonderen doen voor de uitstraling van je kamer!

Keukengerei

Als je in een bestaand studentenhuis gaat wonen, zijn er waarschijnlijk al genoeg spullen in de keuken. Is dit niet het geval? Dan heb je de volgende spullen in ieder geval nodig om te koken en eten:

  • Pannen
  • Spatels
  • Bestek
  • Borden
  • Glazen
  • Garde
  • Keukenmessen
  • Blikopener

We hopen dat je wat hebt aan deze tips! Ben je nog op zoek naar woonruimte in Delft? Lees dan ook onze blog op kamers in Delft en check ons kameraanbod in Delft!

 Vond je dit interessant? 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang maandelijks het laatste nieuws, toffe hotspots, handige tips, nieuwe kamers en leuke vacatures in je mail! 

Delft Studentenstad

Delft biedt jou de ideale mix voor een onvergetelijke studententijd. In een dynamische, Delftse studententijd waarbij elke dag anders is, houden wij voor jou het overzicht. Wij bieden: het laatste studentennieuws, feestjes, de beste kamers, de leukste bijbanen en alles wat je verder moet weten tijdens je studententijd in Delft.

Studeren in Delft

Ga jij studeren in Delft? De basis van je studententijd is het kiezen van de onderwijsinstelling en studie die bij jou past.

Werken in Delft

Ga je in Delft studeren? Dan wil je vast werken naast je studie en misschien moet je ook wel een stage lopen. Ben je op zoek naar een leuke bijbaan in of rondom Delft en de beste studiegerelateerde stages? Heb je hulp nodig bij het maken van een cv?

Wonen in Delft

Ga je studeren in Delft? Dan wil je hier misschien ook wel wonen! Delft is een van de leukste studentensteden van Nederland.

Geldzaken

Studeren en het bijbehorende studentenleven is leuk, maar het kost hartstikke veel geld.

Vrije tijd in Delft

Na een dag hard studeren en colleges volgen heb je wel wat ontspanning verdiend. Dat komt goed uit, want er is altijd wel wat leuks te doen in Delft Studentenstad.

Gezondheidszorg in Delft

Tot vroeg in de ochtend bier drinken in de kroeg, weinig slapen en ongezond eten. Het studentenleven in Delft staat niet bekend om haar gezonde levensstijl.