Skip to main content

Bezoek deze 5 musea online

Vanwege de coronamaatregelen zijn veel bedrijven en instanties, waaronder musea, op dit moment gesloten. Langzaamaan wordt het bezoeken van een museum weer mogelijk, maar vind je dat toch eng? Of wil je het gewoon vanuit huis bekijken? Dat kan! Online kun je het entertainment en de cultuur beleving van  musea ervaren. Hieronder vind je vijf musea die leuk zijn om online te bezoeken!

Het Rijksmuseum van Oudheden

Het Rijksmuseum van Oudheden biedt online veel opties aan om je te verdiepen in de verschillende aspecten van de geschiedenis. Zo zijn er pop-up tentoonstellingen, online audiotours over de Grieken en Egypte, online colleges over het Neanderthalerwerktuig en reliëfs van Horemheb en virtuele rondleidingen.

Frans Hals Museum

Het Frans Hals Museum deelt online tips voor do it yourself projecten om thuis aan de slag te gaan, geïnspireerd op de schilders en fotografen van de verschillende collecties uit het museum. Verder vind je er meer informatie over bepaalde museumstukken en kun je meedoen aan de challenge om thuis een bekend werk te imiteren met jezelf in de hoofdrol!

Het Anne Frank Huis

Naast dat je het Achterhuis nu virtueel kunt bezoeken, kun je ook het Anne Frank videodagboek bekijken. Dit bestaat uit vijftien afleveringen en bevat de personages, gebeurtenissen en locaties die zijn gebaseerd op haar dagboekverhalen. Daarnaast kun je met de app ‘Anne Frank House VR’ in virtual reality de onderduikplek verkennen.

Het Groninger Museum

Via een online tour kun je nu het Groninger Museum bezoeken. Deze 360 graden interactieve tour brengt je langs de verschillende zalen en heeft diverse hotspots met onder andere audiofragmenten, video’s, kijkvragen en weetjes. Op deze manier beleef je de diverse kunsttentoonstellingen vanuit jouw eigen huis.

Teylers Museum

Naast een tour door het gebouw kun je de collectie van het Teylers Museum online ook in detail bekijken. Ook kun je verhalen van de medewerkers lezen over bepaalde museumstukken en geeft het museum regelmatig live rondleidingen via Instagram. Deze zogenaamde Teylers Thuis Tours zijn ook via Youtube te bekijken.

Internationale musea

Wil je nog meer cultuur opsnuiven vanuit je eigen huis? Wereldwijd doen er diverse grote musea mee aan de online trend. Zo kun je dus ook collecties bekijken van The Metropolitan Museum of Art, Museo Guggenheim Bilbao en Gallerie degli Uffizi.

Na het bezoeken van een tof museum even je benen strekken? Zet één van deze leuke podcasts op, dan wordt het wandelen nooit saai!

 Vond je dit interessant? 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang maandelijks het laatste nieuws, toffe hotspots, handige tips, nieuwe kamers en leuke vacatures in je mail! 

Delft Studentenstad

Delft biedt jou de ideale mix voor een onvergetelijke studententijd. In een dynamische, Delftse studententijd waarbij elke dag anders is, houden wij voor jou het overzicht. Wij bieden: het laatste studentennieuws, feestjes, de beste kamers, de leukste bijbanen en alles wat je verder moet weten tijdens je studententijd in Delft.

Studeren in Delft

Ga jij studeren in Delft? De basis van je studententijd is het kiezen van de onderwijsinstelling en studie die bij jou past.

Werken in Delft

Ga je in Delft studeren? Dan wil je vast werken naast je studie en misschien moet je ook wel een stage lopen. Ben je op zoek naar een leuke bijbaan in of rondom Delft en de beste studiegerelateerde stages? Heb je hulp nodig bij het maken van een cv?

Wonen in Delft

Ga je studeren in Delft? Dan wil je hier misschien ook wel wonen! Delft is een van de leukste studentensteden van Nederland.

Geldzaken

Studeren en het bijbehorende studentenleven is leuk, maar het kost hartstikke veel geld.

Vrije tijd in Delft

Na een dag hard studeren en colleges volgen heb je wel wat ontspanning verdiend. Dat komt goed uit, want er is altijd wel wat leuks te doen in Delft Studentenstad.

Gezondheidszorg in Delft

Tot vroeg in de ochtend bier drinken in de kroeg, weinig slapen en ongezond eten. Het studentenleven in Delft staat niet bekend om haar gezonde levensstijl.