Skip to main content

Beste studeerplekken van Delft

We kennen het allemaal wel: thuis leren dat werkt niet, want je broertje leidt je de hele tijd af. In je plaatselijke bibliotheek lukt het ook niet al te best, maar waar dan wel? Wij gaan je vertellen waar je het beste kan studeren in Delft om zo je tentamens te halen met alleen maar tienen! (Mits je je best doet dan ?)

In de rij om te leren?

De TU bieb is always a good idea! Deze bieb staat er bijna om bekend dat het een goede plek is om te studeren. Naast de studenten van de TU komen eigenlijk alle scholieren hier om te blokken voor hun tentamens. Je zou denken: een bieb is niet de juiste plek om te leren maarrr… aangezien iedereen hier komt om te leren, is het juist de perfecte plek ervoor. Houd er wel rekening mee dat omdat het zo geliefd is, het vaak vol zit en je er dus vroeg bij moet zijn om een plekje te bemachtigen.

Silence please

Dit is meer voor als je vaak lange afstanden reist met de trein. Naar school en naar huis in de weekenden (als je op jezelf woont bijvoorbeeld). Ik moet de laatste tijd veel reizen naar Deventer en dat is nog best een behoorlijk eind. Dit kan je verspillen door twee uur voor je uit te staren, maar je kan ook in de stiltecoupé gaan zitten en voor school dingen doen die je normaal toch niet thuis zou doen. Want laten we eerlijk zijn: als je op dat moment thuis was, zat je liever even Netflix te kijken. Voor mij werkt dit in ieder geval erg goed, dus voor jullie misschien ook wel!

Rustig koffietentje

Last but not least! Dit blijft een klassieker en schijnt ook altijd wel goed te werken. Zoek een rustig koffietentje op, met de nadruk op rustig aangezien het niet handig is om in een druk café te gaan leren. Tenminste, mijn concentratie is niet op zo’n hoog niveau dat ik me dan nog kan concentreren. Als je eenmaal een rustig plekje hebt gevonden en je kan er goed en lekker werken dan kan je het hier zomaar drie uurtje volhouden om even aan niets anders te denken dan school en je kopje koffie.

Tip: zet je telefoon even uit zodat je er vol voor kunt gaan en er alles kan uithalen. Écht waar, je zal me dankbaar zijn. ?

Opzoek naar nog meer goede studeerplekken? Bekijk de andere fijnste studeerplekken van Delft.

 Vond je dit interessant? 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang maandelijks het laatste nieuws, toffe hotspots, handige tips, nieuwe kamers en leuke vacatures in je mail! 

Delft Studentenstad

Delft biedt jou de ideale mix voor een onvergetelijke studententijd. In een dynamische, Delftse studententijd waarbij elke dag anders is, houden wij voor jou het overzicht. Wij bieden: het laatste studentennieuws, feestjes, de beste kamers, de leukste bijbanen en alles wat je verder moet weten tijdens je studententijd in Delft.

Studeren in Delft

Ga jij studeren in Delft? De basis van je studententijd is het kiezen van de onderwijsinstelling en studie die bij jou past.

Werken in Delft

Ga je in Delft studeren? Dan wil je vast werken naast je studie en misschien moet je ook wel een stage lopen. Ben je op zoek naar een leuke bijbaan in of rondom Delft en de beste studiegerelateerde stages? Heb je hulp nodig bij het maken van een cv?

Wonen in Delft

Ga je studeren in Delft? Dan wil je hier misschien ook wel wonen! Delft is een van de leukste studentensteden van Nederland.

Geldzaken

Studeren en het bijbehorende studentenleven is leuk, maar het kost hartstikke veel geld.

Vrije tijd in Delft

Na een dag hard studeren en colleges volgen heb je wel wat ontspanning verdiend. Dat komt goed uit, want er is altijd wel wat leuks te doen in Delft Studentenstad.

Gezondheidszorg in Delft

Tot vroeg in de ochtend bier drinken in de kroeg, weinig slapen en ongezond eten. Het studentenleven in Delft staat niet bekend om haar gezonde levensstijl.