Skip to main content

Besparen als je op jezelf woont: maak een reservesleutel bij Slotenmaker Delft

Op jezelf wonen heeft naast voordelen ook nadelen, zoals dat je veel meer zelf moet regelen. Lees hier lifehacks voor als je op jezelf gaat wonen, zoals het kopiëren van je sleutels bij Slotenmaker Delft.

Sleutels

Laat altijd je sleutels kopiëren, zodat je een reservesleutel hebt. Dit geldt voor als je alleen gaat wonen, maar ook als je samen gaat wonen (met huisgenoten). Je kunt er namelijk niet 100% vanuit gaan dat die keer dat jij je sleutels vergeet er iemand thuis is. Je kunt de reservesleutel laten bewaren door een goede vriend(in) of een sleutelkluisje hangen bij je deur. Het sleutelkluisje sluit je met een eigen verzonnen code. Zo kan je altijd thuiskomen. Je wilt voorkomen dat je deur open gemaakt moet worden. De kosten hiervan kunnen namelijk oplopen tot honderen euro's. Bij Slotenmaker Delft kan je makkelijk je sleutel laten kopiëren.

Besparen op boodschappen

De kosten om op jezelf te wonen kunnen behoorlijk oplopen. Waar paps en mams voorheen mogelijk veel voor je betaalden, moet je nu (bijna) alles zelf betalen. Dit is helemaal het geval nu er inflatie is. Gelukkig zijn er nog meer manieren om geld te besparen. Zo kan je geld besparen op je boodschappen door te letten op de aanbiedingen. Ook kan je geld besparen door te kiezen voor producten die bijna over de datum zijn. In de supermarkten kan je deze kopen met kortingen. Via Too Good to Go kan je een pakket hiervan kopen. 

Verzekeringen

Daarnaast kan je geld besparen op je verzekeringen door te checken of je verzekering nog het voordeligst is. Dit kan voor je zorgverzekering elk jaar in november als de nieuwe premies bekend zijn. Je hebt dan tot 1 januari om over te stappen. Ga ook na of je in aanmerking komt voor een collectieve verzekering. Onderzoek daarnaast of je korting kan krijgen als je meerdere verzekeringen bij dezelfde aanbieder afsluit. Zorg er in ieder geval voor dat je een inboedelverzekering en wa-verzekering hebt. Zo ben je verzekerd als je spullen in je huis beschadigd raken en als je per ongeluk iemand anders zijn of haar spullen beschadigt. Check ook welke spullen verzekerd worden door je huisbaas.

 Vond je dit interessant? 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang maandelijks het laatste nieuws, toffe hotspots, handige tips, nieuwe kamers en leuke vacatures in je mail! 

Delft Studentenstad

Delft biedt jou de ideale mix voor een onvergetelijke studententijd. In een dynamische, Delftse studententijd waarbij elke dag anders is, houden wij voor jou het overzicht. Wij bieden: het laatste studentennieuws, feestjes, de beste kamers, de leukste bijbanen en alles wat je verder moet weten tijdens je studententijd in Delft.

Studeren in Delft

Ga jij studeren in Delft? De basis van je studententijd is het kiezen van de onderwijsinstelling en studie die bij jou past.

Werken in Delft

Ga je in Delft studeren? Dan wil je vast werken naast je studie en misschien moet je ook wel een stage lopen. Ben je op zoek naar een leuke bijbaan in of rondom Delft en de beste studiegerelateerde stages? Heb je hulp nodig bij het maken van een cv?

Wonen in Delft

Ga je studeren in Delft? Dan wil je hier misschien ook wel wonen! Delft is een van de leukste studentensteden van Nederland.

Geldzaken

Studeren en het bijbehorende studentenleven is leuk, maar het kost hartstikke veel geld.

Vrije tijd in Delft

Na een dag hard studeren en colleges volgen heb je wel wat ontspanning verdiend. Dat komt goed uit, want er is altijd wel wat leuks te doen in Delft Studentenstad.

Gezondheidszorg in Delft

Tot vroeg in de ochtend bier drinken in de kroeg, weinig slapen en ongezond eten. Het studentenleven in Delft staat niet bekend om haar gezonde levensstijl.